Тwиттер блокирао Трампову видео објаву о Флојду

Компанија Тwиттер је блокирала видео објаву на налогу изборног штаба предсједника САД Доналда Трампа у којој он одаје пошту Џорџу Флојду, Афроамериканцу кога је током интервенције брутално убио полицајац у Минеаполису, уз образложење да је компанији уручена жалба за кршење ауторских права, извјестио је Ројтерс.

Свијет 05.06.2020 | 08:51
Тwиттер блокирао Трампову видео објаву о Флојду

У објави на Тwиттер налогу Трамповог изборног штаба налазио се видео снимак у комбинацији са фотографијама и предсједник који коментарише слике и полицијско убиство у Минеаполису.

У образложењу Тwиттера се наводи да је видео који је поставио амерички предсједник у супротности са политиком заштите ауторских права те компаније.

"Одреаговали смо на оправдане притужбе власника ауторских права или њхових овлашћених представника за кршења ауторских права", наводи се у саопштењу Тwиттера.

Претходно је Тwиттер означио једну Трампову објаву о протестима у Минеаполису ка "величање насиља", док је амерички предсједник најавио промјене закона који штите друштвене мреже од садржаја које објављују њихови корисници.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дддддфд

05.06.2020 07:23

Овај ће на крају бацит и Атомску бомбу на демонстранте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки мајстор

05.06.2020 08:09

Бар једну с осиромашеним уранијем?! Плиз!

Name

Дрина

05.06.2020 10:23

ниста. готово. сад гаси тwиттер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

05.06.2020 17:52

Хоце Трампу да скину главу,па кад додје онај Бајден,ми срби моземо опет оцекивати неко изивљавање на нама...

ОДГОВОРИТЕ