На снази наранџасто упозорење због обилних падавина

У Босни и Херцеговини облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином. Обилне падавине у Херцеговини и југозападу Босне гдје се прогнозира углавном између 40 и 80 литара кише по метру квадратном, локално може пасти и преко 100 литара. Најмање падавине се очекује на истоку Босне.

Босна и Херцеговина 05.06.2020 | 07:32
На снази наранџасто упозорење због обилних падавина

Вјетровито у цијелој земљи. Очекују се јаки, локално и олујни удари југа. Послије подне вјетар ће ослабити. Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 19 степени. Највиша дневна температура углавном између 17 и 24 степена, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Метеоаларм је издао за данас наранџасто упозорење због обилних падавина и врло јаког вјетра са олујним ударима за подручја Сарајева, Мостара, Требиња, Фоче и Ливна као и жуто упозорење за подручје Бање Луке, Бихаћа, Тузле, Приједора и Вишеграда који се односи на вјетровито вријеме и грмљавину.

Биометеоролошке прилике су неповољне, израженије у Херцеговини и Крајини. Нестабилно вријеме, праћено кишом и јужином, код хроничних болесника и метеоропата узроковаће јачање тегоба везаних уз њихове болести. Пожељно је умањити активности. Негативни утицај промјене времена ослабиће у другом дијелу дана, стога ће се и општа слика постепено поправљати.

Сутра се у Босни и Херцеговини очекује дјелимично ведро вријеме. У послијеподневним сатима широм земље су могући локални пљускови и слаба грмљавина. Вјетар слаб источног и југоисточног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 10 и 15 степени. Највиша дневна температура зрака углавном између 20 и 26 степени.

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар