Босић чека одговор у вези куповине Додикове виле

Младен Босић очекује од главне тужитељке БиХ да ће видјети шта се десило са случајем сумње на прање новца приликом куповине Додикове виле на Дедињу. .

Република Српска 04.06.2020 | 10:11
Босић чека одговор у вези куповине Додикове виле

- Постоје политички фактори овдје који заиста на посредан начин контролишу правосуђе, Високи судски и тужилачки савјет БиХ и читаву структуру правосуђа, сматра бивши предсједник СДС Младен Босић, додајући да се може назријети да су СНСД и ХДЗ управо странке које имају највише утицаја на правосуђе у Босни и Херцеговини.

Босић, који је и делегат у Дому народу Парламента БиХ, каже да је очигледно да су политика и Тужилаштво БиХ дебело увезани и повезани и да на неки начин политика отворено учествује у доношењу одлука у Тужилаштву.

"Ја сам имао случај гдје је СДС пријавио неке криминалне активности власти у Републици Српској и Милорада Додика као актера тих активности. Гледао сам процес који се дешава, још у вријеме Горана Салиховића (бивши бх. главни тужилац). Недвосмислено сам се увјерио да је велика повезаност одлука тужилаца и утицаја који на њих имају власти у Републици Српској", рекао је Босић у интервјуу Ослобођењу.

Осврћући се не недавно обраћање Дому народа главне тужитељке Гордане Тадић, Босић каже да је изненађен њеним ставовима који су, не само конфронтативни већ једноставно негирају постојање било каквог проблема у Тужилаштву БиХ.

"По њеној тврдњи, упркос томе што сви други тврде да правосуђе не функционише добро, то иде у добром смјеру и тако треба. Немам повјерења у Тужилаштво", рекао је Босић.

Он је рекао да ће јој доставити питања о два случаја, корупције на врху и изборне корупције.

"То су конкретни примјери: на бирачком мјесту је установљено да је гласало 100 посто људи. Људи који нису били ту су дали изјаве да су лажирани њихови потписи, истрага је завршена, зна се ко је био шеф изборне комисије, све се зна, али нема оптужнице. То ће бити моје питање главној тужитељки на основу расправе у Парламенту. Очекујем да ћу видјети шта се десило са случајем сумње на прање новца приликом куповине Додикове виле на Дедињу", казао је Босић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

04.06.2020 08:57

УХАПСИТИ МАЈМУНА ДЕЗЕРТЕРА И НАЈВЕЋЕГ ИЗДАЈНИКА СМЕЋЕ ДЕЗЕРТЕРСКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

психиатар

04.06.2020 10:41

Немојте милета. Ипак је он за неке бог. У ствари он је за вецину бог у земљи цуда.

Name

РЕ: ПсихиЈатар

04.06.2020 14:54

Прије ће бити лажни рогати бог у земљи луда јер само луђаци пристају на толике лажи, обмањивања, пљачке, манипулације, расељавање, уништавање свега што постоји у РС, про-НАТО и про-усташку политику, и гажење СерБа, што ових који су још у РС, што СерБских Новомученика пострадалих у Јасеновцу и другим стратиштима. Једном ријечју - гнусоба.

Name

Ко је

04.06.2020 09:09

Ко је Санела Горушановић Бутиган која је данас именована за новог члана ВСТС.Именована је умјесто Ружице Јукић за коју се знало да је човјек ХДЗ и поткованог Милана Тегелтија.Сви се сјећамо само емисије на ФТВ и напада Ружице Јукић на Драгана Мектића гдје ју је Мектић потопио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоца

04.06.2020 09:33

Свугдје функционисе оно ја теби ти мени

Name

04.06.2020 09:30

АКО ЈЕ НИСУ САКРИЛИ, МОЖДА СУ ЈЕ ПОЈЕЛИ ЈЕР ДОДИКОВ ПОЛТРОН НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА ТО СЕ РАЗОТКРИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реx

04.06.2020 11:08

Додикови отворено отимају милионе оф народа и дрзаве ало ста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд и хдз

04.06.2020 13:14

Су највеце двије пљацкаске странке цак пуно висе од СДА и највисе те двије странке имају утисак на правосудје,а ко бајаги највисе се буне како правосудје неради како треба,па наравно да неради зато сто ради само по налогу те двије странке хаз и снсд-а.Кад једног дана ухапсе те воздове и криминалце онда це тај суд добити оцјену да је независан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

04.06.2020 16:52

То је стара тема на коју је вец одговорено а и ста тебе брига како је купио.

ОДГОВОРИТЕ