Бивши министар САД: Трамп покушава да "подијели" Америку

Џејмс Матис, бивши амерички министар одбране који је поднео оставку јер се противио одлуци председника САД о повлачење снага из Сирије, оптужио је Доналда Трампа да покушава да "подели" Америку.

Свијет 04.06.2020 | 10:29
Бивши министар САД: Трамп покушава да "подијели" Америку

"Доналд Трамп је први председник за мог живота који не покушава да окупи Американце, чак се и не претвара да покушава. Уместо тога, покушава да нас подели", рекао је Матис у интервјуу за амерички часопис Атлантик.

Матис, веома цењен и који је до сада избегавао да директно коментарише одлуке и активности Доналда Трампа, рекао је да подржава демонстранте који "с правом траже да имају једнака права".

Неколико стотина хиљада грађана већ више од недељу дана протестује у више од 140 градова у САД због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда.

Трамп, који се до сада није изјашњавао о захтевима демонстранта, употребио је оштар тон према њима и запретио слањем војске на улице.

(Бета)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Андриц

04.06.2020 08:46

По ко зна који пут писем о Трампу:јесте цудак,али има несто сто се не уклапа у глобалистицки свијет,и ја га зато подрзавам.И зато им је циљ да га срусе,и мислим да све ово раде да би га скинули за пола године на изборима.Ако додје неко други,онда смо га тек нај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.06.2020 09:13

И треба да нај....е

Name

за андриц

04.06.2020 09:54

ови протести немају везе с трампом, у америци су црнци одувијек били угрожени, а додатно убиство Георга Флоyда је било само окидач за народ и протесте, људи су остали без посла, корона и све то скупа, а Трамп да је чудак то стоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

04.06.2020 14:45

Спремајмо се у мировну мисију да им донесемо демократију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

04.06.2020 18:49

Не може опстати као јединствена земља држава која је настала на геноциду над Индијанцима, првом у историји наше планете. Другима држе предавања о демократији и руше законски изабране владаре, уништавају државе у којима је народ живио добро и у миру. Малим народима, посебно Србима дају карактеристике, као што је геноцидан народ, а управо су они такви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.06.2020 05:25

Бла бла бла, реце паценик без идентитета....

Name

Бањалучанин

04.06.2020 20:42

Матис је ратни злочинац, који је побио десетине хиљада цивила у својим мисијама у Авганистану, Сирији и другдје, а познати је манекен Дубоке државе. Трамп покушава извући Америку из 7 ратова које је започео добитник Нобелеове награде за мир, Барак Обама. Наравно, да то никако не одговара власницима војне индустрије, па су по добро познатом рецепту организовали "спонтано америчко прољеће", како би скинули Трампа. Надајмо се да неће успјети, јер у противном је свијет комплетно у канџама глобалиста.

ОДГОВОРИТЕ