СЗО наставља са тестирањем хидроксихлорокина

Свјетска здравствена организација наставиће тестирање хидроксихлорокина као потенцијалног лијека против вируса корона, изјавио је директор СЗО Тедрос Аданом Гхебрејесус, након што су љекари који су радили на студији накратко престали да га дају новим пацијентима због здравствених проблема које је изазвао.

Свијет 04.06.2020 | 08:04
СЗО наставља са тестирањем хидроксихлорокина

СЗО је прошлог мјесеца направила паузу у раду на велико студији о лијечењу ковида-19, у којој је око 3.500 пацијената у 35 земаља добијало лијек против маларије, а разлог је био страх да ће управо тај лијек повећати стопу смртности, пренио је синоћ Ројтерс.

Тедрос је, међутим, рекао да су сада њихови стручњаци савјетовали наставак тестирања свих лијекова укључујући хидроксихлорокин, којем је највећу “рекламу” направио амерички предсједник Доналд Трамп.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Андриц

04.06.2020 06:16

Цуј,страх да це повецати смртност.Па ја баби својој да дам неки лијек,ако јој не помазе,нецу јој га давати,ако помазе,нека пије.А цуј њих,хлорокин не да не помазе,вец повецава смртност,хахаха.Па који к...онда настављате испитивања,није то нови лијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

04.06.2020 12:32

Лијек не ваља а билова вакцина це ваљати.

ОДГОВОРИТЕ