Студентски центар искористио корону за чудне набавке

Студентски центар Никола Тесла у Бањалуци је за вријеме ванредног стања био карантин за обољеле од ковида 19. БН ТВ је јавност већ информисала о набавкама директним споразумом у овој институцији. Појашњења и одговоре на питања зашто су поједине ствари и како набављане никада нисмо добили.

Република Српска 03.06.2020 | 19:25
Студентски центар искористио корону за чудне набавке

Нема одговора на питања упућена почетком маја на адресу Студентског центра Никола Тесла у Бањалуци, а која се тичу јавних набавки директном погодбом за вријеме ванредног стања.

Студентски центар је искористио владину одлуку из марта и прибјегао директном споразуму у набавци веш машина и сушилица у вриједности 60.000 марака и постељине у вриједности 51.000 марака. Студентски центар је постељину купио од фирме која се бави дистрибуцијом уља и нафтних деривата.

Управу Студентског центра смо питали зашто су набављане нове машине и да ли је студентски центар већ располагао машинама с обзиром да су у њему и прије него што је претворен у привремени карантин становали студенти.

Нисмо добили одговоре на питања, али је директор Студентског центра Драгослав Топић у кратком разговору рекао како је све урађено по закону.

У опозицији напомињу да нико не реагује на овакве набавке у многим институцијама и јавним предузећима.

У Транспаренси интернешналу Босне и Херцеговине напомињу да је у току ванредног стања одрађено мноштво набавки директним споразумом под изговором хитности због пандемије вируса корона а да све није било толико хитно. Они су због додјељивања посла фирмама које немају никакве везе са предметном набавком у неким случајевима већ поднијели кривичне пријаве.

Студентски центар Никола Тесла у Бањалуци је за вријеме ванредног стања претворен у карантин у који смјештани обољели од Ковида 19 са благим симптомима.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вратите

03.06.2020 17:41

Топића треба вратити у Гламоч да окопава кромпир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалукалукабања

03.06.2020 17:45

Топиц који је неспособан сам.себи пертле завезат некадасњи мин..у кантону за нист..а поцетни корак домацин базена ....никад нист није радио само слуса наредјења..прави странацки војник....послусник..ваљда је сад јасно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

03.06.2020 17:48

Имамо најнеписменије студенте, несмију ниста ни питати а камоли подузети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

04.06.2020 08:22

Студенти иду на факултет да уце а не да буцу по улицама сто би ти изгледа волио.

Name

Бањалука

03.06.2020 18:23

Топиц је ДУПОЛИЗАЦ и то стари

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

03.06.2020 19:13

Да ли је неко способан или није за неки посао, то це време показати, али треба бити искрен да је кроз тај Центар просло скоро 1000 људи за ове пандемије, да су запослени радили посао за који нису спремани и обуцени. Свака похвала. У многим земљама за то постоје војни објекти, војска, цивилна застита, а ми ниста, ко је крив. Онај ко је после рата 95 то унистио

ОДГОВОРИТЕ