Сабор трубача у Гучи ипак ће се одржати у августу

Јубиларни 60. Сабор трубача биће одржан од 6. до 9. августа, потврдио је данас агенцији МНА предсједник општине Лучани Миливоје Доловић, додајући да се такмичарски програм враћа на стадион.

Србија 03.06.2020 | 12:17
Сабор трубача у Гучи ипак ће се одржати у августу

Због епидемије корона вирус планирано је било да се манифестација помјери за половину октобра када је одржан први сабор.

– У договору са надлежним министарствима и представницима здравствених установа, али и на основу наговјештаја Владе Србије да ће од августа бити могући масовнији скупови попут Сабора трубача, Егзита, Бир феста… одличили смо да се фестивал трубе одржи како је и планирано почетком августа – рекао је Доловић. 

Према његовим ријечима, сабор ће трајати нешто краће него што је то првобитно било планирано.

– У наредних 10 до 15 дана биће позната имена учесника и извођача, а у кратком року ћемо организовати сва предтакмичења. Да је све текло како треба, у неким мјестима би била већ одржана предтакмичења – навео је Доловић. 

Када је ријеч о простору гдје ће се такмичења одржати, Доловић објашњава да се многи програми враћају на стадион, пошто прошле године то није било могуће због поплава.

– На стадиону ће бити одржано финално такмичење. Прошлогодишња бина у црквеној порти је била одлична и ове године ћемо је поставити гдје ће наступити мајстори трубе – истакао је Доловић.

Поред ове двије бине, Доловић каже да ће бити постављене још три, тако да ће љубитељи трубе моћи да уживају од јутра до мрака током четири саборска дана.

(Телеграф)

 

Коментари / 0

Оставите коментар