Јутрос без гужви на граничним прелазима

Повољни временски увјети и појачан промет возила у близини градских центара карактеришу саобраћајну ситуацију у већем дијелу Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 03.06.2020 | 09:20
Јутрос без гужви на граничним прелазима

Савјетује се опрезнија вожња и избјегавање ризичних претицања.

Обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица (на путу Сребреник-Орашје). Возила из правца Тузле и Сребреника користе обилазницу у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац (раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут (Р-461) према Сребренику). Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Због санационих радова у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф) саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сати саобраћа се двосмјерно. Од 21 сати до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

У мјесту Витаљ (Кладањ-Тузла) због клизишта саобраћа се наизмјенично, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафори).

Због радова на санацији моста преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник (на путу Сребреник-Шићки Брод), саобраћа се наизмјенично-једном траком (постављени семафори). Радови на санацији моста изводе се и преко ријеке Љубине, на путном правцу Олово-Семизовац. За вријеме радова у функцији је обилазница у непосредној близини (наизмјенично пропуштање возила).

На регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (Бјелајце) због санационих радова сваки дан, осим недјеље, саобраћај је обустављен у времену од 08 до 16 сати.

На свим дионицама савјетује се опрезна вожња, прилагођена условима на путу.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из БИХАМК-а. 

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар