Савјет министара о расподјели новца за борбу против короне

Савјет министара требало би данас да разматра приједлог одлуке о расподјели финансијских средстава прикупљених од домаћих правних и физичких лица за борбу против Ковида-19, уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ.

Босна и Херцеговина 02.06.2020 | 08:04
Савјет министара о расподјели новца за борбу против короне

Министарство безбједности на разматрање је упутило и приједлог одлуке о расподјели финансијских средстава међународне помоћи за заштиту и спасавање уплаћених на намјенски подрачун Јединственог рачуна трезора БиХ.

На ургенцију Министарства безбједности у дневни ред је уврштен и приједлог одлуке о измјени и допуни Одлуке о формирању Координацијског тијела за миграције и Миграциони профил БиХ за 2019. годину, најављено је на веб-страни Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи и информација о преузимању коначних пресуда од Хашког трибунала ради уписа у кривичну евиденцију у БиХ, а предлагач је Министарство правде.

На приједлог Министарства правде, у дневни ред је уврштена и извјештај о раду Надзорног тијела за праћење спровођења Стратегије за рад на предметима ратних злочина за период од 1. априла до 30. јуна 2019. годину и ажурирана анализа спровођења Стратегије за рад на предметима ратних злочин.

Планирано је и разматрање приједлога мишљења о Приједлогу закона о избору судија Уставног суда БиХ претходно бираних од предсједника Европског суда за људска права.

На сједници би требало да буде ријечи и о приједлозима именовања из надлежности Савјета министара, и то, између осталих, за директора Агенције за истраге и заштиту БиХ, те о потврди именовања генералног директора Регулаторне агенције за комуникације.

У другом кругу гласања наћи ће се приједлог рјешења о именовању вршиоца дужности заступника Савјета министара пред Европским судом за људска права, те приједлог рјешења о поништењу рјешења о именовању директора Агенције за форензичка испитивања и вјештачења и приједлог рјешења о именовању директора ове агенције.

Сједница ће бити одржана у згради заједничких институција у Сарајеву у 15.00 часова. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

02.06.2020 06:19

Чуј, за борбу против короне. Па зар корона није прошла!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки72

02.06.2020 06:49

Само их дајте Тегелтији , он најбоље зна ста и како с њима ! Уцинице да нестану , боље од Коперфилда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Махир

02.06.2020 06:56

Да ли ви знате господо да је припаднику граничне полиције који је на граничном прелазу Стрмица разоткрио више милионски шверц цигарета из БиХ за Хрватску прећено смрћу.И то се све скривало од врха граничне полиције и саме унутрасње контроле па до тузиластва БиХ које управо тај предмет Стрмица дрзи у латици да застари и ако је агенција за истраге и заститу Сипа доставила иувјестај том истом тузиластву БиХ да се ради о озбиљном криминалу у којој је БиХ остецена та милионе а у који сверц су упетљани високо позицирани сефови граничне полиције БиХ Једном рјечју људи несмију да раде у страху су.Колико је само не оснавних и лазних представки поднесено против полицајаца граничара а када се утврди да они нису криви и да је све лаж гранична полиција никад није подњела извјеста и пријаву против лица која су лазно пријавила полицајца то је брука и срамота саме и граничне полиције БиХ и дрзаве БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБИ

02.06.2020 07:07

Министре Радончићу заштитите своје редове замислите само како је бико полицијском слузбенике којем сте ви сад сеф који је разоткрио сверц цигарета. На границном прелазу Стрмица.Имао је човјек малу децу а то исто тузиластво и дан данас дрзи тај предмет у латици јер је сипа доставила извјестај о проведеној истрази о том сверцу цигарета јос 2010 године.То исто тузиластво БиХ је амнестирало и сверц цигарета и пријетње које су медјусобно повезана дјела а и његове предпостављене које су по слузбеној дузности били дузни и обавезни да покрену и проведу истрагу јер је полицајцу угрожена безбједност настала обављањем полицијских овласти и дузности а нису то урадили јер су умјесани директно у сверц цигарета од командира нечелника теренске канцеларије до начелника службе и директора.Људи не зеле да раде јер овим чином је послата лоша порука свим полицајцима у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ