Приземљио авион поред војне базе да би отишао на плажу!

Како би из Сарија приватним авионом стигао до плаже у Велсу предузимљиви Британац без дозволе слетео у затворену војну базу РАФ-а..

Занимљивости 01.06.2020 | 17:26
Приземљио авион поред војне базе да би отишао на плажу!

Подаци о праћењу лета које је објавило Министарство одбране показују да је авион полетео са аеродрома Фероакс у Сарију и слетео у базу РАФ-а у Енглсију. Међутим, база је била затворена због празника, а у току су били радови на поправкама писте.

Пилот јесте покушао да ступи у контакт са конторолом лета базе, али није добио одговор. Упркос томе, наставио је са слетањем и приземљио је авион на писту 19 на којој су радови били у току.

Дежурна ватрогасна бригада је одмах изашла на писту претпостављајући да је авион имао потешкоћа у лету и да је био принуђен да слети. Убрзо је стигла и војна полиција у намери да утврди шта се заправо догодило. Пилот је мирно одговорио да је долетео у Велс „да би отишао на плажу“.

Упитан да ли је свестан да су због пандемије у Велсу још увек на снази мере ограничења кретања, пилот је, наводно, мирно саопштио да нема разлога за бригу јер је прележао ковида 19 још пре два месеца.

Иначе, у овој бази РАФ-а јесте дозвољен и цивилни саобраћај, али пилоти морају да добију дозволу пре слетања.



Тренутно овај инцидент истражује пре свега РАФ и Управа за цивилно ваздухопловство, али полиција Северног Велса разматра постоје ли основе за кривично гоњење пилота због кршења закона о забрани кретања која је још увек на снази.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар