Протести у Риму: "Оставили су нас да умрено"

Стотине људи окупиле су се данас у Риму на ненајављеном протесту због рестриктивних мјера у Италији, најдужих у Европи, како би указали на тежак положај људи који се суочавају са економским посљедицама блокаде.

Свијет 30.05.2020 | 17:46
Протести у Риму: "Оставили су нас да умрено"

Учесници протеста који су се у главном граду Италије окупили послије договора на друштвеним мрежама, узвикивали су да је “вирус (ковид-19) превара осмишљена за изазивање кризе”, да “има људи који четири мјесеца нису примили плату” и да су гладни.

– Овдје има људи који немају шта да једу. Оставили су нас да умремо – рекла је једна жена поријеклом из Бергама. 

Полицајци су интервенисали како би спријечили њихово даље кретање улицама, пренијели су италијански медији.

– Остаћемо овдје, заузећемо Трг Венеција (у Риму) и поставићемо шаторе. Влада нас је издала – рекао је један од демонстраната на разгласу.

Вирус ковид-19 однио је више од 33.000 живота у Италији и изазвао блокаду из које Италија излази постепеним попуштањем рестриктивних мјера.

Италија је прва земља у Европи која је почетком марта увела строге мјере карантина на цијелој територији, а како је најављено, 3. јуна отвара регионалне границе, али и државне за доласке из земаља Шенгена.

 

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Италиа

30.05.2020 16:13

Па кад незнају како да се испетљају из овога,много немогу ни отворити локале због услова које су поставили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Италија

30.05.2020 16:27

Велука земља. Трла баба лан. Пропаст.

Name

Свјетско лудило се наставља!

30.05.2020 16:22

По цитавом свијету су демонстрације, сви се полако дизу против система који угњетавају људе, против корумпираних, пардон лобистицких политицара!! Свака цаст БН медијима па обавјеставају о свему сто се десава у свијету, јер вецина корумпираних медија непреносе вијести које су актуелне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амин

30.05.2020 22:34

Протести нису свјетско лудило него побуна освјешћеног човјечанства. Свјетско лудило је прича о вирусу с два циља, економско уништење човјечанства, које ће постати гладно и болесно, а онда вукови, сзо и спонзори доносе спасоносну вакцину, којом доврше овај пројекат. Ово ће бити нажалост наша будућност. Хвала Италијанима што су се пробудили и побунили. Боже дај човјеку, малом, твом дјелу, снагу против антихриста.

Name

Поцело је

30.05.2020 17:29

Ниста је то, ста це се догадјати. На залост!

ОДГОВОРИТЕ