Корона журка у ковид болници у Врању

Снимак пацијената обољелих од вируса корона у болници у Врању на којем се инфицирани шале и “играју љекара” за кратко вријеме постао је популаран на друштвеним мрежама.

Србија 28.05.2020 | 13:37
Корона журка у ковид болници у Врању

Поједини медији наводили су да су пацијенти у Врању направили праву журку у болници, те да је због тога и полиција интервенисала, а цијели случај одиграо се 23. маја у вечерњим сатима, како су из Полицијске управе Врање потврдили за Телеграф.

Наиме, како је речено, око 23.20 часова, полицији је пријављена бука у ковид болници у Врању, послије чега је екипа одмах изашла на терен.

– Пријављено је да неколико лица из ковид болнице не поштују ред, те да галаме. Жалили су се на буку и узнемиравање – кажу из ПУ Врање за Телеграф.

Како додају, полиција је због овог случаја обавила разговор са љекарима, а поводом овог догађаја обавјештено је и Тужилаштво.

Да се овај “инцидент” догодио у ковид болници у Врању, потврђено је и у Здравственом центру Врање.

– Ријеч је о пацијентима који немају симптоме, са асимптоматском сликом смјештени у ковид болници у старој згради хирургије – наводе.

Ријеч је углавном о млађим људима који, дакле, имају лакшу клиничку слику.

Ови млади људи су, како су пренијели поједини медији, уносили и алкохол у ову здравствену установу. Међутим, један од пацијената који се тренутно налази у врањској ковид болници, демантује те наводе.

– Та информација о алкохолу је нетачна. Хране је било у изобиљу, али алкохола не. Иако пацијенти који се лијече немају никакве тегобе и симптоме, сви морају да пију терапију. Нико од нас није пио алкохол баш због те терапије – каже Милош за Телеграф.

Он додаје и да њихова шала није имала за циљ да било кога увреди, а посебно не медицинско особље у болници.

– Видео који је изашао на друштвеним мрежама није имао сврху да увриједи никога. То је уствари била шала како би се ми који се лечимо мало насмијали. Иначе, и сестре и доктори су веома љубазни и веома се труде око нас пацијената. Сврха снимка је била да се људи насмију – објашњава наш саговорник који још једном истиче да су услови на одјељењу, како их је окарактерисао, супер.

(Телеграф)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Андриц

28.05.2020 12:30

Па и у БЛ су у студентском дому заразени намјерно излазили на прозоре и касљали да би зај... пролазнике.И онда цркосе од смијеха у соби.Знам поуздано од особе која је то радила.И ста,нека их,нек се веселе и зезају,ведар дух је пола здравља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

28.05.2020 12:40

Тако је овдје у студ. дом у Бањалуци ,ови из Хидроелектране Боцац сваку веце праве зурке

ОДГОВОРИТЕ