Нису увели мјере, немају заражених: Која је тајна?

У руском граду Сајанску у Иркутској области није забиљежен ниједан случај вируса корона, иако је градоначелник Олег Боровски одбио да уведе ограничавајуц́е мјере, преноси "КП.РУ". У граду све вријеме раде салони љепоте, вртиц́и, па чак и тржни центри.

Свијет 27.05.2020 | 22:26
Нису увели мјере, немају заражених: Која је тајна?

Како се наводи, школе су ипак затворили, "искључиво због интересовања за учење на даљину", као и ресторане и клубове, јер би било "веома лоше" да раде у вријеме пандемије.

"Код нас више оболијевају од грипа, него од вируса корона. У Сајанску је регистровано 10 врста упале плуц́а, које немају везе са вирусом корона. Да ли бих због тога требало да уведем карантин?", пита се градоначелник.

Главни стручњак за епидемиологију Министарства здравља Иркутске области Ирина Лисјанска истиче да овај феномен нема никакво научно објашњење. Епидемиолог Јуриј Лисанов изнио је двије верзије – прва је лоше тестирање на вирус корона. Међутим, он истиче да би у том случају сви људи били заражени, али да се болест одвија без симптома. Ипак, то није могуц́е.

Друга верзија је да је вирус корона у Сајанску био вец́ у јануару и фебруару, кад је забиљежен нагли пораст броја пацијената са упалом плуц́а. Како се наводи, вирус из Кине је у то вријеме захватио цијели Сибир, који је, изгледа, преболовао вирус корона. Због тога је сада у том региону забиљежен мали број случајева.

"Могуц́е је да је мали град Сајанск још у прољец́е стекао колективни имунитет. Имали су срец́е", истиче научник.

Лисанов је скренуо пажњу на још два "необична" мјеста у Иркутској области када је ријеч о броју заражених вирусом корона. Ријеч је о граду Шелехову и Черемховском округу. Виролог сматра да су потребна додатна истраживања како би се разјаснило због чега та мјеста нису погођена вирусом.

(Спутњик)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ах

28.05.2020 06:00

Нема тестирани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

28.05.2020 08:07

Јасно рецено умиру од грипе.

Name

Лав

28.05.2020 08:55

Па људи корона не постоји то је неко измислимо да само чилијем људе и уведе онлајн плаћање а паре да буду у Банкама и да имаш само салдо колико пара поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

матриx

28.05.2020 09:28

могуће је да не насједају на медијске лажи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

28.05.2020 13:31

А код осталих и није било грипе, нити је ко умро од нецег другог!

ОДГОВОРИТЕ