Додик покушава да скрене пажњу са "мобилне болнице"

"Покушава да скрене пажњу са оних шатора, али ће бити изенанађен са аргументацијом с којом смо се спремили. Биће изненађен. Истина је да није имао храбрости да осуди Блеибуршку мису. Не разумијем овдје у БиХ да се то ради, поготово уз покровитељство Сабора", казао је у Прессингу на Н1 Младен Иванић.

Република Српска 27.05.2020 | 21:53
Додик покушава да скрене пажњу са "мобилне болнице"

"Преживјећемо ми Додика, преживјеле су друге земље разне друге аутократе. Једног дана ће и он бити прошлост, а такође и пензионер. Треба радити свој посао на начин да га народ не удара ногом да не кажем гдје када прође улицом", казао је.

Једно од питање је било да ли људи из Републике Српске доживљавају БиХ као своју.

"Људи у Републици Српској не доживљавају БиХ као своју превише. Постоји низ разлога зашто је то тако. Имате уобичајене шеме", казао је и додао:

"Исто као када имате Шкоте који навијају за Шкотску унутар Велике Британије и када Велика Британија игра против Италије навијају за Италију. Имате тај један насилни покушај тјерања људи на нешто као своје. Та пресија и тај чекић удаљава људе из Републике Српске од БиХ".

"Оног тренутка када партије у Сарајеву прихвате постојање Републике Српске, онда ће Република Српска прихватити у тој мјери БиХ као своју. Ко год говори о подјелама, призива рат. Нпр. "БиХ без ентитета" или такве реченице".

Да ли би Србија прихватила независну Републику Српску?

"Не вјерујем, јер би самим тиме морала прихватити и Косово".

Шта за 20-30 година? Да ли је једна од опција "грађанска БиХ"?

"Ја не знам шта је грађанска БиХ, то подразумијева елиминацију идентитета националног и то није добро. Прича о чистој грађанској БиХ није реална, није могућа. Ја сам Србин и ко год ми каже да то требам склонити и бити "грађанин" ја се не слажем. То што сам Србин не значи да требам бити у лошим односима са Бошњаком или Хрватом. Та теза "Сви смо ми Босанци и Херцеговци" удаљава неке људе од државе. Мене првог удаљава. Сјетите се како је било Словенцима када им неко каже да су Југословени. На силу се тјера неко да се одрекне идентитета, то Сарајево тренутно покушава. Треба бити мало толерантније, не требају нам насилне пресије".

Иванић је казао да Милорад Додик тренутним наступима покушава скренути пажњу са приче о набавци мобилне болнице у Републици Српској, те да је зато најављена посебна сједница НСРС.

"Покушава да скрене пажњу са оних шатора, али ће бити изненађен са аргументацијом с којом смо се спремили. Биће изненађен. Истина је да није имао храбрости да осуди Блеибуршку мису. Не разумијем овдје у БиХ да се то ради, поготово уз покровитељство Сабора".

(Н1)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

сарајевскаалеја

27.05.2020 20:08

иванић је добар нормалан и поштен човјек то треба цијенити

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

27.05.2020 20:39

Опозиција има примарни циљ да не дозволи Милокраду крадју гласова!

Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

28.05.2020 05:30

У Приједору разлаз. СНСД-е и ДНС нису више заједно

Name

Ре разумио

28.05.2020 05:50

Они немају потребу да краду све док народ не излази на изборе. Њихови гласачи "морају" сви изаћи и они побјеђују. Оног момента кад изађе 65% бирачког тијела на изборе, Они иду у историју и у затворе. Распашће се за седам дана, као ДОС у Србији.

Name

дарwин

28.05.2020 12:46

Онај ко вуце висенационалне коријене најмање га брине гдје и за кога се одрзава некаква миса. Управо интернетом крузи слање срба из сарајева стоцним возом на .дјурдјевдански уранак..у јасеновац од стране устаске команде у сарајеву 42ге год.уз погрдне устаске поклице попут неких дивљих племена

Name

Ре сарајевска алеја

28.05.2020 16:10

Бас ме насмија

Name

Вјечити опозиционар

27.05.2020 20:16

У праву си Младене, само оштро и са аргументима, готови су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

28.05.2020 06:30

Да је само болница у питању...

Name

Милуновић

28.05.2020 06:47

ХВАЛА, Господине Иванић,ваше речи биће пут и водиља сваком поштеном СРБИНУ. Увек сам ценијо и поштовао србску интилигенцију,коју ви на достојанствен представљате. Веома поштујем и србску опозицију у СКУПШТИНИ,коју је ДОДИК окарактерисао,својим кочијашким примитивизмом,као небитну и издајничку. ЧУДИ ме да нико из СНСД-А није осудио његов иступ. Мислим да се они плаше његове диктатуре и шутњом чувају свој положај,иако посрамљени и понижени трпе терор.

Name

Неце Она никуд

27.05.2020 20:17

Покусавају да некако склепају ту болницу,да демантују опозицију,ал не иде никако,а не иде јер у старту нису радили како треба него су месетарили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.05.2020 20:26

Киднапују, муче и убију момка, студента, па ником ништа. Шамарају посланике у пола скупштине, ником ништа. Отворено и бескрупулозно пљачкају од свих а највише од болесних и немоћних. Отворено кажу да све прислушкују, понижавају све и свакога... И зашто сада мислите да ћете неким аргументима, на какви они били, нешто постићи? На чему заснивате своја очекивања? Ако заиста мислите да ће се десити ишта осим да ће нас мафија опет све исмијати и понизити, онда сте будале. Ако мислите да ми треба у то да повјерујемо онда нам вријеђате интелигенцију! Или организујте план борбе против мафије која окупира земљу или се носите да вас више не гледамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

28.05.2020 00:00

Најбољи коментар на БН-у у задњих годину дана! Браво, ко си да си. Надам се да ће га прочитати неко ко може овај програм претворити у дјело. Проблем је само што ту банду држе на власти Американци, па их је зато тако тешко срушити.

Name

БАЊА ЛУКА

27.05.2020 20:26

ИСТРАЈАТИ ДО КРАЈА О ПОКРЕТНОЈ БОЛНИЦИ НЕЗНАЈУ ГДЈЕ УДАРАЈУ ,ТЕ ПРЕДАЛИ ЗАХТЈЕВ ЗА УВОЗ ОНО НЕМА НИШТА САД НЕКА ТРЕЋА ФИРМА У ИГРИ НАРОД СЕ ШЕГАЧИ СА ДЕБИЛИМА САМО ЈАКО ДО КРАЈА ДЕЗЕРТЕРИ И ИЗДАЈНИЦИ СУ ГОТОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

27.05.2020 21:00

Сваке друге године од маја до октобра иста прича. Готови су и сл. А у међувремену се учауре на каквим таквим функцијама и нигде гласа од њих. Брига за народ их тргне из учмалости само у години избора. Мислим на опозицију и на оно мало акривиста што их подржава ако већ нису промијенили страну (и опозициони политичари и оно мало њихових ктивиста јер они у ствари и немају гласачко тело).

Name

Кондор

27.05.2020 21:00

Само оштро по црвеној секти то су лопови.

Name

Зоки БАЊАЛУКА

27.05.2020 21:00

Која глупост.Народ се сегаци са њима и болницом,а они се смију лудом народу у фацу и трпају милионе у дзепове.Ми смо луд Народ и овако нам треба,није ни цудо како се Додик понаса према Босњацима,ако се овако понаса према србима.Ми се знамо свима смијати и сваког другог ко није Србин понизавати,а ми смо ти који смо највисе понизени од власти који су срби.Нама немозе висе помоци ни господ Бог,а камоли ми сами себи.

Name

XX

27.05.2020 20:38

Штаће болан скренут причу са мобилне болнице кад народ види очима шта он зове болницом,,па Станивуковић је нама овим што смо даље од БЛ снимио све и послао народу да види те јаде,,пта год ви малом замјерали,, њему хвала на приказаном,, да видимо сви па ко ће како то видити то је друга прича,, чули како се њом фале а видили је сви брале,,, жали боже што она скаламерија смета оној лијепој трави да расте и оним овцама да пасу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

27.05.2020 22:21

Лупетате без везе, сви сте имали прилику за бољу. БиХ оваку или онаку илити коју вец. Били сте сви од реда на власти узевси од рата па на вамо и...??? Ста сте урадилу ниста.. Народ се патио у рату, а пати се и дање, а под оквиром те исте политике о којој прицас кад год би се појавио на тв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

28.05.2020 07:08

Најважније је да је зауставио тужбу БиХ против Србије а све друго је шупља прича. Мислим да је тужбу требало пустити па када БиХ изгуби на суду онда рећи ко је у праву. Слаб је мој национални или вјерски идентитет ако зависи од тога колико ћу понизити или оналоважити комшију друге вјере или нације. Када би отишли у Аустралију тамо би се поносили што смо Европљани.

Name

Ре ххх

28.05.2020 11:30

Нису исти , ови имају ММФ, Акцизе , ПДВ, Бањалучку берзу.

Name

Пера

28.05.2020 01:33

У реду..знамо ста олос лазе...али засто никад нецес да прицас од стотина миљона сто су крадено директно из ЕПРС....засто? Ми знамо да свака пол. страна је добила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема нама помоци

28.05.2020 05:16

Не може нас спасити нико од њих ни позиција ни опозиција. Оволики јаваслук не памти нико. Ми смо себи сами највећи непријатељи, то је суштина свега..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

28.05.2020 05:30

Или јес или није овај у политици? Већег демагога од њега РС нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БобАн

28.05.2020 05:40

Сатори требају додику за изборе само мора узет јоскоји милион за столове и клупе пада дернеце он и мицо заједно јерто најбоље знају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милисав

28.05.2020 05:56

Могу Иванић и опозиционари причати шта год хоће , али Додик и СНСД стално побјеђују на изборима и управљају Српском онако како они желе.Опозиција нема рецепт како да освоји власт.Очито је да кукњава и оптужбе на рачун актуелне власти и Додика не доносе опозицији значајније гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

28.05.2020 06:31

Зашто толику галаму дижете због мобилне болнице, у првом моменту се није знало какве ће све димензије имати вирус и људи су пожурили да обезбиједе довољно капацитета за евентуалне заражене, а да се догодило да се немају гдје смјестити болесници шта би тек онда опозиција радила, исто као и за ванредно стање, нападате зато што је уведено, а још више би нападали да није уведено. Ако се зна да се за буџетске кориснике мјесечно издвоји преко 200 милиона КМ за плате и пензије, шта вама значи та цифра за боницу од 3 до 4 милиона КМ. Иванићу остао си дужан 4 пензије пензионерима и боље је да ћутиш.

Name

Ре

28.05.2020 07:13

Побједјује зато сто је из ЦИКА нестало 11 тона папира за стампање гласацких листица. Није народ гласао за ову власт. Зато нам се свете овако. Свјесни су они тога.

Name

А

28.05.2020 08:08

Дадо опозицији је управо главни задатак да прати и напада власт, али нажалост ово што је код нас то нити је опозиција нити власт. Ма не знам ни ушта би их сврстао.

Name

ре

28.05.2020 08:09

дадо, имаш кратко памћење као и великаа већина, износите неистине, пензије је остала дужна прва бајина влада када је дошао на крилима НАТО-а, зато је изгубио следеће изборе, влада Г.Иванића је измиривала те пензије, једну по једну, заједно са исплатама редовних, е то су чињенице, стално се лажемо, ваљда је то прелазно, епидемија, баја је највећи лажов, ваљда то нетреба доказивати, а ово што смо као народ неспособни да мјењамо сваку изабрану владу која у мандату не буде успјешна, то је до нас, ми смо неспособни само нећемо да признамо, немојмо да кривимо опзицију, ко год да је, у бирачима је проблем, погледајте што раде паметни људи у Европским демократијама. Губимо само снагу оптужујући друге, пођимо прво од себе са питањем себи, да ли сам покушао промјену?????

Name

Директ

28.05.2020 08:23

Додиков рецепт је крађом до побједе.

Name

Ре Дадо

28.05.2020 11:35

Остао је дужан али није инао ПДВ, Акцизе ,ММФ, и БЛ, берзу, а ови дошла корона и послије 15 дана немају ништа , па ни брашна а о оном што је Вучић причао нико несмије ни ријечи рећи , па будите господо дослиједни.

Name

Гордана

28.05.2020 16:16

Дадо је у праву. Памте пензионери ко је остао дузан, зато опозиција нема никакву сансу вец годинама.

Name

Ре: Гордана

28.05.2020 18:58

А ти као знаш ко је остао дужан? Ниси се ни родила кад је то било. Важно сад си потрчала да подржиш Додика,легла ти плата а не радиш ништа, имаш за шминку и силиконе доста.