Бијељина: Жалба дијабетичара на третман у болници

Умјесто да хитно прими терапију, јер му је ниво шећера у крви био 31, Мирослав Јурик, је ишао од Хитне службе до Ургентног центра и назад, након чега је потребан лијек у полу несвјесном стању у сред ноћи донио од куће. Разочаран пријемом о свему је јавност обавијестио путем друштвених мрежа и обраћањем медијима.

Република Српска 27.05.2020 | 20:08
Бијељина: Жалба дијабетичара на третман у болници

Мирослав Јурик је дијабетичар на инсулинској пумпици. Са овом болешћу живи четири године и за то вријеме, како каже, много је научио о својој болести. Непријатно искуство доживио је када му је била потребна медицинска помоћ у сред ноћи.

“31 шећер ми је био, имао сам аритмије, гушење. Дошао сам, обратио се у Хитној служби. Кратко и јасно су ми рекли, извините ми немамо тај лијек инсулин новорапид, послаћемо вас на Ургентни. Блок”, каже Мирослав.

На Ургентном блоку у бијељинској болници непријатности се настављају, каже Мирослав. Шаљу га да сам и поред тешког стања у којем је био, уради налаз на који при том чека 20 минута. Односи га затим докторици. Након испитивања која су му, како наводи, била мучна, коначно сазнаје:

“Рекли су да немају новорапид брзодјелујући инсулин, ви можете само овако примити неку инфузију и то је то. То је исто вода да прође кроз вене, не може ми глукозу умањити”, каже Јурик.

Изнервиран и разочаран, Мирослав се враћа у хитну службу Дома здравља, гдје му понављају да брзодјелујући инсулин немају, након чега он, у полунесвјесном стању, сједа у ауто и одлази кући по новорапид, јер у оваквим ситуацијама неопходно је да лијек прими путем инфузије.

“Послије сат, сат и по времена примљене терапије, мјери ми се шећер и он износи 24. Са таквим налазом не бих требао да изађем. Сјео сам у ауто и дошао кући. Требало је да останем на хоспитализацији у болници”, каже Јурик.

У вези са свим наводима Јурика, обратили смо се за информације и Дому здравља и болници у Бијељини.

Пракса наше установе је да се пацијенти са високим нивоом шећера у крви упућују у болницу због доступности специјалиста интерниста и чињенице да је лијечење пацијената који болују од дијабетес мелитуса компликовано и тренутно се мијењање доза инсулина може негативно одразити на укупан ток лијечења ове хроничне болести, саопштено је из Дома здравља Бијељина.

ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ располаже довољном количином савремених инсулинских препарата за пружање адекватне здравствене заштите обољелих од шећерне болести. О другим наводима у Вашем упиту сматрамо да нема потребе да се оглашавамо и коментаришемо личне утиске и закључке”, саопштено је из бијељинске болнице. 

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Борац

27.05.2020 18:30

Ова болница је јад и цемер. Цак немају некције против тетануса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парк Јуре

27.05.2020 19:08

Ниси видио каква је у Требињу...

Name

Ре

27.05.2020 20:40

Ста ради министар здравља?

Name

Лицни утисак

27.05.2020 18:31

Катастрофа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.05.2020 18:40

Вазно је да Директор, примаријус Ловриц казе да све имају и да је врхунско. Све сами лопови. Мој отац кад је умро три пута га слали са хитне на кадиологију нису хтјели да га приме тек 4 пут примљен и након сат времена умро. Картон нестао. Пацијент др Ловриц. Цијели дан сам гањао папире да могу да подигнем човјека из мртвацнице. Јад, бједа и лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока Модрича

28.05.2020 05:34

Не видим потребу да мртвог човјека три пута шаљу са хитне на кардиологију?? Проблем је што ми мислимо да се само код нас умире. Умире народ и у Италији, и Шведској, и Француској, и Њемачкој, и Русији.. Чак многи наши људи долазе из иностранства да се код нас лијече, да се оперишу, да поправљају зубе, да користе бању. И опет неваља код нас ништа. Ништа не ваља, како је у Њемачкој, како је у Америци. Е да, стварно, како је тамо? Никако! Поправка једног зуба 1000 еура или се и не лијече никако. А код нас, нико се не маша новчаника. Хоће све за Џ.

Name

Ре Зока М

28.05.2020 06:00

Гдје ти поправљас зубе дзаба у РС, непетљај И јос се цека 80 дана а код приватника да неприцам.

Name

Ре Зока модрица

28.05.2020 07:04

Какве везе имају зуби са овом темом. Цовјек је само исприцао ста је дозивио. А ти ово као правдас. Боље сути.

Name

то је....

27.05.2020 18:51

невидјен безобразлук.цовјек мозе здрав да удје и након пар минута са особљем неодговорним мозе само да изадје веома болестан. стварно ми зао цовјека и није једини слуцај.ово је дно дна како се особље понаса , па ветеринари си достојанственије понасају према зивотињама а ово је зло. па се цуде десило се ово десило оно. па да поцну људи наорузани да улазе неби ме ни тренутка цудило. здравствени систем је да се немозе упоредит са неком од земаља....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГадгетРС

27.05.2020 19:23

Све је до љекара. Кадасам доживио други срчани удар и довезен возилом хитне помоћи на кардиологију, од 16 и 30 до 6 ујутру су била два доктора и једна сестра уз мене. Цијелу ноћ (30 на 31.12.2014) су се борили за мој живот. Хвала им до Бога, Али зато када сам у априлу прошле године у сат времена имао два мождана удара, а притисак ми , послије терапије, био 230/110, на неурологији ме третирали као обично говно, само зато што ми је истекла лична карта. Иако сам , опет, довезен возилом хитне помоћи, на тријажни преглед сам чекао 45 минута. Пацијент који је примљен непосредно прије мене и објективно се осјечао боље све је претраге обавио исти дан, а ја сам чекао прекосутра и накосутра. Овог су отпустили а ја ни све налазе нисам повадио!!! НИКО НЕ ПРИЧА СА МНОМ, НИКО НЕ ГОВОРИ НИШТА! Покупим ствари, потпишем да излазим на своју одговорност и далеко им лијепа кућа. Поцркали сви да Бог да, на челу са Јеком, па надаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

27.05.2020 20:08

Срамота да се овако играју са људским зивотом. Ово је не одговорност једне болнице.

ОДГОВОРИТЕ