Нова превирања и чистке у локалном СНСД-у у Приједору

Након што је у политичком смислу у потпуности поражен од Сташе Кошарца гдје му је у обрачуну са истим до краја порушен ауторитет, Милорад Додик ових дана планира да направи озбиљно поспремање Градског одбора СНСД Приједор.

Република Српска 27.05.2020 | 19:45
Нова превирања и чистке у локалном СНСД-у у Приједору

Додик се, како сазнајемо, на овај корак одлучио јер је недавно сазнао за екоцид на Козари. За ову појаву Додик али јавност Републике Српске сазнали су народног посланика из редова опозиције, Небојше Вукановића.

Зашто и због чега је јавност ово морала сазнати од посланика из Херцеговине, а да четири посланика из Приједора по овом питању нису реаговала, за сада остаје тајна.

На тему голе сјече, висококвалитетне шуме на Козари, Додик је лично разговарао са Бурсаћем. У наведеном разговору Бурсаћ је покушао убиједити Додика да се ради о сјечи коју је наредила струка, те да за ове радове има и елеборат.

Наводи Бурсаћа нису тачни, по објави посланика Вукановића шта се дешава и ради да Козари Бурсаћ је сам, ретроактивно, израђивао елаборате. Из извора блиских Шумском газдинству Приједор добили смо информацију да је користио пријетње и уцијене да би инжењери шумарства ставили свој потпис на елеборат којег је он сам написао.

Крај политичке каријере у СНСД-у 
Саша Бурсаћ

У свим овим радњама ушао је и у отворен сукоб са становницима Поткозарских села. Наиме у процесу извлачења стабала уништени су сви путеви који се налазе у правцу ове голе сјече. Становници ових села размишљају чак и на масовне протесте да би заштитили своје путеве.

Од радника Шумског газдинства које смо затекли како сјеку висококвалитетне трупце, сазнали смо да дио трупаца иде у локалне пилане и бренте а да се дио користи за производњу сјечке и пелета. Незванично сазнајемо да је ријеч о пелетарама из Костајнице и Градишке.

Да је Додик љут на Бурсаћа говори и чињеница да је на тему смјене Бурсаћа разговарао и са Драженом Врховем, човјеком од његовог највећег повјерења у Изборној једници један, те са својим пуленом Далибором Павићем којег је типовао да сједне у Бурсаћеву столицу.

Врховац и Павић су потврдили изјаве Вукановића те информисали Додика да је СНСД-у озбиљно нарушен рејтинг и дигнитет у Приједору, те да како ствари стоје странка ће имати озбиљних проблема да одржи број гласова из изборне 2016.године.

Дражен Врховац Ужива велико повјерење код Милорада Додика Далибор Павић, замјениће Бурсаћа на челу СНСД-а у Приједору.

Прије извјесног времена Додик је јако тешко пристао да се за предсједника Скупштине у граду на Сани именује фамозни Мирсад Дуратовић. Додик је на ову замисао Бурсаћа пристао тек након што га је овај убиједио да је Дуратовић најпопуларнији бошњачки политичар у Приједору, те да би на крилима његове популарности СНСД у Приједору извојевао побједу.

Наравно ове Бурсаћеве тврдње нису тачне, Дуратовић Мирсад је одборник Скупштине Града Приједора са најмањим бројем освојених гласова на локалним изборима 2016.године. Након избора Мирсада Дуратовића на чело локалног парламента у Приједору услиједила су бројна реаговања удружења и организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата. Бурсаћ за њихове вапаје није имао слуха.

Прије избора Дуратовића, Саша Бурсаћ је код свог шефа добио жути картон још у јануару мјесецу. Наиме у оквиру прославе Дана Републике Српске, челник СНСД-а у Приједору на своју породичну кућу није истакао заставу Републике Српске. Одређени људи из Градског одбора СНСД Приједор о овом детаљу извјестили су и лично Додика.

Све ове чињенице довеле су до тога да одређен број одборника и високих функционера СНСД-а Приједор, од првог човјека странке, траже да са чела Градског одбора Приједор што прије уклони Бурсаћа. Како тврде извори блиски врху странке у Приједору, СНСД је изгубио скупштинску већину у Приједору, те да Српска демократска странка Градски одбор Приједор, на челу са Миланом Тубином, креће у одлучну борбу да „помете“ све Бурсаћеве кадрове. Тубину је у креирању оваквих политичких планова највећи сарадник ДНС који у овом моменту види могућност свог повртка на велика врата.

Како сазнајемо из врха СДС Приједор, локални лидер ове странке одлучан је у намјери да већ за неколико дана покрене иницијативу за смјену Мирсада Дуратовића са мјеста предсједника Скупштине и на ту позицију именује Ајдина Мешића који је кадар Странке демократске акције. Одлично обавјештени извори кажу нам да би се Тубин на овај начин помирио са Борачком организациом Приједор.

Иницијативу за опозив предсједника Скупштине Града Приједора по свему судећи потписаће и три одборника локалног СНСД-а из разлога што се не слажу за политиком коју води Бурсаћ. Ови одборници наводе да им је избором Дуратовића за предсједника скупштине нанесена огромна политичка штета.

Незванично сазнајемо да су наведена три одборника упутила и писмо предсједнику СНСД-а у којем га упозоравају и упознавају о дешавањима у Приједору.

Да ли је Додик заиста искрен у својим настојањима да макне локалног кабадахију Бурсаћа или је ово само још једна у низу његових подвала остаје да се види.

(бањалука-24.цом)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Приједор

27.05.2020 18:12

Направице нова вецина голу сјецу кадрова Бурсаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

27.05.2020 18:55

Бурсаћ је једини успио у историји шумарског факултета да падне на одбрани дипломског рада.

Name

Вампир

27.05.2020 19:58

"Ацо" је ли то твоје право име ;)

Name

ре

27.05.2020 20:36

Сама фотографија све говори....!! За њих није,ни да буду цланови ловацког друства.

Name

051

27.05.2020 20:39

Па, није ово једини слуцај некегалне сјеце суме, а Додика једуно,у свему овоме, муци сто он није покупио кајмак од поменуте сјеце.

Name

Дражен

28.05.2020 05:32

Синоћ је Бурсаћу преко телефона предсједник Додик рекао да поднесе оставку.

Name

Ре

28.05.2020 09:03

Гледајуци овако са стране и познавајуци дио тих људи из Приједора ја се не могу нацудити како је то могуце.Неки од тих људи су ми остали у драгом сјецању као зајебанти и кафански забављаци.Али да се баве политиком,да буду посланици,да воде главне привредне институције,па то звуци невјероватно.Цовјек кад се сколује за несто у нормалном друству,цијело његово окрузење је упознато са тим,они близи знају кад је сваки испит полозио,колико година је трајао тај његов труд итд.Ови су са три разреда заната одједном постали инзењери,доктори наука и сл.,преко ноци,сутрадан стампали визитке са титулама,а 100% сад да их питате не знају ни падезе матерњег језика.Тако да се нико не треба цудити сто сјеку све сто стигну,они су ту само како би се обогатили сто брзе и ниста друго, јбс њима за друство,морал и остало,то је тако народе блесави !!!!

Name

Патриота

27.05.2020 18:14

Па тек доласком Павица би пукли скроз,добар је Бурсац,зато га разноразни месетари и зеле склонити,а кога Тубин помести кад у својим редовима нема вецину,па као овако це успјет,а тек днс,и сарадња са њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

27.05.2020 19:41

Сад испаде да Бурле штити народне и друштвене интересе!!??!!??

Name

СТРУКА НАРЕДИЛА ?

27.05.2020 18:15

БИЦЕ ДА ЈЕ ПИЈАЦА НАПРАВИЛА ЕЛАБОРАТ И ИЗДАЛА НАРЕДЈЕЊЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко цопиц

27.05.2020 18:19

Овај бурсац бас будалетина. Ко и онај његов николетина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.05.2020 18:49

Исти му је и сеф. Има папир

Name

Горан БЛ

27.05.2020 18:22

Ма тај лик из Приједора је небитан...СНСД се претворио у ниста. У СНСД су битни неки људи попут Мазалице,Зуница,Змирица,Сулица...то су људи којима је рад у мјесној заједници плафон.А да не прицамо.о Мајкицки,Косарцу Новицу,Спирици...то је дно дна.То је странка која це се распасти ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ситно

27.05.2020 18:31

Цим миле оде, то се распада

Name

За Горан БЛ

27.05.2020 19:08

Могу само потписати. Браво

Name

Ре

27.05.2020 19:15

Тачно тако. Браво!

Name

Пећани

27.05.2020 18:23

Божу Илића Тобу за Предсједника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

27.05.2020 18:47

У Приједору странке Маркана Павића и Миле Ронхила више се мрзе него било које друге, ал перфектно сарађују код подјеле плијена на Републичком трону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

27.05.2020 18:51

Јадна је странка којом Саша Бурсаћ руководи.у Приједору а кадрови Немања Баровић,Бојан Бецнер да даље не набрајам средње школе завршили на сажаљење , факултетске дипломе покуповали за мале паре.а њихови резултати пуне новинске чланке црне хронике.јака партија нема шта ФУУУЈ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ЈА БОРАЦ

27.05.2020 20:28

Ма да. Све знамо а они постављени за руководиоце дрзавних предузеца па се понасају ко мали Богови. Примају раднике а они годинама раде код њихових викендица крече , беронирају, копају , саде лук, косе. И сви знају и сви ћуте и они што су њихови робови и они што гледају шта се ради.

Name

Козара

28.05.2020 07:02

А тек одборници Велаула и Гвозден,јак кадар,а тек људство

Name

Опасност

27.05.2020 18:53

СНСД је пао и код нас у Мркоњић Граду. Стари чланови су љути јер је власт запослила пензионера Душка Дрљацу у Електрично, а он је пензијонер и добијо је отпремнина у Сипи. Док за омладину нема посла, Дрљаца може ићи и у пензију, па опет радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.05.2020 19:08

Опет гласајте за лопове

Name

Ни у И. са

27.05.2020 20:54

Због прастарих кадрова, нико од младих из странке не зели гласати за СНСД.

Name

Миркан

27.05.2020 19:06

Могу да доведу кога хоће али Марко Павић је био ,још је и биће још дуго тата-мата у Приједору.Још само да се његова струја одвоји од Нешића и приклони СДСу гдје објективно и припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

27.05.2020 19:29

Гвидо Бурсаћ је изгледа опасна величина у Приједору. Ето и његово прође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МР

27.05.2020 19:39

Најлосији кадрови СНСД у Приједору су у самом врху странке. Дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

27.05.2020 20:17

Е сад дефиниси Тубина

Name

Ђетић

27.05.2020 19:53

а човјек од повјерења Дражен Врховац. Доктор економских наука без школских другова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

27.05.2020 19:58

Ови са слике да нас доведу у нормалан живот, достојан човјека, стварно треба бити будала и вјеровати у то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

27.05.2020 20:09

Колики је циник овај Бурсаћ знају само они који га лично познају. Изградио је викендицу на Мраковици вриједну 200 000КМ, куће, станови, одакле му те силне паре? Вријеме ти је Саша да се повлачиш јер ћеш убрзо у бувару, гдје ти је и мјесто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

27.05.2020 20:18

Приједорско тужилаштво је већ припремило оптужницу против Бурсаћа због крађе шуме.

Name

Керови

27.05.2020 21:07

Сви поменути и ти са слике су највеци људски отпад и срамота Града Приједора.Лице и олицје секте са потписом самог Луцифера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мока

27.05.2020 23:04

Бурсаћ је небитан лик снсд побјеђује са или без њега днс је за 16 година власти од овог градића створио најодвратнију касабу из које сви бјеже баја ће их растурити на изборима за власти днс покрадени су и шуме рудник и прављени водоводи и остали лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

28.05.2020 11:31

Ако ће СНСД спасити Приједор јадан је онда Приједор.

Name

Аполо 11

28.05.2020 03:03

Када Лав све поједе Хиенама неостане ништа,покољу се измедју се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

28.05.2020 07:25

Ово оцигледно писе неко не информисан. Саса је цовјек од Додиковог повјерења. А проблем је сто цисти сљам из странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урије

28.05.2020 08:52

Од повјерења је као и ти сто лупас глуписти. Сви добро знамо као и на који нацин је досао на ту позицију. Јесу ли стајали на вратима МЗ Урије и нису дозвољавали да удју цланови СНСД- а који Бурсацу нису подобни. Зато не писи глупости.

Name

рибар

28.05.2020 09:39

Џаба смјене у СНСД, шума се 30 година бјесомучно краде без обзира ко је директор, ријеке се уништавају, на све стране је отпад у ријекама, шумама, земљишту, неријешени су водоводи, депоније смећа по савременим стандардима, нема колектора и пречистача отпадних вода, због злочиначке сјече шуме(5 милијарди КМ вриједности) изгубљени су извори питке воде(преко 60%), насипе за одбрану од поплава нећемо завршити ни за десет година, уништићемо све ријеке и природу злочиначким и неисплативим минихидроцетралама, преостало пољопривредно земљиште(оно што већ није њихово) ће покуповати пошто су скоро сво грађевинско земљиште по градовима узели за себе, стотине и стотине села и више мањих општин се гасе, остају без становништва, увозимо храну, увозимо воду, увозимо оно што можемо производити, све због вишедеценијске спреге политичке мафије и увозних лобија, отварамо трже центре за страну робу, умјесто да улажемо у домаћу производњу, немамо развијену ниједну стратешку грану привреде, нисмо........ Једноставно речено, ЦРТА се мора подвући и стратешки кренути у ОДРЖИВИ РАЗВОЈ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дописник

28.05.2020 14:30

Ако Далибор Павиц преузме, ја као предсједник МО напустам и оде код Тубина у СДС. Колико воле дотицног који би дусу продао за то мјесто, сви це са мном у ДНС. Залосно је све ово цитати али зива истина, утркују се вец поменути двојац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРКИ МРКИЋ

28.05.2020 16:08

Најбоље је да на функцију постави Рајлићку у цвјету младости. Јер пред СНСД је будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постар

29.05.2020 07:29

Ста се десава у пости Приједор

ОДГОВОРИТЕ