Убјеђују раднике Шећеране да продају потраживања?!

Бијељинска фабрика шећера могла би да буде продата ускоро и зато упозоравамо раднике да не насједну на разне приче и своја потраживања не продају по знатној нижој цијени од оне коју би евентуални нови власник могао да понуди, поручује представник радника у одбору повјерилаца шећеране.

Република Српска 27.05.2020 | 17:57
Убјеђују раднике Шећеране да продају потраживања?!

Потенцијални нови власник фабрике шећера АД Бијељина суду је послао писмо намјере и тренутно су у току преговори око куповине фабрике.

За то вријеме, група мешетара иде од радника до радника убјеђујући их да им своја потраживања продају за 20% од њихове вриједности, упозорава Илија Гркинић, представник радника у одбору повјерилаца шећеране. Он није хтио да говори ни ко је послао писмо намјере нити ко су наводни мешетари.

"Само бих их упозорио да поведу рачуна, да овај купац који се појавио могу од њега да наплате 46 % и да се не залијећу.Немојте се залијетати и продавати. Кад сте оволико чекали, сачекајте још 15 дана па ћемо врло брзо знати шта се дешава", каже Илија Гркинић, представник радника у Одбору повјерилаца фабрике шећера АД Бијељина. 

Мешатари тврде, каже даље Гркинић, да су државне институције на њиховој страни и да су им продали сва своја потраживања што, тврди он, није истина.

"Између осталог, највећи државни повјерилац је Пореска управа. Значи, да би пореска продала своја потраживања мора да се распише јавни тендер и то буде званично, не може ништа испод жита. И Електробијељина је исто један од већих повјерилаца. Значи, имам информацију да нису ни они продали. У одбору повјерилаца је и представник државних потраживања и човјек је децидно рекао да то није истина", појашњава Гркинић.

Настојаћемо да фабрику шећера продамо по што вишој цијени и да своје раднике што боље намиримо, поручује Гркинић.

 

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МИКИ

27.05.2020 16:25

А коју технологију продајте, и за које паре? Бацање прасине у оци- годинама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

27.05.2020 20:17

Милоше нема потребе за ланим представљањем, што се кријеш, напиши лијепо да ти обмањујеш раднике и откупљујеш од њих потраживања.

Name

Директ

27.05.2020 16:49

Распишите тендер и објавите га у свим новинама одавде до Брисела, Москве и Вашингтона па ко купи, уз задржавање дјелатности, његово је. Ако ништа онда, сигурно је да је то боље од продаје за ситне паре неком локалном мешетару који ће од Шећеране да направи нешто сасвим десето и симболично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

27.05.2020 16:57

Јел купује онај из Лознице са 3.000 еура на рачуну? Који је то лоповлук, и Шојића сте прешишали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

27.05.2020 17:47

Одакле или од кога су добили списак радника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

28.05.2020 06:58

Шећерану треба вратити Шарићу и Ћопићу јер су је људи поштено платили а ови који као тјерају правду људима отели.Народ каже:отето-проклето,и остаће тако и никада неће прорадити.

ОДГОВОРИТЕ