Син некадашњег амбасадора Србије тровао љекаре

Српски психијатар ухапшен у Аустрији због сумње да је отровао колеге коктелом седатива, син је Драгана Великића, некадашњег амбасадора Србије у Аустрији и познатог писца, потврђено је у дипломатским круговима.

Србија 27.05.2020 | 16:51
Син некадашњег амбасадора Србије тровао љекаре

Вид Великић је на саслушању у полицији негирао кривична дела која му се стављају на терет, што је за аустријске медије потврдио и његов адвокат.

Великића су аустријски медији описивали као младог, амбициозног лекара из Србије, који је запослен у Општој болници АКХ у Бечу. Ухапшен је због сумње да је средином маја, тортом коју је послужио колегама на послу, изазвао тровање код више особа, пошто је претходно у њу убризгао две врсте лекова које се користе као терапија у психијатријском лечењу.

Великић је у разговору са полицијом негирао оптужбе које му се стављају на терет, што је за аустријске медије потврдио и његов бранилац, рекавши да за сада "не може више да коментарише будући да се још није довољно упознао са предметом".

Упркос томе, мотив који је Великића навео на овако суманут потез била је, сумња се, неузвраћена љубав, пошто је желео да започне везу са једном особом с посла. Такође, његове колеге су, према писању аустријских медија, потврдиле да је Великић и раније имао чудне тренутке у свом понашању, да их је прогањао, због чега је један од њих поставио видео-надзор на кући.

Наводно се на једном од снимака забележеним на тим камерама види како Великић буши гуме на његовом аутомобилу, што ће бити обухваћено истрагом.

По објављивању вести да је у Бечу ухапшен лекар српског порекла, тамошњи медији су известили да потиче из врло имућне и угледне породице. Некадашњи амбасадор Србије у Аустрији Драгана Великића није желео да говори за медије.

- Не, не, не, не желим ништа да коментаришем, имао сам лоша искуства. Пријатно - рекао је кратко Великић.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

опа

27.05.2020 15:35

Српски понос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

27.05.2020 15:56

Ма нису уопште угледна породица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

27.05.2020 16:02

Ако је то урадио, онда је он за психијатра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

27.05.2020 17:19

оње за психијатра а не лекар бога клео тог цовјека треба ставит под психијатријско посматрање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курјак

27.05.2020 19:33

Није слуцајно урадио,могуце да је торта купљена код приватни кондитераја.У времену короне производња и продаја није контролисана како се нормално ради.

ОДГОВОРИТЕ