Турска очекује туристе, али уз ригорозне мјере

Турски хотелијери су веома озбиљно схватили ковид заразу и сви запослени су морали да прођу детаљан “хигијенски тренинг”. Они ништа неће препустити случају, али да ли ће то бити одмор на какав смо навикли?

Свијет 27.05.2020 | 11:41
Турска очекује туристе, али уз ригорозне мјере

Од тренутка када гост крочи у хотел биће под сталним надзором, а његови кофери ће бити дезинфиковани, па онда послати у собу.

Собарице ће изгледати као “марсовци” – биће опремљене маскама, кецељама, визирима, рукавицама и чистиће собе папирнатим убрусима, а постељину ће прати на 90 степени.

Слиједи непријатан дио.

Сваки хотел има своју “хигијенску декларацију”, а упутства, рецимо, чувеног хотела “Кемпински” садрже 52 детаљне ставке. Хотел “Шервуд” је, ипак, све написао на 16 страна и окачио на сајт.

Свим туристима ће се приликом чекирања прво измјерити температура, а онда ће морати да попуне формулар (једнократном хемијском) и дају све податке о себи: гдје су до сада путовали, шта су радили, здравствени статус, телефон рођака у домовини у случају да се разболе, али и свој контакт да их хотел зове ако се испостави да је неко имао вирус.

А, онда добијају специјалну “корона наруквицу”.

На сваком ћошку ће бити средство за дезинфекцију и маске. Све вријеме ће у хотелу радити термо-камере и пратиће се тјелесна температура гостију.

Уколико се неком “омакне” темепература биће тестиран (о трошку осигурања), па ако је позитиван људи у скафандерима ће га удаљити из хотела и одвести у болницу (о свом трошку).

Тада се алармира здравствена комисија и сви гости ће бити тестирани.

Ипак, до тога не би требало да дође, јер су уведене ригорозне хигијенске мјере.

Све ће се детаљно прати, луфтирати и чистити. Турски хотелијери ће све просторије провјетравати нано-силвер технологијом и УЛВ магла-методом, односно озоном.

Све што може користиће се једнократно и бацати.

Шведски сто какав познајемо одлази у историју. Рецепционер ће госту дати поменуту “корона наруквицу” која ће значити да ли ће ићи на доручак од 7.00 до 9.00 или од 9.00 до 11.00 часова. Друга група ће имати наруквицу друге боје.

Конобари ће имати рукавице различитих боја, па ће једни односити, а други доносити јела. То је важно зато што нема више “шведског стола”, него ће туристи евентуално моћи да дођу до хране која је одвојена провидном баријером и на “киоску” (попут шубера) траже шта желе. Ни кафемат неће моћи да користе.

Столови ће бити удаљени један од другог 1,5 метар, а столице 60 сантиметара. Столњаци неће бити од материјала, већ папира. На столу неће стајати со, бибер, уље, сирће, салвете, па ни чачкалице. Све ће то донијети конобар, ако гост тражи.

Правила:

Маске се носе у свим затвореним просторима гдје има људи, осим на плажи

Лифт се користи само ако је нужно

Пешкири се добијају на плажи и одмах враћају

Број мјеста крај базена и на плажи је ограничен

Одлазак у теретану се најављује

Социјални контакти се смањују на минимум

Аутомата за пиће више неће бити

Број активности ће бити драматично смањен. Аниматори ће радити, али само на отвореном са малим бројем људи.

Играонице ће бити затворене, а забава за дјецу ће се одржавати само на отвореном простору. Дјеца неће смјети да прилазе аутоматима за сокове, него ће им пиће доносити конобар.

(Новости)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Анталија

27.05.2020 11:22

Боље ноге уз дувар И одмарати куци, сто би моја баба рекла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

27.05.2020 11:37

Ко ће овако љетовати?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

27.05.2020 12:05

Ако да идес у концетрациони логор,.. не.. ја не, цекам идуцу годину, Кад ситуација буде боља .. успут цу јос мало приспарат, .??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фарук

27.05.2020 12:06

Људи, тако нико неће љетовати. Провјерите информације прије него преведете. Ово не може да буде реално

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

27.05.2020 12:44

па ја не бих досла да ме плате на овакав пландемијски терор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аризона

27.05.2020 12:49

Јос сам фередзе да носи народ тано нисам исао нити цу икада отици

ОДГОВОРИТЕ