Навијачи "дивље" утакмице позвани на тестирање

Власти Стразбура позвале су неколико стотина људи који су присуствовали "дивљој" фудбалској утакмици локалних клубова да се тестирају на коронавирус.

Свијет 26.05.2020 | 23:12
Навијачи "дивље" утакмице позвани на тестирање

То подручје на истоку Француске посебно погођено епидемијом.

"По сваку цену треба да избегнемо ново жариште у Стразбуру и да заштитимо учеснике и њихове ближње", изјавила је председница префектуре тог региона Жозијан Шевалије.

Она је навела да је приоритет здравља и да није у питању "нека замка" према учесницима утакмице, иако је оценила да је тај догађај "неодговоран, несхватљив и алармантан".

Најмање 620 особа преминуло је од корона вируса на том подручју који Алзасу на самој граници са Немачком. На том подручју се 575 заражених у болницама.

На недавно одржаној утакмици лакалних клубова Нухоф и Аутпјер окупило се 400 до 500 људи који нису држали меедјусобно растојање.

Ти људи су позвани да у четвртак додју у центар за тестирање у згради Европског парламента, како би се проверило да ли је неко инфициран.

Правосудне власти навеле су да нико није ухапшен због утакмице и да се води истрага да би се утврдили организатори, а не учесници скупа.

Утакмица је одиграна напољу, док је казна за кршење забране окупљања у затвореном простору до шест месеци затвора и 7.500 евра.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Човјечанство кунић

27.05.2020 07:51

Сад ће им зараженим тестом утврдити да имају вирус и онда узорак те људске "неодговорности" представити свијету и дати приједлоге да сав свијет жестоко одговори репресијом на сваког ко помисли да дође на било шта јавно. Фора је да не буде протеста нигдје, па је утакмица пробни балон.

ОДГОВОРИТЕ