Парада побједе у Москви 24. јуна

Парада побједе биће одржана у Москви 24. јуна, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

Свијет 26.05.2020 | 14:52
Парада побједе у Москви 24. јуна

Путин је након радног састанка са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом наредио да се започну припреме за Параду.

- Наређујем да се започну припреме за војну параду у част 75. годишњице побједе у Другом свјетском рату у главном граду Русије, Москви и другим градовима. То ћемо учинити 24. јуна - дана када је одржана легендарна историјска парада побједника, када су Црвеним тргом прошли борци који су се борили у близини Москве и бранили Лењинград, борили се код Стаљинграда, ослобађали Европу и јуришали на Берлин - рекао је Путин послије састанка.

Ове године су многи комеморативни догађаји за Дан побједе, укључујући главну војну параду у Москви, одложени због пандемије вируса корона.

Због пандемије је и акција Бесмртни пук одржана у онлајн режиму, емитовањем на више од 200 екрана у Москви, онлајн биоскопу ОККО и преко специјалног портала.

Предсједник Русије је додао да се планира да марш Бесмртног пука буде одржан на дан морнарице 26. јула, осим ако епидемиолошка ситуација не буде захтијевала његово одлагање. Он је објаснио да Бесмртни пук неће моћи да се одржи 24. јуна, јер неће бити могуће да се испуне строги захтјеви безбједности и држања одстојања када се на градским улицама налази бескрајна ријека људи.

Путин је половином априла наложио да се одложи Парада побједе која је традиционално требало да се одржи 9. маја у Москви.

(Спутњик)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Армата Т-14.

26.05.2020 13:22

24 Јуни (сриједа) ја сам за 28 Јуни (недеља) а и ВИДОВДАН је, обзиром да је недаља више људи је код куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБ

26.05.2020 16:04

Не може 28.-ог јуна , тада је слава војске Републике Српске која це се ове године одрзати у Требињу... а и Ноцни вукови имају своју турнеју по Републици Српској за Видовдан.

Name

Све горе од горег...

26.05.2020 19:25

А када ће ти Вукови у Хрватску да обиђу ондашње сроска мјеста? Да обиђу мјеста издаје Срба од стране Срба и Руса! Да се застиде! Када ће на Косово, ако је српско? Када ће у ЦГ, ако је сроска спрата??? Џаба је продавање магле да су Руси сила. Нису! За вани имају добру шминку, док је унутра јадац!

ОДГОВОРИТЕ