Поново шокира: Мислим да сам прележао корону

– Ја сам скоро сигуран да сам имао корону на самом почетку јер сам два дана имао температуру и пролив, личило је да је то, то. Нисам био у самоизолацији јер није био тренутак за то и морало је да се ради. Мени је брзо прошло, али нисам никог инфицирао јер сам био друштвено одговоран – казао је др Несторовић.

Србија 26.05.2020 | 10:34
Поново шокира: Мислим да сам прележао корону

Професор др Бранимир Несторовић, члан кризног штаба за борбу против Цовид-19, изнио је шокантну информацију да је имао корону.

Гостујући у једној емисији признао је и да није био у самоизолацији пошто је морало много да се ради.

– Ја сам скоро сигуран да сам имао корону на самом почетку јер сам два дана имао температуру и пролив, личило је да је то, то. Нисам био у самоизолацији јер није био тренутак за то и морало је да се ради. Мени је брзо прошло, али нисам никог инфицирао јер сам био друштвено одговоран – казао је др Несторовић у емисији.

Међутим, када су га новинари упитали да ли је могуће да је био толико неодговоран да није урадио ништа што је тих дана препоручивано свима другима, Несторовић тврди да се није понашао неодговорно ни према себи ни према људима из своје околине, пише Блиц.

– У једном тренутку сам заиста помислио да је могуће да сам покупио вирус, али нисам имао те тегобе. Могао сам да једем свињетину, није ми се изгубило чуло мириса, што је први симптом короне. Ми смо тада имали бројне састанке у Влади, гдје сам се сретао са разним људима. Њих седам-осам се разбољело, чак и кафе-куварица. У то вријеме мене је ухватила нека језа, па сам одмах отишао кући. Да бих заштитио укућане, отишао сам из стана и прешао у Обреновац. Три дана сам лежао, два дана сам имао температуру, а урадио сам и онај брзи тест, који је био негативан. Већ сутрадан сам био на ногама – испричао је Несторовић, који је тегобе имао крајем фебруара.

Он тврди и да је корона у Србији циркулисала много прије првог откривеног пацијента зараженог Цовид-19.

– Ако је сада потврђено да је корона у Италији била присутна још 27. децембра, значи одмах послије католичког Божића, кад многи наши људи долазе у Србију за празнике, није имало шансе да већ од јануара вирус није циркулисао и у нашој земљи. Сјећам се да сам пред први кризни штаб прегледао дјечка за кога сам сада сигуран да је имао корону, јер је имао све симптоме. И он је кашљао у мене, али срећа, па имам јак имунитет – каже Несторовић и открива да је себе сваког јутра провјеравао миришући лаванду с обзиром на то да је губитак мириса први симптом вируса.

Док критичари др Несторовића сматрају да се као члан кризног штаба понашао изразито неодговорно кад је добио симптоме, јуче нико од његових колега из тог тела није желио ништа да коментарише на ту тему.

(Блиц)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

26.05.2020 08:50

Трла баба лан да јој прође дан!!!!!! Ма доста је и тебе и других епидемичара!!! Видљиви невидљиви, хахахаха, поштедите овај народ за те ваше изговорене глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш тако

26.05.2020 09:53

Дочеко својих пет минута ,па не затвара уста.Вала их је доста,свих тих епидемиолога.Само да се ово заврши да их више никад не видим и не чујем та њихова лупетања

Name

Легенда

26.05.2020 08:57

Прицајте ви ста хоцете али овај цовјек зна праву истину о корони, а на вама је да цитате измедју редова ако знате! Па нон стоп се зеза и узива у томе и свака њему цаст на томе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2020 10:01

Води га кући.

Name

Управо тако

26.05.2020 10:06

Ко зна да цита, олаксао је свима страх који су унијели људима у кости због неких других циљева.....

Name

реЛегенда

26.05.2020 10:17

зна, зна, схопинг у Милану, естроген стити против короне, фејсбук вирус итд

Name

Ана

26.05.2020 13:14

Све похвале за др Несторовића. Велики човјек, позитивац у сваком случају. У почетку је спуштао лоптицу да се паника смири, док је сива еминенција у лику др Кона и др Кисић радила посао на сасвим други начин. Показало се на крају да о вирусу у ствари нико није знао много него су радиле само претпоставке. И др Грујичић је жена легенда.

Name

Трн

26.05.2020 08:58

Овај човјек даје свакакве изјаве , једном вирус нестаје крајем маја ,а потом да ће у септембру поново бити.Ако су сви такви епедимиолози.Ја мислим да они немају појма шта је и да ли у уопште постоји. Јадан је тај свијет што бог дао да буду на овој планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буба

26.05.2020 10:52

Овај доктор није епидемиолог него педијатар пулмолог који ради у Тирсовој.

Name

Шшшшш

26.05.2020 09:04

Не знам које дроге користи ал видим да су јаке

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.05.2020 09:15

Пред почетак епидемије лично сам га слушао када каже да вирус не постоји, и да је то информативно вирус. Послије три мјесеца је безброј пута сам себе демантовао контрадикторним изјавама, да више ни сам он не вјерује у оно што изјављује. Вријеме за пензију или нешто друго...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМ

26.05.2020 09:17

Докле це ови ваљати небулоза? Мисле да им неко вјерује.Гори су од политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирна

26.05.2020 09:24

па драги доктори специјалисти епидемиолози и остали, што нам нисте рекли још прије десет година и још прије да се свака прехлада и или вироза у ствари зове корона ковид

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

26.05.2020 09:36

Медицина је стварно далеко одгурала: нема лијека за све врсте канцера, не знају лијецити ХИВ, не знају лијецити обицну грипу, каријес... или не зеле да знају, како би на тудјој муци зарадјивали новац. Исто је са енергентима: имају алтернативне изворе енергије, не зеле да предју на њих јер имају нафте за јос 200-300 година. Електрицни аутомобил је био стварност прије 100 година, а онда је досла прљава технологија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

26.05.2020 09:36

Па наравно да је био у јануару.Ево одговорно тврдим да је пола градјана Бања Луке од половине јануара до половине фебруара било заразено.Јер буквално су сви били прехладјени,и то са јаким симптомима.Па на настави је било по пола разреда одсутно.Ево нек се јаве цитаоци из БЛ и нек казу је ли било тако.За друге градове не знам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дигит

26.05.2020 17:54

Исто је било у мом граду. Сумњиве и тешке упале плућа, које су се код неких пацијената враћале по 2 или 3 пута. Број умрлих у јануару је већи од броја у у марту, априлу и мају заједно. Нико нема право објашњење па ни ови специјалци. Мени лично симпатичан лик, зеза се и опушта саговорнике. Можда је Кон већи стручњак зато што даје паушалне изјаве, не иде у офсајд као Нестор.

Name

XX

26.05.2020 22:48

Ма 100%слажем се, јануар је био пун грипе људи, масовно су људи грипали, а и умиро по приличн народ сад јели због тога баш, иначе у том периоду је тако питајући ове старије, зна народ пуно, а ови изгледа праве шта праве, испасти ће ово све смешно за годину две сто посто.

Name

И ми исто

26.05.2020 14:13

Није вирус цекао поцетак осмисљене лоповске панике....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трс

26.05.2020 22:25

Крши си правила које си сам јавно заговарао, а сад то и јавно признајеш. Толико о твојој етици , одговорности и памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

27.05.2020 04:23

Опет овај смијешни вирус у игри...

ОДГОВОРИТЕ