Француска у шоку, одиграна утакмица пред 400 гледалаца

Француска јавност у шоку је након што је откривено како је у недјељу у околици Стразбурга одиграна фудбалска утакмица на којој се окупило око 400 гледалаца. 

Свијет 25.05.2020 | 21:06
Француска у шоку, одиграна утакмица пред 400 гледалаца

У тренуцима док се Француска бори с пандемијом корона вируса, која је до сада однијела скоро 30.000 жртава, у околини Стразбурга, који се налази унутар француске "црвене зоне", одиграна је фудбалска утакмица између локалних клубова Неухофа и Хаутепиерреа. 

На стадиону се окупило око 400 гледалаца, а на фотографијама и видео записима који су преплавили друштвене мреже види се како навијачи утрчавају на терен како би прославили голове. Општинска полиција одмах је интервенисала, али није могла спријечити одигравање утакмице. 

- Глупост и неодговорност могу довести до катастрофалне здравствене ситуације у нашој регији. Наше подручје и медицинско особље не требају нови драму - казао је доградоначелник Стразбурга Серж Охлер (Серге Оехлер) за француске медије.  

Додао је да имају видеозаписе, да ће све провјерити те да ће сигурно бити санкција. Утакмица је одиграна на стадиону "Пацо Метео" којим управља спортска организација ЈС Коенигсхоффен. Њен предсједник Франсоис Меркад (Францоис Марцаде) рекао је за новине "Дерниерес Ноувеллес д'Алсаце" како је стадион кориштен без одобрења.

- Ово што се догодило апсолутно је неопростиво и неприхватљиво. У шоку сам, увјеравам вас да нико из нашег клуба није одобрио или охрабрио ово окупљање - казао је.

Доктор у паришкој болници "Питие-Салпетриере", професор Гилберт Дерај (Дераy) казао је како страхује да ће илегална утакмица изазвати нове случајеве заразе Цовид-19.

- Било је то потпуно неразумно. Вирус је и даље присутан и овакав догађај може представљати мини-вирусну бомбу - рекао је.

Француска лига (ЛФП) је концем априла одлучила како је сезона 2019/20. завршена због пандемије корона вируса након одиграних 28 од предвиђених 38 кола те је затечено стање на таблици прогласила коначним.

ПСГ је проглашен прваком, док је другопласирани Марсеилле изборио изравни пласман у Лигу првака сљедеће сезоне. Амиенс и Тоулоусе су изгубили прволигашки статус. Још увијек није познато хоће ли се играти овосезонска финала Лига купа (ПСГ - Лyон) и Купа (ПСГ - Саинт-Етиенне).

(Аваз)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Андриц

25.05.2020 19:28

И ником ниста неце бити.Нема то везе ни са дистанцом,ни са бројем људи,ево нек прате па нек казу истину послије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2020 21:40

Свака им цаст! Овим бјелосвјетским мајмунима се мора показати гдје им је мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

26.05.2020 09:15

Шта каже на ово Радован Нејаки, да им посуди Мобилну болницу!!??