Кина поручила САД: Не покушавамо да украдемо вакцину

Кина сматра неоснованим оптужбе Сједињених Америчких Држава да покушава да украде америчку вакцину против ковида 19, изјавио је на брифингу портпарол кинеског Министарства спољних послова Жао Лиђијан.

Свијет 25.05.2020 | 19:42
Кина поручила САД: Не покушавамо да украдемо вакцину

„Изјаве Сједињених Америчких Држава су неосноване. Кина је постигла значајан напредак у испитивању вакцине против ковида 19. Зашто бисмо морали да гледамо у САД“, рекао је дипломата.

Према његовим речима, без обзира на то која земља прва заврши истраживања и развој вакцине и започне њену употребу, то ће бити значајан допринос у борби човечанства против пандемије. Портпарол је нагласио да истраживање и развој вакцине против ковида 19 не представља трку између Сједињених Америчких Држава и Кине, већ трку између човечанства и вируса.

„Кина је спремна да подели своје искуство у истраживању и развоју вакцине како би ојачала међународну сарадњу у овој области“, истакао је он.

Раније је саветник америчког председника за националну безбедност Роберт О'Брајан изразио уверење да ће Сједињене Америчке Државе прве развити вакцину против вируса корона, али није искључио могућност да би Кина могла да покуша да украде вакцину против ковида 19 од Сједињених Америчких Држава.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове инфекције вируса корона ковид 19 за пандемију. Према последњим подацима, у свету је забележено више од 5,5 милиона случајева заразе, а умрло је скоро 347 хиљада људи.

(Новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мрква

25.05.2020 17:59

Назалост, то је трка и такмицење а не заједницки рад науцника....

ОДГОВОРИТЕ