У Српској двоје преминулих, заражено још пет особа

У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство РС пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона. У Српској и пет нових случајева позитивних на ковид 19.

Република Српска 25.05.2020 | 09:04
У Српској двоје преминулих, заражено још пет особа

У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство РС и Универзитетском клиничком центру РС тестирање је 194 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код пет особа у Српској, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Ријеч је о једној мушкој особи која је средње животне доби и четири женске особе, од којих су три средње и једна старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по једна особа је из Бањалуке, Теслића, Рибника, Котор Вароши и Прњавора.

Двије особе су имале контакт са претходно потврђеним случајевима, док остале нису могле да наведу јасну епидемиолошку везу. Двије особа су хоспитализоване, док ће остале бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама.

До сада је у РС потврђено 1.364 случаја вируса корона, а укупно су  преминуле 104 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство РС пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Универзитетски клинички центар РС пријавио је да је преминуо седамдесетједногодишњи мушкарац и Болница Приједор је пријавила да је преминуо педесетседмогодишњи мушкарац. Преминули су имали више хроничних удружених обољења.

У РС, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 768 особа, а тестирано је укупно 24.656 особа.

БН

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ДМ

25.05.2020 07:23

Од поцетка сам сумњала да короне није ни било(која билест се лијеци тоалет папиром,рукавицама, доместосом...;, а сада сам у то убједјена.Ово су измислили богати да би се јос висе обогатили, да би народ осиромасио И психицки оболио, а фармацеутска индустрија И банкари це имати највецу корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2020 07:51

Најбоље кад си тако паметна да одес до одјељења гдје лијеце обољеле и да им то у лице казес... По могућности да се и заразиш па да нам из прве руке пласирас теорију завјере... Богати на које тако алудирас, и без ове короне имају довољно новца да купе све сто им срце позели, а да и не осјете... Тако да једино сиротиња којој је пуно и 1000 еура мозе изводити овакве теорије завјере... Због теоретицара каква си и ти имамо ситуацију да се ова болест овако брзо сири, јер се увијек надје неко паметан ко мисли да то не постоји па сири заразу около прицајуци глупости...

Name

Ре

25.05.2020 07:53

Заиста не могу да схватим особе које сматрају да болест не постоји, да је није било и сл. Ако је није било иди то и објасни породици у Бања Луци која је изгубила 3 члана од те 'непостојеће' болести. Да не говорим о Италији, Шпанији, Русији, САД, Британиј, Француској... Десетине, стотине хиљада мртвих. И то уз незапамћене мјере карантина у задњих 100 година. Да није тако било милиони би помрли. Друга је сад ствар како смо се ми са овим борили. Релативно мали број обољелих, а већи проценат смртности од других у региону. Али то је друга тема.

Name

Ре

25.05.2020 08:31

Мало више су претјерали са овом болешћу, али да ти кажем да није измишљотина јер је мој друг који је био здрав, јак, релативно млад умро од ње.

Name

Ре ре

25.05.2020 08:53

Е,јесу и излецили

Name

Ре ре 09.51

25.05.2020 10:07

Чиме их лијече ? Ако имају лијек зашто га не патентирају и постану мулти милијардери у свјетским оквирима ?

Name

ДМ

25.05.2020 09:17

Све мјере које су прописане сам постовала висе због других него због себе, али не знам засто ти смета другације мисљење.Ста је теорија завјере кад се ни свјетски струцњаци не могу усагласити око вируса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМ

25.05.2020 09:28

Ста мислис какве це последице оставити оне сцене са ТВ на дјецу , омладину па И старије? Кад гледамо неке серије ,филмове писе забрањено гледати дјеци, а ове слике короне су страва И то је дозвољено.Да се разумјемо имам преко 65 година, ја се не бојим јер сам презивила рат на првој линији И знам како су свјетски медији манипулисали своју јавност о рату код нас.Сто се тице богатих они су увјек гладни И никад им доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повод

25.05.2020 11:51

Повод за различите теорије завјера (или завјере) јесу понашања појединаца из власти кршењем мјера које је донијела сама власт. То народу говори да нешто ту не штима, тј. да је нешто опасно ваљда најбоље знају они који су највиши у пирамиди-власт. Па ако се они не придржавају мјера, онда се све ово може тумачити и овако и онако.

ОДГОВОРИТЕ