Полиција испалила сузавац на демонстранте

Полиција је испалила велику количину сузавца на демонстранте у популарној трговинској четврти где је стотине људи изашло да протестује.

Свијет 24.05.2020 | 10:13
Полиција испалила сузавац на демонстранте

Ту је стотине људи изашло да протестује због оштрог кинеског предлога закона о националној безбедности који погађа тај полуаутономни град.

Присталице продемократског покрета у Хонгконгу снажно су критиковале кинески предлог о усвајању закона о националној безбедности којим би се забранила сецесионистичка и субверзивна активност, као и страно мешање и тероризам у тој полуаутономној територији.

Критичари кинеског предлога закона оцењују да је он противан оквиру "једна земља два система" којим се Хонгконгу обећавају веће слободе него у копненом делу земље.

Велике групе демонстраната обучене у црно окупиле су се данас у Козвеј Беју, популарној трговинској четврти да протестују због тог предлога закона. Узвикивали су "Станите уз Хонкгонг", "Ослобидите Хонгког" и "Револуција нашег времена".

Активиста Там Так-чи ухапшен је за време протеста због, како је полиција навела, незаконитог окупљања. Там је рекао да је држао говор о здрављу којим је изузет од мера социјалног дистанцирања према којимсе забрањује окупљање више од осам људи.

(Бета)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Теддy

24.05.2020 09:24

Сви се буне, протестују негодују, само код нас сретни кад 40% плате дају за викендице, аута, приватне фирме, путовања свалерке итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.05.2020 10:13

Гдје велике силе имају интересе ту се и праве демонстрације. Окомили су се на Кину, нема сумње. Те Хуаwаи, те корона, те Хонг Конг...Али када су овде велике силе имале своје интересе, биле су и демонстрације, '97. када су устоличили Додика на власти, рецимо. Због самог добробита народа се НИКАДА И НИГДЈЕ не организују демонстрације, па тако ни овде. Када велике силе одлуче да склоне садашњу власт у БиХ и РС онда ће бити и демонстрација. Упамти то.

Name

Хм

24.05.2020 10:39

Кином владају глобалисти а борба је измедју суверениста и глобалиста....ми смо у сваком слуцају са суверенистима јер су глобалисти цисто зло.

Name

За Скептик

24.05.2020 11:18

Слазем се са констатацијом да вецина протеста буде организована од "висих" уопстено, медјутим ова цињеница не треба бити изговор И "поклапање по усима", за народ који је дузи низ година угњетен, осиромасен, опљацкан,... апсолутно деградиран. Освијесцен народ мозе сам себе организовати, кренути, са дубоко укоријењеним разлозима, исказивањем незадовољства, свим сто презивљава. У принципу, до народа је, али је потребно дици глави И имати конацно циљ.