Порасла температура, људи широм Европе похрлили на плаже

Како се љето приближава, у Европи почињу расти температуре и све већи број грађана размишља о дестинацији за одмор, посебно након што су мјесецима били изоловании у кући због пандемије корона вируса.

Свијет 23.05.2020 | 16:54
Порасла температура, људи широм Европе похрлили на плаже
Само прошле седмице, Европска унија понудила је људима прилику за одмор, опуштање и свјеж ваздух уз препоруке које морају поштовати. Тако се отварају границе, поново се покренуо саобраћај и угоститељима је дозвољен рад, а све у циљу јачања туризма.

Након попуштања мјера власти се већ боре да се изборе с приливом туриста и мјештана на плажама, пише ЦНН.

Само неколико дана након што су у Француској попустиле мјере и отвориле се бројне плаже, префектура Мортахана на сјеверозападу Бретаније затворила је пет плажа усљед неприхватљивог понашања и непоштивања мјера социјалне дистанце.  
 
 
У међувремену, власти у низоземској провинцији Зееланд привремено су затвориле цесте у граду сваки викенд до 1. јуна због прогнозираног лијепог времена и очекивања да би хитне мјере могле бити прекршене.

С друге стране, званичници у Барселони упозорили су грађане да се придржавају временских распореда током посјета плажи, а у Великој Британији су вијећа за приморска мјеста и градове објавила молбе да се не стварају гужве.

Стручњак за путовања Тонy Јохнстон казао је да власти требају припремити јасне стратегије за рјешавање прилива туриста и претрпаности како почиње сезона годишњих одмора. 
 


"Било да се појави овог викенда или средином јула, неизбјежно је да ћемо имати лијепо вријеме у неком тренутку широм континента и проблем с приливом туриста ће бити евидентан", рекао је Јохнстон.

Смрт због корона вируса можда се свакодневно смањује у многим европским земљама, али стручњаци упозоравају да би континент могао захватити други талас те да се требају понашати одговорно.

Паул Хунтер, професор здравствене заштите на енглеском универзитету у Источној Англији, рекао је за ЦНН да ризик од преношења вируса на отвореном остаје низак, али је подсјетио на социјално дистанцирање и личну хигијену, попут редовног прања руку.

Ризик од ширења вируса овисила би о томе колико људи посјећује туристичка жаришта, каже он, и како се понашају када дођу тамо.
 
(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крко

24.05.2020 00:37

Одмарају се од 2 мјесеца излежавања у кући?! Ово више није комедија, него лудило!

ОДГОВОРИТЕ