На европским плажама мораће се поштовати правила

Љето се ближи, температуре расту, а Европљани, под тензијом од пандемије, ванредних мјера и кућне изолације, по свему судећи намјеравају да искористе сваки слободан тренутак за одмор, релаксацију и боравак под ведрим небом, пише ЦНН.

Свијет 23.05.2020 | 14:35
На европским плажама мораће се поштовати правила

ЕУ је прошле недјеље најавила план којим би се грађанима "пружила прилика за заслужени одмор, опуштање и уживање у природи".

Тај план укључује препоруке о отварању европских граница, покретању копнених, ваздушних и поморских саобраћајних веза и оживљавању услужног туристичког сектора.

ЦНН извјештава да власти у Француској, Шпанији, Холандији, Великој Британији и Грчкој већ сада упозоравају да се огроман број турста и локалног живља на плажама готово уопште не придржава правила која морају остати на снази и надаље како би се спријечио нови талас заразе од корона вируса.

У свим поменутим земљама очигледно је, тврди новинар ЦНН, да се људи понашају као да вирус не постоји, као да никада нису чули за обавезне мјере заштите и као да за упозорења и препоруке надлежних никада нису чули.

У сриједу, полиција у британском округу Морбијон затворила је 5 плажа због "неприхватљивог понашања посјетилаца" и масовног кршења мјера социјалног дистанцирања.

Исто се догађало и у Француској, гдје полиција нон-стоп надзире и строго контролише понашање туриста, у Холандији, гдје су власти одлучиле да затворе путеве у приобалној области Зиланд, али и другим приморским земљама и регионима широм приобалне Европе.

Порука туристима за ову годину је очигледна: Плаже? Да, свакако, али по прописима и уз озбиљне мјере опреза. 

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зизи

23.05.2020 13:06

Препорука владе Холандије је да се годисњи одмори проведу у Холандији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ја

23.05.2020 13:20

За Турску или Египат они нека препоруцују сто оце!

Name

Ре:

24.05.2020 01:21

Од чега се толико одмарате, побогу људи?!

Name

Опет контрадикторности

24.05.2020 09:14

Такмице се у томе.

ОДГОВОРИТЕ