Радница вртића није заражена вирусом корона

Отклоњена сумња да је радница Дјечијег вртића заражена вирусом корона, па је одлучено  да ова предшколска установа  у понедјељак  поново отвори врата за својих педесетак штићеника. 

Република Српска 23.05.2020 | 08:52
Радница вртића није заражена вирусом корона

Након  првог тестирања на вирус корона, код раднице Дјечијег вртића „Наша радост“ из Српца откривено је присуство ове заразе што је изазвало велико узнемирење и забринутост  градјана  Српца, а посебно родитеља дјеце која су користили услуге ове предшколске установе.

- Иако код ове раднице нису били испољени било какви знаци обољења, нити је ова особа била у контакту заражених, вртић је предузео све мјере заштите. Епидемиолошка служба Дома здравља Србац организовала је нова тестирања и оба пута налази су били негативни, изјавио је директор ове здравствене установе др. Мирко Стојић.

Тиме је  отклоњена  сумња да је радница Дјечијег вртића заражена вирусом корона, па је одлучено  да ова предшколска установа  у понедјељак  поново отвори врата за  својих педесетак штићеника. 

Доктор Мирко Стојић је потврдио да ће наредних дана Дом здравља у Српцу „добити апарат који ће омогућити серолошку дијагностику корона инфекције“ за становништво  србачке општине.

Тродневна пауза је искоришћена за темељиту дезинфекцију  просторија  дјечијег вртића, опреме , играчака и играоница, изјавила је директорка Дијана Миланковић, и додала да су сви радници били на тестирању  и имали негативне налазе.

У вријеме  трајања  епидемије у србачкој општини је санкционисано 67 лица због разних прекршаја, од којих 57 због  непоштовања полицијског часа и  лица старијих од 65 годјана, а 20  због неношења заштитних средстава – маски и рукавица. 

(БН/С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

XX

23.05.2020 08:12

Велико браво тетама и осталом особљу вртица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

23.05.2020 08:15

Репресивне мјере су пљачка народа, а кажњавати лица старија од 65 година је равно злочину, док у исто вријеме људи из власти праве "дернеке" и то све снимају и показују народу којег пљачкају. Они су наравно без санкција а ови јадници морају дати пензију за казну јер су можда морали изаћи напоље да нешто купе. Срамота. У вријеме ванредног стања постављају по три радара на једном првацу и још убацују пресретаче, парадирају са дугим цијевима по улицама и трговима, смјесте зараженог са здравима, доведу здраве међу заражене,и на крају на Скупштини констатују да су радили без грешке. То су заиста болесници који су умислили да нешто вриједе, да нешто знају, да нешто раде. Неписмени и искомплексирани људи нам воде општине, Републику, државу. Полтронство је постала врлина, пљачка је постала "дика". Причају да се цијели свијет дигао да сруши РС а они су то давно успјели. Корона је све огољела, они који гледају својим очима то су сада и видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

23.05.2020 17:05

потписујем од ријеци до ријеци

Name

Правда

23.05.2020 11:23

Не знам дали знате та радница мора у изолацију 14 дана и то без икаквог основа. Да не повјерујеш!

ОДГОВОРИТЕ