Ово је син Томе Здравковића, ево чиме се бави

Син Томе Здравковића живи далеко од Србије, а ево када је СХВАТИО његове песме.

Забава 23.05.2020 | 07:30
Ово је син Томе Здравковића, ево чиме се бави

Гордана и Тома Здравковић били су у браку 18 година. Упознали су се у Торонту, где је она тада живела. Године 1978. добили су сина Александра, да би се убрзо преселили у Србију. Гордана каже да је сваки дан са Томом био изазов и изненађење, као и да је централно место у његовом животу била музика.

"Музика га је чинила и срећним и депресивним. Музика му је била све. У почетку то нисам разумела, док нисам схватила колико је он везан за музику, да је она његов живот, више од породице. Свака његова песма је била проживљена, била је истинита" рекла је она својевремено и додала:

"Увек је говорио: "Да сам образован, вероватно бих достигао већу славу." Али, слава му није много значила. Само му је било важно да га људи воле."

Гордана и Александар већ више од две деценије година живе у Торонту. Томин син такође се бави музиком - има свој приватни студио у којем се бави продукцијом електронске музике.

Кад сазнају чији сам син, прво ме питају како сам одрастао уз њега. Некада сам се представљао као Александар Саша, да бих избегао терет презимена Здравковић. Био сам премлад када је умро, тек касније сам схватио колико он значи за музику и за друге људе и шта је оставио иза себе" рекао је једном приликом Александар, који је имао 13 година када је његов отац умро.

"Тек са својих 16-17 година, када сам почео да се заљубљујем, почео сам да схватам његове песме. Уместо у парк некад сам са њим ишао у казино. Видео сам многе ствари много млад. Нисам ни знао шта се дешава око мене ", додао је он.

(Курир/Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Једног дана, када одем

23.05.2020 07:07

Била су то времена, здрава времена.Зивело се са правим уметницима.Тома Здравковиц је био и остао легенда. Народ је знао да препозна и уздигне праве људе и уметнике.

ОДГОВОРИТЕ