На индијској фарми коке носе јаја са зеленим жуманцем! (ВИДЕО)

Фотографије кокошијих јаја са тамнозеленим жуманцем ових су дана постале су вирални хит на интернету и посебна занимљивост на друштвеним мрежама, збуњујуц́и чак ветеринарске стручњаке као и ширу јавност.

Занимљивости 22.05.2020 | 18:46
На индијској фарми коке носе јаја са зеленим жуманцем! (ВИДЕО)

Првобитно се сматрало да је резултат дигиталног уређивања слика - пхотосхоп-а , виралне фотографије зелених јаја су на крају довеле до фармера Ак Схихабудхеена, узгајивача пилиц́а из Малаппурама, који је потврдио да неке од његове перади заправо лежу јаја са зеленим жуманцима.

Да би доказао своје тврдње, млади фармер је чак објавио видео себе како разбија јаје и открива тамнозелена жуманца!?

Недавно је изјавио да су га новинари и ветеринари из целе Индије последњих дана контактирали о његовим чудним јајима, али и он сам је једнако збуњен као и сви други овим његовим кокошијим зеленим јајима!

Пре девет месеци сам први пут добио такво јаје са зеленим жуманцем од коке у нашој малој перадарској фарми ", рекао је Схихабудхеен за "Неwс Минуте".

У почетку смо се зачудили и нисмо користили јаје за конзумирање. Сва јаја која је кокош положила су исте врсте и тако смо почели да инкубирамо јаја. Од шест пилиц́а која су се излегла из ових јаја, неколицина је почела да полаже та зелена јаја, а ти жуманци су такође зелене боје. "

Ак Схихабудхеен је рекао да су и он и његова породица конзумирали јаја са зеленим жуманцевима и нису имали чудне симптоме. Додао је да имају укус попут нормалних јаја.

Индијски медији преносе да су ветеринарске стручњаке заинтересвала ова чудно обојена зелена јаја тј жумањци. Званичници са Универзитета за ветеринарство и животиње у Керали, посетили су фарму Схихабудхеена пре пар дана назад да виде пилиц́е и јаја те су узорке узели за анализу у својој лабораторији.

"Почели смо радити неколико тестова како бисмо открили разлог за то. Ово је ретка појава, и велика је вероватноц́а да ц́е то бити због хране која се даје птицама ", рекао је др С Санкаралингам, доцент за живину, са унивезитетског одељења за ветерину и животиње у Керали.

 

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар