Туристички ваучери од 100 КМ биће од 15. јуна

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је на данашњем састанку са представницима туристичких организација и хотелијера из Српске договорено да 15. јуна почне кориштење ваучера чији је циљ помоћ туристичком сектору да превазиђе кризу изазвану епидемијом вируса корона, те да субвенцијама буде омогућено грађанима да по повољним условима дио одмора проведу на домаћим дестинацијама.

Република Српска 22.05.2020 | 13:11
Туристички ваучери од 100 КМ биће од 15. јуна

Цвијановићева је истакла да је договорено да у првој фази буде емитовано 20.000 ваучера, након тога два пута по 15.000, а ако интересовање буде велико да након тога буде омогућено додатно емитовање ваучера.

– За боравак три вечери моћи ће бити кориштен један ваучер, а за боравак четири и више вечери два ваучера по смјештајној јединици. Намјера је да кориштење ваучера почне од 15. јуна – рекла је Цвијановићева новинарима након састанка у Палати Републике, којем је присуствовао и премијер Радован Вишковић. 

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић истакла је да су у овај пројекат укључени сви субјекти из области угоститељства и туризма.

– Није дошло до обимнијег отпуштања радника у овој области, а ово је један од начина да пружимо подршку послодвацима за задржавање запослених и ново запошљавање – истакла је Гашићева.

Директор Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица” из Теслића Драган Богданић изјавио је да ће овај пројекат дати прилику свима у туристичком сектору да дођу до гостију у тешком времену када су туризам и угоститељство најтеже погођени епидемијом вируса корона од свих привредних грана.

Директор Националног парка “Козара” Драган Ромчевић захвалио је предсједнику Српске и Влади на креирању овог пројекта, наводећи да ће он помоћи туризму да лакше преброде тренутну кризу, али и да дугорочно навикавају грађане да дио одмора проведу на туристичким дестинацијама у Српској.