Од петка за улазак у Србију неће бити потребан ПЦР тест

Почевши од петка, 22. маја, за улазак у Републику Србију неће бити потребан негативан тест, нити посебна дозвола како за домаће, тако и за стране држављане, препоручио је Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести цовид-19 Влади Републике Србије.

Србија 20.05.2020 | 10:24
Од петка за улазак у Србију неће бити потребан ПЦР тест
Свим особама које улазе на подручје Републике Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на подручје на којој вирус још увек циркулише, као и начини превенције инфекције. Ова препорука треба да буде потврђена у четвртак, на сједници Владе Србије.

Кризни штаб донио је препоруку и о отварању административног прелаза ка Косову.

ПЦР тестови на коронавирус, на лични захтјев грађана Србије и страних држављана, коштаће 6.000 динара на подручју цијеле Републике Србије. За студенте и малољетне особе тестирање је и даље бесплатно, наводи се на службеним страницама србијанске владе.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, одлучено је да се поједине здравствене установе које су биле одређене за Цовид болнице постепено враћају у уобичајен процес рада. У таквим установама сви медицински радници биће тестирани на корона вирус и тек након негативног резултата почеће с радом.

С обзиром на бројна нагађања која су се понављала у претходним данима, Кризни штаб је нагласио да никада није препоручио санкције за неношење маски на отвореном простору и да увођење таквих мјера свакако није у плану.
 
(Фена)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Б.Ц

20.05.2020 08:32

Страшно ме нервира што се код нас све гледа шта Србија ради па ми копирамо! Шта је са нашим границама, када ће се код нас моћи долазити нормално, без карантина!? Направили су од РС логор 21.вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцкy

20.05.2020 09:34

За тебе се треба отворити психијатрија.

Name

Еее

20.05.2020 08:51

ХВАЛА БОГУ!!!једино несто паметно

ОДГОВОРИТЕ
Name

камени

20.05.2020 09:08

Ја не знам до кад ће ово лудило да траје, па затворили смо границе нашим људима,да не могу доћк видјети фамилије, жене, дјецу, да не могу на сахране доћи најмилијима. Границе требају да отворе што прије какав 1.јун, државе које имају хиљде заражених отварају границе а наши тренирају строгоћу. Боже мој мила па има ли игдје да влас рафи против сопственог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

20.05.2020 09:33

Мени једна ствар и даље није јасна.Ако је вирус и даље ту,засто сте онда и затварали границе,тј.засто их сад отварате.Једно с другим не иде,нема логике.Па сви струцњаци тврде да се вирус брзо сири,да један новозаразени мозе заразити хиљаде и хиљаде нових,сто је и логицно.Али није логицно да затварас границе,па их сад отварас,а вирус и даље ту.Затварање граница има смисла само ако немас ниједног обољелог,и дрзис затворене границе док вирус не нестане у цијелом свијету,то је једино логицно.А све остало,нема везе са короном,вец са политиком,новцем,глобалистима...Зато цаст и слава Лукасенку,једином искреном предсједнику,којем је стало до своје дрзаве,сви остали су полтрони,без имало цасти и образа,фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Андриц

20.05.2020 10:38

Границе су затворене да се изврши психолошки притисак на становништво те да дође до масовне, насилне побуне. Онда би власти имале изговор да уведу војно стање и изведу дуге цијеви на улице, заједно са тоталитаристичким мјерама надзора. Као што кажу медији, то је "ново нормално".

Name

кики

20.05.2020 18:44

Границе су затворене да се сузбије ПАНДЕМИЈА...Вирус је сада ослабио и знатно је под контролом епидемиолоских институција, свако појављивање се мозе пратити и сузбити. Не знам какав морас бити паценик..да размисљас о војној диктатури кад су скоро све земље свјета ..мање или висе исто поступиле. Нама увјек треба нека фама..нека друга истина..у коју цемо вјеровати.

Name

Андриц

20.05.2020 20:31

Ре кики:вирус ослабио,казес.Аха,а како је ослабио,да се није препао граница.Због цега је ослабио?Ти то изгледа најбоље познајес вирус,па де реци нам јос несто.Хоцес да казес да су границе биле отворене,он не би ослабио.Како се сад вирус одједном мозе пратити,а прије није могао,у цему је разлика.Како се није могао пратити на поцетку кад је било 10 заразених,а мозе се пратити сад кад их има пар хиљада.Де,покриј се по усима,и не јављај се без аргумената...

Name

Романија

20.05.2020 10:14

Нису написали, да ли карантин вази јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

20.05.2020 17:46

Не вази од сутра ујтру