Суд БиХ укинуо притвор наркодилеру Адису Абазу

 Суд БиХ данас је укинуо притвор Адису Абазу који је прошле године ухапшен у Њамачкој под сумњом у међународну трговину наркотицима, потврдио је за "Кликс" Абазов адвокат Бакир Хећимовић, по чијем приједлогу је мјера притвора и укинута.

Босна и Херцеговина 18.05.2020 | 21:44
Суд БиХ укинуо притвор наркодилеру Адису Абазу

Зеничанин Абаз ухапшен је у јуну прошле године на истоку Њемачке, у Дресдену, по потјерници Белгије.

Он је осумњичен да је набавио оружје терористима који су у новембру 2015. године извршили напад у Паризу када је убијено 131 лице, док је више од 400 повријеђено.

Након хапшења њемачке власти су рекла да су откриле двојицу држављана БиХ који су осумњичени за кршење закона о војном наоружању.

Одговорност за напад у Паризу преузела је терористичка "Исламска држава", а наводно је координисан из Брисела.

Абаз се у БиХ терети за организовање криминалне групе која се бавила међународном продајом и преносом дроге, а почетком јануара је изручен БиХ.

"Оптужени Абаз формирао је и поступао као припадник групе за организовани криминал, а Дени Станишић, Адмир Махмутагић, Алмир Мркоњић и Сумедин Топчагић су поступали као припадници те групе која је неовлаштено, ради стицања имовинске користи, вршила међународну продају и пренос дроге", наведено је у оптужници Суда БиХ.

Адвокат Хећимовић је потврдио да ће се његов клијент у наредном периоду бранити са слободе.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бошњак

18.05.2020 23:17

Што сте га гледали гледаи сте га пун ко брод дрога ...тероризам.....тај је веч негдје око границе само чека да се пребаци дроном......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срна

18.05.2020 23:32

САСВИМ ПРИРОДНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

18.05.2020 23:39

Сад му дрзава треба платити због корона вируса... ћојк није мого радит, теке хорса продати.... наравно да је на слободи, јер да је зимус украо 2 метра дрва да угрије фамилију и дјецу, до сада би био 2 метра под земљом или у у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наркоклептократија

19.05.2020 06:30

Дно дна! Квази-тужилаштво, квази-судови, квази-полиција, квази-лидери - сви потковани. Благо коњима - они имају стида, за разлику од ових друго-поткованих.

ОДГОВОРИТЕ