Укинути ванредно стање - ситуација под контролом

Приједлогом одлуке о укидању ванредног стања у Републици Српској прописано је укидање овог стања јер је епидемиолошка ситуација која се односи на вирус корона стављена под контролу.

Република Српска 18.05.2020 | 11:20
Укинути ванредно стање - ситуација под контролом

У образложењу Приједлога одлуке, који би Народна скупштина Републике Српске требало да разматра на предстојећој посебној сједници, наводи се да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске сматра оправданим увођење приступа којим ће се постепено враћати нормалан живот, односно цијени да су створени предуслови за укидање ванредног стања.

"Министарство здравља и социјалне заштите је 14. маја информисало Владу Српске да је због досљедног спровођења препоручених мјера Свјетске здравствене организације и створених предуслова за даље активности на контроли ширења вируса, као и за ефективније спровођење превентивних мјера у заједници, уз континуирано епидемиолошко праћење и надзор над спровођењем закона и других аката, епидемиолошка ситуација стављена под контролу", пише у информацији.

Ванредно стање у Републици Српској проглашено је 28. марта због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске заказана је за сриједу, 20. мај. 

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Вања

18.05.2020 09:45

Ванредно стање и полицијски цас није требало ни уводити. Ово стање је послузило владајуцој СЕКТИ и њиховим дупеувлакацима за пљацкање, пустосење и прикривање криминалних радњи (набавка фамозне покретне болнице, разноразни тендера и тендерцица за проинтер, продавање хуманитарне помоци маски и рукавица по својим апотекама) итд итд.... . А сада ботови навалите и зарадите вас будјави сендвиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Вања

18.05.2020 10:25

Ванредно стање је можда и имало смисла али полицијски час никако. Задржавање полицијског часа а истовремено дозвола за рад угоститељских објеката, трговачких центара и других је одраз бахатости насилног дитаторског режима који је на сцени у Републици Српској

Name

Ребека

18.05.2020 10:55

Нигде у Европи није било полицијског цаса једино у РС и ,мислим да су то урадили како би запласили народ и показали снагу резима

Name

Подкозарје

18.05.2020 11:22

Људи па макните овог Доду куца му се преврнула опљацка нас ниста не оста гладан скапу у овом сатору

Name

Рале

18.05.2020 10:17

Сви који оду на сједницу су против народа. Ми волимо ванредно стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само да тетки однесем лек

18.05.2020 10:18

ЉУДИ ЕНО ГА БАЈА У ПРВОМ РЕДУ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

18.05.2020 11:22

Ова власт је нешто најгоре што је задесило Републику Српску , чуј , ванредно стање и полицијски час , Жељка да уводи полицијски час , туга , јад , чемер, шта смо дочекали , жали Боже људи који су крвљу стварали ову републику , Додик и Жељка постали већи Бошњаци и Хрвати од самог Бакира и Човића ово је не чувено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твртко

18.05.2020 11:26

Једино шта нас тјеши је што су владе и у нормалним, демократским земљама, биле збуњене и чиниле неочекиване глупости, јер нико није знао са чим се бори. Љекари нису имали појма, вирусолози, имунолози су нагађали. Али смо имали срећу да нас није погодило прве, а теоретски је могло због веза са Кинезима и Италијанима, и имамо срећу да нисмо густо насељени. И без ванредног стања, и без маски, ситуација би била мало гора, не много. Хајде све, али најгоре је то што сам имао дојам да Вучић и Додик и њихови пијуни уживају у свему овоме, да покажу своју моћ и комплексе. Да буду цареви у својим малим царевинама, да буду као Мило од Црне Горе. Велики епидемиолог Лукач ће нас и даље кажњавати ако возимо бицикл у парку без маске. Та маска има неког смисла у затвореном простору, и нигдје више. Докле ће нас неписмени идиоти сматрати већим дебилима од себе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Твртко

18.05.2020 19:20

Ти јео лудара? Од цега те то сацувало? Јеси ли сигуран?

Name

Ре Твртко

19.05.2020 09:55

ТАКО ЈЕ!

Name

Пера

18.05.2020 11:28

Не контам!! Под контролом а имамо у РСу висе позитивних него цијела бивса југа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

18.05.2020 14:39

ЗРЕБАЛО ДАВНО УКИНУТИ ТУ ПОСТОЈИ НЕКА ЗАВРЗЛАМА ЦУЈ ТРБА ИМ ПЕТ ДАНА ДА САЗОВУ СКУПСТИНУ А ДА КЕ ДОДИК ЗРАЗИО ОДМА БИ СВИ ДОСЛИ УКИДАЈТЕ ОВУ ГЛУПОСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свезнајући

19.05.2020 09:31

За владајуће на републичком и општинским нивоима није ни важило ванредно стање, а ни полицијски час - дернечили су, пијанчили и проводили се, те преносили корона вирус, све су то радили док је "глупи" народ био сатјеран у тор и гнусном пропагандом смртно плашен. И за то вријеме, док обичан свијет није ни плату имао, режимлије су пљачкале буџете и прале новац на најразличитије начине. Већ имамо Корона профитере.

ОДГОВОРИТЕ