Синдикат пријети штрајком због гужви у јавном превозу

Четири дана пошто је британски премијер Борис Џонсон позвао становнике Енглеске који током пандемије вируса корона не могу да раде од куће да се од данас врате на радна места, један синдикат у сектору саобраћаја запријетио је могућом обуставом услуга жељезничког јавног превоза због гужви које након што је почело ублажавање рестриктивних мјера настале у возовима.

Свијет 13.05.2020 | 17:27
Синдикат пријети штрајком због гужви у јавном превозу

Радницима у грађевинарству и производњи Џонсон је препоручио да избјегавају коришћење јавног превоза али, будући да многи нису имали другу опцију, одржавање безбједне дистанце од два метра представљало је проблем због великог броја путника на неким аутобуским и жељезничким линијама.

Један представник синдиката изјавио је за Скy неwс да су радници служби јавног превоза забринути због гужви у возилима и да ће можда бити неопходно обустављање вршења услуга да би се од заразе заштитили и запослени и путници.

У ту сврху, можда ће бити неопходно и ступање у штрајк, рекао је овај синдикалац.

"Ако је то оно што је потребно за безбједност људи, зауставићемо возове", рекао је он.

Скy неwс преноси и речи једног машиновође лондонског метроа, који је рекао да је забринут због тога што, супротно препорукама надлежних, готово нико од путника не носи маску, нити лице прекрива на неки други начин.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар