Студенти из Семберије биће тестирани на вирус у Зворнику

Тестирање на вирус корона студената из Семберије који се школују у иностранству биће вршено искључиво у Подручној јединици Института за јавно здравство Републике Српске у Зворнику, саопштено је данас након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације Бијељина.

Република Српска 13.05.2020 | 16:27
Студенти из Семберије биће тестирани на вирус у Зворнику

Студенти прије тестирања треба да попуне упитник који је објављен на интернет-страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, како би били уписани у електронску базу.

Влада Републике Српске најавила је да ће омогућити бесплатно тестирање за све студенте из Српске који студирају у иностранству, ако им је за одлазак на студије потребан негативан тест.

Студенти упитник могу да попуне кликом на везу на интернет-страници ресорног министарства: хттпс://доцс.гоогле.цом/формс/д/е/1ФАИпQЛСфУОБ7у59еДцАКРлљy21иНyyЗгИнАУу5фДЦ9XзИБQБ6О75Нг/виеwформ  

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

?

13.05.2020 17:32

Упитник попуњен Информације о термину тестирања нема Према информацијама дневно се тестира 20 студената Зовите данас у 9х..... Зовите сутра у 12х... Можете доћи на ред 29 или... Али зовите Факултети почињу у понедељак 18.05.2020 са својим програмом Да ли то значи да због ове организације ће студенти изгубити годину? Честитам обадвјема државама на бризи и организацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аргентина

13.05.2020 20:35

А шта ће бити са онима који тек треба да буду студенти???? Јадни матуранти, без матуре, без сликања и још им одузети шансу да упишу факултет у Србији. На њих нико није мислио. Они индекс тек треба да добију. А сви професори знају да су дјеца 2001 годиште, изузетна дјеца, најбољи ђаци у поређењу са генерација а испред и иза њих. Па сви знамо да су се у бијељинску Гимназију уписивала по читава одјељења вуковац. И то се десило тад, и никад више. Изузетна генерација, то зна сваки просветни радник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.05.2020 22:54

Прво истицати неку генерацију како је надарена, а други су мање је стварно бесмислено и примитивно. Друго нико не брани. Скоро сваки факултет је дао онлине вид пријаве, а пријемни це бити стављени у неком каснијем термину него сто је до сада био. Тест уради и иде на пријемни. У цему је то забрана и у цему су они у неком другој ситуацији него вец садасњих студената или остатка градјана.

Name

Славица

14.05.2020 22:12

Којим превозом да студенти иду у Србију кад саобрацај измедју земаља не функционисе а испит вец 25маја