Бијељина: Ковачница кризу рјешава новим запошљавањима

Ковачница „Сакраментски“ у Бијељини није прекидала рад усљед пандемије вируса корона, али немају уговорене послове за идући период и тек очекују кризу коју планирају пребродити стављањем у погон ЦНЦ машине и додатним запошљавањем.

Република Српска 12.05.2020 | 20:14
Бијељина: Ковачница кризу рјешава новим запошљавањима

У ковачница „Сакраментски“ поносе се 136 година дугом породичном традицијом бављења ковачким занатом и тренутно запошљавају 30 радника.

Власник ковачнице Василије Митровић каже за ЦАПИТАЛ да због вируса корона нису прекидали производњу јер су реализовани послове који су уговарани у новембру и децембру прошле године. 

„Учињени су додатни напори да би се радницима могле исплатити плате и сачувати радна мјеста. У међувремену ништа од нарученог и произведеног нисмо монтирали на терену, а нисмо ништа ни уговорили за наредне два мјесеца када ће за нас наступити проблеми“, истиче Митровић.

Додаје да ће се пандемија тек одразити на њихово пословање јер јер наступио прекид у пословним комуникацијама, а највећи дио производа извозили су на тржиште Европске уније и у државе региона.

С обзиром на то да су у протеклом периоду инвестирали око 2,5 милиона КМ за набавку ЦНЦ машина и модерне опреме, очекују да ће се послови брже и квалитетније завршавати, уз смањење производних трошкова.

„Задржали смо све раднике, а неке смо у међувремену и примили у радни однос. У наредном периоду примићемо још деветоро радника, међу њима тражимо четворицу ЦНЦ оператера, два бравара, два вариоца и једну куварицу. Надам се да ћемо запослити неког од квалитетних радника који су у међувремену напустили западноевропске земље због пандемије“, наглашава Митровић.

Ковачница „Сакраментски“ нуди производе од кованог гвожђа и ИНОX-а, коване дворишне, балконске и степенишне ограде, клизне и двокрилне капија, намјештај и друге коване детаље.

(Цапитал)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дуле

12.05.2020 20:36

Е мој црни Доста си узимао лопатом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

13.05.2020 06:46

Од кога је узимао?

Name

Катарина

13.05.2020 17:50

Диван цовјек, јако га волим...