Косовска полиција привела докторку и сестру из Гораждевца

Докторку и медицинску сестру амбуланте у Гораждевцу данас је у Пећи привела косовска полиција и ослободила их послије задржавња од око пола сата, изјавио је вечерас официр Владе Србије за везу са Приштином Дејан Павићевић, наводећи да за сада није познат тачан разлог њиховог привођења.

Регион 11.05.2020 | 22:03
Косовска полиција привела докторку и сестру из Гораждевца

Он је за Косово онлајн рекао да су докторка и медицинска сестра сада налазе на свом радном мјесту у амбуланти у Гораждевцу.

Павићевић је појаснио да су оне на Косово ушле преко прелаза Јариње и да тачан разлог привођења не зна, али да вјерује да је по среди највјероватније “лоша координација”, јер косовска полиција у Пећи није била обавјештена о њиховом доласку. 

Павићевић је потврдио и да су санитетско возило Дома здравља у Ораховцу са новопазарским регистарским ознакама и возач који је управљао тим возилом, заустављени у недјељу на прелазу Мердаре.

– До овог тренутка то возило и возач нису ушли на Косово и то је ствар која је остала неријешена, надам се да ће ускоро бити ријешена и да када су у питању здравствени радници за овакве ствари нема мјеста – казао је Павићевић.

Он је додао да је пацијенткиња која је на дијализи и која се враћала тим возилом пребачена у друга амбулантна кола и враћена кући.

Павићевић је оцијенио да не постоји ниједан добар разлог за тако нешто и да то наноси штету свим грађанима Косова без обзира на њихову етничку и вјерску припадност.

– Мислим да смо сви овдје у борби против једног заједничког непријатеља – пандемије корона вируса, која иако јењава и даље је велика пријетња и здравствени радници су ту да помогну, никога не угоржавају и надамо се ће овакве ствари да се ријеше и да се више не понављају – казао је Павићевић.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар