Након побуне распушта се карантин

Сви налази тестирања на вирус корона грађана који се налазе у Средњошколском дому су негативни и прва група би већ данас требала бити упућена својим кућама, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 10.05.2020 | 14:24
Након побуне распушта се карантин

Бањалучани смјештени у карантину Средњошколског дома у Бањалуци протеклих дана су пролазили кроз праву агонију, након што је установљено да је један од њих био позитиван на вирус корона, о чему је Српскаинфо детаљно писала.

Услиједили су сати негодовања, а Бањалучани су одбијали храну и повратак у собе, тражећи да им се обрати неко од надлежних, те да одмах буду сви тестирани.

На крају су захтјеви огорчених грађана прихваћени, па је извршено тестирање њих 20 који су били у дијелу дома у којем се налази заражани пацијент.

Овај пацијент је у међувремену пребачен у Студентски центар “Никола Тесла”.

Бранислав Видић, директор Средњошколског дома у Бањалуци, кратко је потврдио да ће у наредном периоду бити пуштена прва група грађана својим кућама.

Подсјетимо, Средњошколски дом је у априлу мјесецу био одређен као карантин у којем су биле смјештене здраве особе, а које су долазили са граничних прелаза.

У неколико наврата грађани који су боравили у овом карантину истицали су да су били задовољни односом запослених, те храном и условима у Средњошколском дому.

(Српскаинфо)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

ДноДна

10.05.2020 12:41

Одговорност оних који су криви за овај пропуст?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заиста цудно

10.05.2020 12:44

Мени је бас, бас необицно - у ствари смијесно да директор средњосколског дома који сигурно сигурно није љекар даје изјаве (и да бас њега новинари питају) када це ти људи бити пустени. Зар таке одлуке не доносе струцна лица (епидемиолози), а не неки референти/администратори који су запослени у инсттуцији гдје се налази карантин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qроња

10.05.2020 13:15

То је надлежност домара ал ето.

Name

Негативни

10.05.2020 13:15

Па ста хоцемо све је наопако Додик је Хрвт из околине Дувна само се прикрио и зато он пљацка овај Сроски народ и зато је Зељка Пејина унука предсјдница и зато је Цовиц његов друг. Укуцајте: Генерал Ројс Додик и све цете знати

Name

Ђорђе

10.05.2020 14:36

За; Негативни, Додик ради за хрвате, тачно: хттпс://www.слободна-босна.ба/вијест/129715/новинари_открили_поријекло_додика_дјед_милорада_додика_тома_био_хрват_који_је_одселио_најприје_у.хтмл

Name

зоран

14.05.2020 05:22

Дом ученика у Добоју пун заражених из Б.Луке,пацијенти из околине Добоја.Запослени уцјеном морали на посао,директор постављен страначки (СНСД), шта би друго био.Погодан за тако нешто.Дом у скоро самом центру града,станари околних зграда се бунили,могу да се буне колико хоће.Запослени су се бунили,али као и обично или ради или идеш са посла... Запослени сваки дан нормално раде и иду кући међу своје укућане,а и они сами су сада потецијални носиоци вируса,самим боравком у Дому,и то по цијели дан проводе тамо међу њима под истим кровом.Тешко да ће ко од запослених да ради тест,јер директор само скупља паре за странку,а не да плати неко тестирање.И некад када прође ово лудило,и он ће дебело да наплати боравак заражених, само наравно ко ће да види те паре.Да барем реновира нешто,ер се дом распада,буквално,а влага на све стране,хаос ,катастрофа....Могло би се писати данима о Дому ученика у Добоју...

Name

Рале

10.05.2020 12:47

И опет це гласати за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринут

10.05.2020 13:06

Директор је познати сарадник...

Name

СРП

10.05.2020 12:50

Ово је доказ да побуне и непослусност народа, мозе довести до резултата. Тако и треба ста год није по вољи народа одма устанак, па би видјели како они нас слусају а не ми њих. Ссмо сто смо ми срби глуп народ, мислимо да су политицари богом дани и да могу са нама радити ста хоце. А у ствари је обрнуто нису они бирали нас него ми њих. То је посо као сваки други и зато су плацени и ако неста није у реду смјењуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клептократија и идиократе

10.05.2020 13:03

Браво "СРП" апсолутно се слазем са вама.

Name

Истина

10.05.2020 13:08

Побуне није било и све је урађено у складу са прописима, лица су пуштена након негативних резултата а не зог наводне побуне

Name

СРП

10.05.2020 13:23

Истина, мозда нисте цитали текст, спомиње се да су људи одбијали храну и нису били послусни. А вјеруј те ми да це за који дан укинути све ове карантине зато сто су у страху.

Name

РЕ Истина

10.05.2020 13:25

Ил си полтрон ил си толика незналица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.05.2020 13:34

Каква цорона то су само вјезбе насе власти и полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бец

10.05.2020 13:58

Нормално како власт плитко размисља,плацка своје градјане на све могуце нацине ,тесови карантини. Мозда требају размисљати да уценици морају срановати у тим карантинима гдје су боравили сумљиви.Овакву патњу народу нису цинили ни Фасисти ни Устасе ни Цетници ни Голи Оток.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Становник Добоја

10.05.2020 16:05

У Дому уценика у Добоју бице смјестено двадесетак заразених короном. Прица се по граду да радници Дома це долазити у директан контакт са заразеним и да постоји велика вјероватноца да се заразе. Радници су упласени , али нема ко да их застити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зозо

14.05.2020 05:35

Да надодам ако није проблем,запослени већ данима раде,уцењени су, морали на посао.Истина из прве руке супруга ми ради тамо.27 пациената има тренутно.И сада је и она ко и сви запослени,потецијални носиоц вируса Корона.По цијели дан скоро проводе запослени тамо,у Дому.Предходни директор је имао проблем психичке природе,напао радницу,у подруму.Ко зна,дал је и сносио последице због тога???Тешко.И овај сада дикетор,ни мало није бољи од оног,и овај има психичких поремећаја,и то добрих поремећаја,чим му Борис донира половну кухињу,а директор иначе члан СНСД.Запослени раде и суботе и недеље морау,или је отказ одмах.А у питању су свадбе и крштења и тако.Међутим,нико од њих не види те паре,запослени су као робови викендом,да би робовали странци,из које директор -диктатор долази.Нисам страначки опредијељен,свеједно ми је ,сви су они исти.Само кажем како јесте,а питање само по себи се намеће када ће ово тиранији доћи крај?

Name

Знаци

10.05.2020 16:08

Мозе све кад се побуни, браво народе нецутите висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зозо

14.05.2020 05:46

Из прве руке.Супруга ми ради тамо.У дому у Добоју има 27 заражених.Запослени уценом на радним мјестима.Директор е подобан за кога треба да буде,страначки доведен као и сви други.Сваки дан и то по скоро сијели дан су тамо радници,потецијални носиоци заразе сада и они сами.У кухињи се спрема,кува без опреме ни рукавице немају нити маске чак???Сваки запослени,у просеку има кући барем 3 члана породице.Из зграда око дома су се бунили али не пије то воде,као ни до сада,наравно.И када прође та ствар да тако кажем,директор ће да наплати тај боравак,паре у странку наравно,гдје би друго.Е сад тај директор идиот,само нека се богу помоли да се не заразе запослени,јер ће тек онда да види у каквом ће се проблему наћи...Код нас само је у кући троје малољетне дјеце.Па ако он жртвује своју жену,и дјецу,своју породицу за странку.ми остали нећемо,сигурно.Не страначки сам,сви су они исти за мене,али е овде питање о здрављу,прије сведа дјеце.Не само моје ,већ свачијег дјетета...

ОДГОВОРИТЕ