Илда улаже 20.000 евра у спомен музеј свом покојном оцу!

Илда Шаулић започела је рестаурацију куће Шабана Шаулића у Шапцу, која би ускоро требало да постане музеј у част њеном покојном оцу. Вредност ове инвестиције је око 20.000 евра, открива Курир.

Забава 10.05.2020 | 13:25
Илда улаже 20.000 евра у спомен музеј свом покојном оцу!

У Махали у Шапцу већ су кренули радови на обнови Шаулићеве родне куће, у којој ће до краја године бити изложени експонати и награде које је певач стекао.

Породична кућа краља народне музике, коју је он сазидао пре неколико деценија, већ дуже време је празна и у њу је ретко ко долазио. Док је био жив, Шабан је повремено обилазио свој дом, али се у њему није дуго задржавао. Међутим, увек је био посебно везан за то место и редовно је плаћао људе који су одржавали кућу и пазили на њу.

Још за живота поменуту некретнину преписао је ћерки Илди, а она је после његове погибије одлучила да ту направи музеј у којем ће бити изложене Шабанове ствари и вредности које је стекао у дугогодишњој каријери. Недавно је ангажовала мајсторе који преуређују кућу, па смо трагом те информације кренули у Шабац да проверимо докле су стигли радови.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-05-10/05102020013243.јпг" алт="" wидтх="860" хеигхт="483" />

У насељу Махала, посебно у близини где је Шабан рођен, било је доста људи на улици. Сви су се окупили да виде шта се то ради у Шабановој кући, па смо искористили прилику да поразговарамо с мештанима. Објаснили су нам да је Илда долазила почетком године, одмах после годишњице Шабанове смрти, и да је тада ангажовала раднике за обнову куће. Према њиховим речима, издвојила је чак двадесет хиљада евра за рестаурацију простора, а радови су почели недавно. На лицу места затекли смо и мајсторе који су уносили материјал, али нису били вољни за разговор. Један од пролазника рекао нам је да је чуо како ће музеј у Шаулићеву част бити отворен до краја ове године и да су сви у крају срећни због тога. Додао је и да је град Шабац после писања Курира донео одлуку да се уклоне контејнери који су били тик уз ограду Шабанове куће.

У оближњој башти кафане седело је десетак мештана, <а цласс="линкИнАртицле" хреф="хттпс://www.ало.рс/вип/естрада/нови-детаљи-судења-поводом-смрти-сабана-саулица-фото/298856/вест" таргет="_бланк" рел="ноопенер">који су такође имали штошта да кажу о Шабану:

- Он је заслужио да добије музеј, то је његова ћерка покренула. Свака јој част. Видео сам и Гоцу пре неколико дана овде, долазила је да обиђе радове. Јавила се људима на улици и мало попричала с њима, тако сам и чуо да ће у кући направити музеј - рекао нам је један од њих.

Илда Шаулић јуче није одговарала на наше позиве.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-05-10/05102020013339.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="707" />

Подсетимо, Шабан је настрадао у фебруару 2019. у саобраћајној несрећи близу града Билефелда у Немачкој, заједно са својим пријатељем Мирсадом Керићем. На њихов аутомобил великом брзином је налетео турски држављанин Алсин Левент и њему је суђењу у току.

Извор: Ало.рс /Курир Фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фан

10.05.2020 11:50

Џаба, да уложиś 200.000.000,00 КМ њега нема па нема ?

ОДГОВОРИТЕ
Logo

Entwicklung itsystem. Гесетзлицхер Вертретер Гајић Маркетинг Сцхwеиз.