Срби у власти БиХ ћуте на проусташко дивљање

„Жао ми је што смо дочекали да на још један талас проусташког дивљања званични представцици Срба у власти БиХ, из њима знаних разлога, поново ћуте“, изричит је Бореновић.

Република Српска 10.05.2020 | 08:57
Срби у власти БиХ ћуте на проусташко дивљање

„Издавање поштанске маркице у Сјеверној Македонији на којој је представљена карта тзв. НДХ, назлогласније творевине из Другог свјетског рата, пред чијим злочинима су остајали згрожени и творци фашистичке идеологије, увреда је за сваког Македонца који је дао живот за слободу, за све преживјеле антифашисте, али с правом можемо рећи да је то свјесно провоцирање Срба, народа који је доживио најстрашнији геноцид у тој нацистичкој творевини“, рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.
 
„Да усташка идеологија није умрла, нажалост, говори и примјер Црне Горе, која на државној телевизији 9. маја емитује музику проусташког пјевача Марка Перковића Томпсона, али и миса за блајбуршке жртве у Сарајеву, граду у којем је током усташке окупације убијено више десетина хиљада Срба, Јевреја, Рома и других антифашиста. Међутим, највише чуди ћутња званичне БиХ на сва дешавања, поготово у Сјеверној Македонији“, додаје Бореновић.
 
 Бореновић каже да чуди изостанак реакције тзв. „српске репрезентације“ у Сарајеву:
 
„Нећу да нагађам да ли поново показују немоћ у Сарајеву и несналажење у вањскополитичким односима, али је видимо да једини представник Срба у чијој је надлежности вањска политика, српски члан Предсједништва БиХ, опет кукавички ћути. Ово с пуним правом могу да кажем, као предсједник странке чији су кадрови на позицијама на којима се води спољна политика храбро штитили наше интересе, говорили с поносом о нашем народу и Републици и спријечили одлуке погубне по Србе с обје стране Дрине, попут ревизије пресуде БиХ против Србије, што спада у историјски потез за наш народ“, каже Бореновић.
 
Он додаје да се и на овом примјеру чија је политика галама и дизање три прста у ишчекивању једног по једног сарајевског "дернека" чланова те "репрезентације", а ко патриотизам показује дјелима:
 
„Жао ми је што смо дочекали да на још један талас проусташког дивљања званични представцици Срба у БиХ власти, из њима знаних разлога, поново ћуте“, изричит је Бореновић.

(БН)

Коментари / 98

Оставите коментар
Name

ДД

10.05.2020 07:07

Коалиција Цовица И Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

10.05.2020 07:14

Ај' не лупетај.Ко ти је био наки дан на комеморацији у Градини.

Name

ТОРРО

10.05.2020 07:17

РОНХИЛ САРАДНИК МОРА ДА ИЗВРШАВА НАЛОГЕ СИГУРНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ ХРВАТСКЕ - ИНАЧЕ...

Name

Гагана

10.05.2020 07:23

Ста има везе, то су све наси домаци Рвати!

Name

Е

10.05.2020 07:26

Немају кад реаговати заузети су 24 часа дневно журке им трају да касно у ноћ.

Name

Ре Србин

10.05.2020 07:27

Видиш Србине колико си глуп ниси ни гледао само онако као коњ блебеташ , био је Бранислав Бореновић , само ти си острашћена будала без мозга

Name

Ре Србим

10.05.2020 07:53

У Градини ти је био онај који је продао јасеновацку градју хрватима.

Name

ЈЕСУ ДОСАДНИ

10.05.2020 08:04

Анти фасиста у БИХ је сваким даном све мање Ми моземо Сарајево волити или не волити али на зње Сарајево је и нас главни град из њега одлазе слике у свијет рузне и лијепе о нама а БЛ је само други град по велицини у БИХ. Знаци анти фасисти из српске помозите анти фасистима у Сарајеву да се то фасистицко зло једном за увјек забрани.

Name

Игор

10.05.2020 08:11

Да засто прво кадрови ПДП се неогласе. Стварно срамота.

Name

Рале

10.05.2020 08:32

Србине засто милин побратим није ниста изјавио за јасеновац ако није исао у градину. Пељески мост је национални интетес, не срби које су устасе убили у сарајеву.

Name

075

10.05.2020 08:34

Читам и не могу да вјерујем да ће загребачки муфтија идући петак одржати молитву за страдале ( усташе ) на Блајбургу у загребачкој џамији, а наш кардинал Пуљић дан након тога у сарајевској катедрали мису за усташе страдале у Блајбургу, Боже лудила!! Мислим да ће бити страшни нереди од лијеве опције у Сарајеву, нека ће, а СДА ће се наћи у необраном грожђу јер велики број родитеља чланова СДА, је што не рећи истину, био на супротној, усташкој страни у WW ИИ . Народи у БиХ схватите да је СНСД=СДА=ХДЗ, све иста го.на!

Name

Xy

10.05.2020 08:53

Зашто РС чути и политичари као и медији о миси блајбурским зликовцима у Сарајеву у катедрали?? 10.000 људи су усташе под НДХ окупаторима поклале у Сарајеву , највише јевреја, огроман број срба и муслимана, рома?! Срамота и понижење , Хрвати се не одричу НДХ и Павелићеве политике. Неће РС да се замјера Човићу изгледа

Name

За ЈЕСУ ДОСАСНИ

10.05.2020 09:03

Па видиш ли да наша власт ћути што практично значи да то одобравају. Ако се одржи миса у Сарајеву,онда ће Миле да заурличе како су Бошњаци усташтво подржавају а брата Човића неће ни споменути иако је он један од организатора скупа.Ово је једна велика подвала Бошњацима шта год се деси,ако не буде мисе у Сарајеву,биће да су против католика и да се с правом католици буне за мајоризацију,ако буде мисе,онда ће бити како подржавају усташтво,наравно да ће и Додик бити ту да хрватску страну подржи.Без обзира на све ја сам за то да то Сарајлије не дозволе а ови нек причају шта хоће,ено им Загреба или Западног Мостара,нек тамо мису одрже.

Name

Неко

10.05.2020 09:05

Ко каже да се у БИХ ћути.Жељко и Бакир су одудили а Миле ћути ли, ћути...Занимљиво би било ако би неко у Сарајеву протестовао против усташа ,Миле би рекао како су Бошњаци против хришћанства тј Срба !

Name

Ре:

10.05.2020 09:30

Очекивано да браћа имају исти став, па зато нису реаговали!

Name

Мрква

10.05.2020 09:35

Досло доба да нас Бакир Изетбеговиц брани од устаских миса... кости насих цасних дједова се преврцу по гробовима....СТРАХОТА

Name

Србољуб Влаховић-Цигановић

10.05.2020 09:56

Продали смо РСК и онда критикујемо усташлук? Нама је горе што су Бошњаци муслимани, него што су нам усташе убиле народ и 41 и 95! Усташама смо све опростили, али Бошњацима не ислам??? Какав смо ужасан народ!

Name

ПУСТИТЕ ИХ

10.05.2020 10:40

Ма пустите их нека им комеморација. Нек им додју и страни амбасадори. Јер они су као Европа, а Европа се и забавила прекрајањем историје. Они више и не знају ко се с ким борио. Бар да ми знамо с ким имамо посла. А очекивати од Додикових будала и полутана да реагују на нешто. Па то је смијешно. Па кад он не зна да Штросмајер нема везе с усташама шта ће тек козе и овде из селендри знати о историји. Јел прочитао неко од њих Магнум Цримен. Дајте да одемо код њих кући да видимо имају ли ту књигу. Дакле ја као Србин кажем нек Сарајево држи мису. И треба им. Смијешно ми је само што се СДА уздигла у одбрану партизана и Срба, кад с партизанима нема ама баш ништа.Продају маглу странцима по обичају. Па зар им није име оне школе по суаши дато. И сад као имају неке аргументе. Није ЗАВНОБИХ исто што и политика СДА. Ма ајте.

Name

А није Ц

10.05.2020 10:58

Ћути, ћути овамо, зато што на настави на даљину промовише четнике. Фино су задњих дана обрађивали градиво о четничком покрету који се залагао за Краљевину Југославију. Сад реците да не знате. Чак ни не знају да се Драгољуб презивао Михаиловић као што су написали, а читају Михајловић.

Name

Последњи кинески цар

10.05.2020 11:01

Дошли смо у ситуацију да сада плаћамо цијену, јер, пустили смо пијетла на праг, а он нам се попео на сто?! Мислим на цркву, вјеру и црквене "нискодостојнике". Наиме, БиХ је секуларна држава, видим то је само на папиру као и много других ствари. Група националиста на власти у свим народима је кроз увођење демократије у наше друштво на велика врата увела цркву, вјеру , попове, хоџе и жупнике у основне стубове и постулате тог истог друштва, државе. Поставили су их на пиједестал, умјесто да су остали на својим мјестима која им и припадају у секуларној држави. Вјеронаука у школама, умјесто у вјерским објектима,па ко жели да му дјете похађа вјеронауку нека иде и нека је изучава, црквене вође у првим редовима на свим важнијим догађајима, освештавања свега и свачега, вјерски празници битнији од свих других, и друго су продукт нашег наглог "освјештавања" када је у питању вјера и припадност тој истој вјери. Као резултат тога добили смо енормно богате политичаре и црквене "нискодостојнике" а тотално подијељен и рекао бих и завађени народ. Нађе вође и наши "пастири" су добили своје торове и овце у њима. И онда имамо овакву ситуацију гдје се служе мисе и молитве за злочинце, гдје се злочини и злочинци глорификују умјесто да се осуђују, гдје се осуђени ратни злочинци дочекују на аеродромима, угошћавају на ТВ станицама, гдје се жртва гази још једанпут а гдје се злочин још једанпут слави. И то раде сви. Само ријетки то осуђују, као Комшић у овом случају. И због тога буду мета напада неонациста. Докле људи моји? Хоћемо ли се освјестити у правом смислу те ријечи? Када ћемо прогледати?

Name

Ре Мрква

10.05.2020 12:27

Е баш си права мрква која личи на црвену секту,шта год урадиш,они те осудјују,завршио си Милетову школу.

Name

Дадо

10.05.2020 15:20

Какву црну Македонију спомињес, па 16.05. у суботу је у Сарајеву заказана миса за зртве Блајбурга. Срби цуте. Јевреји и босњаци протестују. Увести сто прије забрану уласка у БИх или карантин на граници за све. Иначе це бити хаос беспотребно.

Name

Бањалучанин

10.05.2020 07:09

Ћуте да се не замјере својим пријатељима из ХДЗ-а.Додик чува Човића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

10.05.2020 07:57

Нееееее, цуте јер не могу против својих. Од кога оцекујете да реагује? Од додика или зељке? Па они су и сами устасе. Не лупај те без везе. Него на протесте вец једном изадјите ал без пистаљки јер то није хор.

Name

МГ

10.05.2020 07:09

"Није од виталног националног знацаја, много је вазнији мост код Пељесца"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гокси

10.05.2020 07:10

У праву си Бореновићу,Додик редовно ћути на овим стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Гокси

10.05.2020 13:43

Ћутање је знак одобравања.

Name

Одговор

10.05.2020 07:10

Зато сто су сви из исте кухиње створени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.05.2020 07:11

БРАВО, СВЕ СИ У ПРАВУ, АЛИ ЊХ НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ СРПСКИ НАРОД ВЕЋ САМО НОВАЦ, ТЕНДЕРИ И ИСЦРПЉИВАЊЕ СРПСКОГ НАРОДА..... ПА ЗАШТО ЈЕ ВИТАЛНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС СРПСКОГ НАРОДА ПЕЉЕШКИ МОСТ ИТД... ДА БИ ИМАЛИ ПОДРШКУ ХДЗ БИХ ДА ПЉАЧКАЈУ РЕПУБЛИКУ СРПСУ КОЈУ ЈЕ ЦИЉ УГАСИТИ..... БАНДА И РАЗБОЈНИЦИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

добро питање!

10.05.2020 07:11

Ћуте да им се друг Човић не наљути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

10.05.2020 07:11

Мала исправка, цланови предсједниста Дзаферовиц И Комсиц остро критиковали а Министарство иностраних послова Бисера Турковиц упутило протесну ноту Македонији, само толико , ваљда це И неки српски лидер из БиХ исто уцинити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕТО

10.05.2020 07:11

Ти си реаговао. Је си ли сад пун себе. Ма браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фасизам

10.05.2020 07:11

Није ни нестао, него само попримио другацији облик, подлије дјеловање.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛука

10.05.2020 07:12

А ти си ми па велики Србин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Блука

10.05.2020 07:27

Е,ти си ми неки Бањалуцанин? Јест нека вукојебина као твој коментар

Name

Ре Блука

10.05.2020 07:56

Зампамти ти што се представљаш као Бањалучани , ти по свом коментару ниси из Бл , већ си сишао из неке вукојебине , Бањалука неће више Снсд , Стевандића , Нешића и остале сељаке , може било ко и Фикрет и Иво и Марко , само не више ове сељачине

Name

Саша Добој

10.05.2020 07:13

Свака ти је тачна Бореновићу.Додикова репрезентација је лажна као и он сам,дернече по Сарајеву,сваку политичку битку губе а ћуте кад се помене Блајбург.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

10.05.2020 07:20

Па дао им је Додик и дио Српске за трећи ентитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

10.05.2020 07:20

Браво Бореновићу, у центар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

10.05.2020 07:24

НАРОД ЈЕ ГЛУП.Умјесто да на такве и слицне потезе вјерских поглавара одговоре демонстрацијама и смјенама таквих особа ,они сједе куци и блеје у тв и цекају кад це бити кафа готова.А ста це омладина да науци од ових будала?Ниста паметно...запитајте се мало ста мислите кад би њемацки свестеник се молио за Хитлера?Али не вриједи у овој земљи неке ствари објасњавати кад опет све по старом иде.Тито је за вас био профи зато сте једва цекали да рикне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре 007

10.05.2020 08:42

Само ниси у праву за глуп народ, глуп, глупљи, наглупљи, глуп као ноц, страсно какав смо народ. ПИНК тв нас уци и насу дјецу.

Name

ана

10.05.2020 09:19

Опет народ крив

Name

Пејина унука

10.05.2020 07:27

Бисерка,бјела чизмица,питам њу за коментар свега овога.Она је задовољна 113%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

10.05.2020 07:29

Једини који се побунио и осудио мису у катедрали у Сарајеву за Блајбург је Комсиц,а тог истог Комсица Додик немозе да свари из разлога сто је цовијек цист у свакој својој изјави,није лопов,док Додик подрзава Цовица и оно сто он ради Србима у кантонима са хрватском вецином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Зоки

10.05.2020 08:25

Најбоље би било да Хрвати одрже мису у Бањалуци пошто се српски представници ионако не буне,треба изаћи у сусрет коалиционим партнерима а наш Миле и Бисерка би то једва дочекали јер крв није вода.

Name

израелац

10.05.2020 07:30

Па није им то у домену описа посла да мисле ко гдје држи мису за кога... јест безвезе прича.. па критикуј ти хрвате а не власт... безвезе прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ без самопоштовања

10.05.2020 07:30

Чему се више чудит кад имамо необориву чињеницу да је за предсједника Републике Српске инсталирана унука ушташе Пеје сатника. Кад имамо необориву чињеницу да је Милорад Додик слизан са Небојшом Човићем и гура прохрватски интерес у БиХ, под изговором одбране срба од муслимансе мајоризације. Кад имамо необориву чињеницу да су хрватске обавјештајне структуре инфилтриране у све поре српског друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

10.05.2020 08:23

.. са Драганом Цовицем..

Name

Па

10.05.2020 07:33

Ћути додиг то му је домовинска част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

10.05.2020 07:34

А сто би. Јели сеф српске репрезентације у сарајеву у пакту од анте марковица, сејфудина токица, драгана цовица... У којој само заблуди срби зиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цатенамунди

10.05.2020 07:39

Да се не лажемо, ова власт у Републици Српској је планска инсталација и највећа обмана овог и оваквог српског народа са ових простора у најновијој истрији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Цатенамунди

10.05.2020 08:29

То се не може више слушати,сви квази против Додика а он на изборима редовно уз благослов већине српског народа убједљиво побјеђује.

Name

Краткодлака крезуба жаба

10.05.2020 07:56

Баш чудно како овако не реагују на четничко дивљање по Вишеграду. Пс. Не очекујем да објавите коментар јер сте независан портал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

10.05.2020 07:57

Док је поред Иванића у Предсједништву БиХ био Човић, Додик је говорио да Човић штити интересе Републике Српске умјесто Иванића. Ево нам сада стварне ситуације у којој, поред њега живог у Предсједништву БиХ на овај догађај реагује Жељко Комшић а он ћути. Када се деси ситуација, да рецимо Комшић осуди неки злочин који је починио Србин, видјећете како ће Додик реаговати и бити највећи Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

10.05.2020 08:07

Избори, избори, извори, извори. Тоооооооооо сад си оно баш пооооентирао. Бравооооооооооо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЛИДУК ДРНД

10.05.2020 08:08

ПАПАК БОРЕНОВИЦУ НЕКА СЕ МАЛО ФЕДЕРАЦИЈА БУНИ АКО ХОЦЕС БУНИСЕ ТЕБЕ НИКО НИСТА И НЕПИТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.05.2020 09:35

Врати се у први разред неписмени.

Name

Поени

10.05.2020 08:08

Јефтине поене скупљас...Програм понуди,ако знас направити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

зика з

10.05.2020 09:11

Купио је Миле сатор и за 3 године сва Релублика Српска це моци да стане по њега и да се сакрије од кисе!

Name

ре

10.05.2020 09:44

Јбг за тебе је програм како да свом сину даш милионче за почетак,намјештање тендера..........

Name

10.05.2020 08:09

А и ти само лупаш,шта си конкретно направио,ништа само лупаш ко Максим по дивизији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре xс

10.05.2020 08:59

Он ботовима као теби указује ста треба да раде. Да знају заста примају енормне плате.

Name

милица

10.05.2020 09:49

Конкрето нема папир какав има твој "Бог" и он лупа а онај што арлауче по шаторима паметно збори.

Name

Ортодокс

10.05.2020 08:13

Хоће ли се неко од српских функционера и политичара с обје стране Дрине јасно и гласно упитати и народу објаснити зашто Бошњаци, Хрвати, Црногорци, ево и Македонци , тачније њихови функционери и политичари имају тако лош однос према Србима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуио

10.05.2020 09:54

Ако ниси до сада сватио нецес никада.Није сигурно сто сте добар народ него сто сте толико лоси да подрзаје те увек цетницку политику!

Name

АР

10.05.2020 08:19

А није боља ни ова наса творевина Немоземо критиковати друге а ми нисмо поцистили насе смеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арцибалд Рајс

10.05.2020 09:29

Драги Срби,цувајте се сами себе.....!!

Name

Милутин

10.05.2020 08:27

Мислите да ће Милорад Додик осудити усташку Блајбуршких мису у Сарајеву, грдно сте се преварили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милутина

10.05.2020 09:16

Он то подржава па ће после да загалами на Бошњаке како подржавају усташке злочине над српским народом а Човкета неће ни споменути.

Name

јаца

10.05.2020 09:51

Па више нам је он штете нанио

Name

Пссстттт

10.05.2020 08:40

СКРЕТАЊЕ ТЕМЕ СА ТЕСТОВА НА КОРОНУ И ЊИХОВЕ ЦИЈЕНЕ, НЕПРОХОДНОСТИ ГРАНИЦА, ИФТАРА... ИТД, ЗАТО СЕ ТИ БОРИ ПРИЈАТЕЉУ ПА ДА ВИДИС ПОДРСКУ НАРОДА!! ДО ТАДА СИ ИСТИ КАО И ОНИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

10.05.2020 08:51

КО ДА РЕАГУЈЕ ?додик КОЈИ ВИСЕ ВОЛИ ЦОВИЦА НЕГО Р СРПСКУ. А УЗ ТО И ПОРИЈЕКЛО МУ ЈЕ УСТАСКО КАО И ПЕЈИНА УНУКА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немају Срби петље ,!!

10.05.2020 08:54

Несмију Срби јер им Додик коло води , како це Додик се замјерит Човичу . ЧОВИЧ ће и Додику ставит слово ,, У ,, на чело ако већ и није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франкфурт

10.05.2020 09:07

Не знам засто имам утисак да сви сто несто раде јавно или приватно на ТВ или не испада да раде против Срба. Кад видите у свему и свацему свог непријатеља запитајте се да ли је са Вама све ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Франкфурт

13.05.2020 13:27

Ти си одавно у Њемачкој. Нормално да у БиХ сваки народ другом народу скида главу. А ни унутар сваког од тог народа није баш најбоље.

Name

ЦХ

10.05.2020 09:13

А зашто би се оглашавали кад су они дио тога. Додиг је хрватско презиме и то само још слијепци не знају или знаји али због сендвича цуте и климају главим. Наша предсједница је такодје хрватског поријекла и то је општепознато. Ко би се требао огласити? Од кад се појавио на политицкој сцени у РС овај Додиг ја сам тврдио да је хрват и само онај ко не мисли свијом главом то јос није схватио. Све сто раде је на штету српског народа а у корист хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професионалац

10.05.2020 09:30

Додик је педао ЈАСЕНОВАЦКУ градју хрватској,па није ни цудо да сада суте.Није то пељесацки мост да се по тегне витални национални интерес !!!!!! БРУКА И СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јави се!

10.05.2020 09:36

"Селектор" је вјероватно заузет стварањем боље будуцности за свој народ или осмисљавањем нове пљацкаске конструкције,једно од то двоје је сигурно,па су "репрезентативци" обезглављени,цекају да се он огласи па да и они имају мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циго

10.05.2020 09:55

Хрват Додиг никад неће осудити усташко дивљање. Још једном позивам тужилаштво БИХ да покрене кривични поступак против вјерског службеника за изазивање националне мржње. Догодине ће славити Хитлеров рођендан ако држава не реагује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

10.05.2020 10:03

Баја је у Сарајеву мањи од маковог зрна, не ферма га нико низашта, а гдје ће он бити против усташтва, не смије од побратима Човића, а богами ни од Жељке Ц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан Туђман-Караџић

10.05.2020 10:06

Па заједно са нео усташама су дјелили БиХ и Поглавнику Туђману вратили 30% територије. Захвалница за нафту, оружје и Посавину... Зато шутња на усташтво па чак и сарадња, а галама када Бошњаци траже да се БиХ доведе у нормалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.05.2020 10:08

Ова заказана " намјенска миса" је циста злоцинацка провокација свих нормалних градана БИХ. Она није слуцајна. Зеља националистицко фасистицких умова је да се изазову нереди и да се ова дрзава приказе као непријатељ хрватског народа и цркве. Страсно је то сто су упуте и наредбе за одрзавање мисе за злоцинацке зртве досле од предсједавајуцег ЕУ. И јос страсније сто се не цују осуде ЕУ. 16.5. би требали бити сви Сарајево. И сви градови БИХ би требали исказати протест на миран нацин. Исто тако дрзава мора донијети закон како се овакви догадаји не би смјели десавати ни на једном педљу ове земље. Нека их је срам. Смрт фасизму слобода народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

10.05.2020 10:27

Писете глупости Миса је за људе који су убијени без суда истина да је било и злоцинаца меду њима ал то је мали број ти кој су били нај гори нису били ту.

Name

Ре мрки

10.05.2020 10:57

Најављена је миса зна се за кога. Засто није најављена миса за зртве устаског покоља? За све зртве које су фасисти побили? Да ли је икада била миса за те људе? Одговори ми молим те.

Name

Мрки

10.05.2020 18:53

Било је и таквих миса тј молитва код нас и у Срби за јасјеновацке зртве.

Name

Трн

10.05.2020 10:09

Неце Бурле и Бисерка јер Човић је њихов род. Ко ради против свога рода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

10.05.2020 10:34

Као прво,устаса Лубуриц није убијао само Србе,треба мало процитати,него све који нису у тој фасистицкој идеологији. Као друго,ово је чин деструкције БиХ као дрзаве,наставак специјалног рата.Врло лукаво,вјерске слободе су зајамцене и загарантоване,до те мјере да се могу поново велицати личности које је историја запамтила по злоцину. У коначници раде на своју штету,цине као добро све,у бити да резултира немогуцности даљег заједницког зивљења.Ако се у Сарајеву побуне и организују протесте,ови то једва чекају да кажу и лажу и ко зна ста скухају.То је велика мудрост политике,политике ревизионизма. Но,одбит це се о главу,а нека се и види ко је ко и која политика ће с ким под руку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: XXл

10.05.2020 13:56

Да. Нек' се види ко је пуљић и други кардинали, ко је папа, и ко су сви они што их сваке недјеље слушају по тим њиховим мјестима за 'молитву'. Нека се види. Смијете ли објавити комент, или....?

Name

Нино

10.05.2020 10:41

Зар и ти ниси у власти??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срле

10.05.2020 13:22

Посље предаје архивске градје и пељеског моста,најбоље би било да се миса одрзи у воцњаку код сина Игора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Срле

10.05.2020 13:51

Или у Агапе-у?

Name

Пера

10.05.2020 13:31

Немојте се изненадити кад на мису додју зељка и миле у пратњи гос. ЧОВИЋА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ: Пера

10.05.2020 13:50

Ништа нас не смије изненадити.

Name

Поп јовица

10.05.2020 16:36

Назалост, такозвана српска репрезентација је у стратеском партнерству са фасистицким симпатизерима из Ливањског кантона! Сјетимо се само слуцаја јасеновацке граде,вета НСРС због пељеског моста и рудоњине борбе за ХДЗ ентитет! Због пељеског моста и борбе за треци ентитет рудоња непотребно гура нас народ у сукоб са муслиманима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

10.05.2020 19:11

Да није Комшића, ко би бранио интересе жртава (претежно српских) пред овим повампираним усташама? Не може Додик на брата Човића ударити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

12.05.2020 00:41

Па не осуђују ни политички Хрвати било које од четничких оргијања. Све гдје је циљ уништавање БиХ тамо постоји српско-хрватска политичка коалиција и још ако је исплатива у милионима марака...

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

12.05.2020 11:12

Па неце он против својих. Нема ту ниста цудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

13.05.2020 11:58

Боље да ћуте него да држе руке на дупету док причају о страдању Срба у Јасеновцу. Ко је Србима крив што не знају чувати успомену на српска страдања? У сваком српском граду треба да буде интерактивна плоча која треба да туристима покаже кад, гдје и колико Срба је страдало од Хрвата у ИИ свјетском рату на простору НДХ. У Гаравицама је 12.000 Срба убијено од усташа у ИИ свјетском рату. Ко нам данас брани да о том причамо? Нема више Тита да нам брани. А 12000 је за 4000 већи број од броја страдалих у Сребреници, па Бошњаци Сребреницу називају геноцидом, а Срби нису ни чули за Гаравице. Рат се не добија само оружјем него и пропагандом. Ми немамо снаге ни да истину о нашим страдањима кажемо, а други сваки минут понављају да и мала беба упамти геноцид геноцид геноцид... све до тренутка док Чеда Јовановић не каже јесте брате геноцид, док Чкаљин син то исто не каже... Српска убијена дјеца, мајке, жене, старци, дјечаци вапе за истином, која треба златним словима да се испише како би нови нараштаји знали своју трагичну историју.

ОДГОВОРИТЕ