Ново жариште на Брачу, слиједе већа тестирања

На острву Брачу, које је након 22 позитивна случаја на вирус корона означено као нови кластер, биће проведен знатно већи број тестирања, јер је остварен веома велики број контаката, рекао је шеф Штаба Цивилне заштите Драган Мартинић.

Република Српска 09.05.2020 | 13:18
Ново жариште на Брачу, слиједе већа тестирања

Мартинић је навео да очекују долазак мобилне ковид амбуланте која ће узимати брисеве на острву, већином у Нережишћима и Супетру, преносе хрватски медији.

Штаб Шибенско-книнске жупаније саопштио је да нема нових случајева заразе, али да је у клиници за инфективне болести “Фран Михаљевић” у Загребу преминула пацијенткиња с подручја ове жупаније стара 71 годину, која је била позитивна на вирус корона и хронични болесник. 

Ово је трећи случај са смртним исходом особе обољеле од вируса корона са подручја ове жупаније.

Преминула је и једна особа с подручја Вировитичко-подравске жупаније, која је због ковида 19 била на респиратору у КБЦ Осијек. Ради се седамдесетогодишњем мушкарцу који је имао хипертензију.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић најавио је раније могућност да се острво Брач затвори због повећаног броја обољелих од вируса корона.

Зараза је потекла од старијег пацијента који се вратио са лијечења из болнице у Сплиту, након чега су га посјетиле бројне комшије и пријатељи. Од 36 људи који су дошли у посјету, утврђено је да их је 22 позитивно на вирус корона.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србија

09.05.2020 13:18

Само је Србија радила транспаренто и професионално тестиравси из дана у дан по 5 хиљада градјана. Остали из региона скупа ни пола. Лагали су вјероватно зног љетне сезоне и мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

09.05.2020 13:26

Ти си будала мало боље прати вијести