"Рат" судова због бањалучких инспектора

У току је прави “рат” на релацији Окружног суда у Бањалуци и Врховног суда РС око продужења притвора инспекторима ПУ Бањалука, Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан, који су ухапшени у фебруару у акцији “Сирано” под сумњом да су примили 20.000 марака мита.

Република Српска 08.05.2020 | 09:25
"Рат" судова због бањалучких инспектора

Наиме, прво је Окружни суд у Бањалуци у марту ове године укинуо притвор осумњиченим инспекторима сматрајући да се они могу бранити са слободе уз одређене мјере забране.

Након пуштања из притвора осумњичених, Републичко јавно тужилаштво је уложило жалбу, коју је Врховни суд РС прихватио и предмет вратио Окружном суду у Бањалуци на поновно одлучивање. 

Међутим, тада креће права сага у конкретном предмету.

У априлу ове године догодила се идентична ситуација, јер је прво Окружни остао код свог ранијег става и поново одбио да осумњиченима продужи притвор, а затим је Врховни суд и под други пут прихватио жалбу Тужилаштва, укинувши и то друго рјешење Окружног суда.

“Рат” између двије правосудне институције настављен је недавно када је Окружни суд у Бањалуци и по трећи пут одбио да продужи притвор осумњиченима.

У наредном данима очекује се тако трећа одлука Врховног суда РС.

Републичко јавно тужилаштво сматра да је продужење притвора инспекторима ПУ Бањалука Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан за још два месеца једина опција за наставак несметане истраге усмјерене на откривање могућих саучесника у редовима полиције.

Тужилаштво сматра да резултати досадашње истраге упућују на основану сумњу да су суспендовани инспектори Ненад Грујић и Јелена Флорјан, као припадници „тима 1“ за борбу против привредног криминала, свој одговоран посао криминалистичких инспектора искористили за прибављање личне имовинске користи.

Они су ухапшени у фебруару након што је инсајдер МУП РС Бранислав Видић, иначе директор Средњошколског дома, Грујићу предао 20.000 марака означених новчаница.

Недуго након хапшења Грујића, у својој канцеларији у ПУ Бањалука, ухапшена је и његова саучесница Јелена Флорјан.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

08.05.2020 08:12

ЈАВНО ДА СЕ КАЗЕ КО ЈЕ КОРУМПИРАНИ СУДИЈА ИЗ ОКРУЖНОГ СУДА МАДА ИХ ЈЕ ВЕЋИНА ЗАГЛИБИЛА У КРИМИНАЛУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

08.05.2020 08:24

ТАКО ЈЕ... У СВИМ СЕГМЕНТИМА ДРУШТВА КОРУПЦИЈА КОЈА УНИШТАВА ОВАЈ НАРОД!!!

Name

Договор

08.05.2020 08:52

Није то никакав рат. То је договор.

Name

Ре Договор

08.05.2020 09:19

Браво.

Name

руцце

08.05.2020 16:40

то је неизлечиво ста вам је -увијек ће остати мито и корупција и ниста нема везе са политиком

Name

ББ

08.05.2020 08:18

Како је могуће да Окружни суд одбија прихватити ауторитет Врховног суда и, претпостављам, њихову образложену одлуку? То је недопустиво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ББ

08.05.2020 13:14

Бице да је данас све могуце. Ако мозес унизити, омаловазити и урусити Народну скупстину све друго се онда подразумијева