Сан Франциско бескућницима плаћа алкохол, дуван и марихуану!

Калифорнија, пета на листи најугроженијих америчких савезних држава по броју оболелих и умрлих од коронавируса, обезбедила је 15.000 хотелских соба за смештај бескућника током пандемије и некима од њих набавља бесплатне лекове, алкохол, дуван и медиицинску марихуану.

Занимљивости 07.05.2020 | 21:34
Сан Франциско бескућницима плаћа алкохол, дуван и марихуану!

Сан Франциско је одлучио да ће групи од 43 бескућника која су зависници, набављати алкохол, дуван или медицински канабис да би их одвратили од излазака из хотела и потенцијалног ширења коронавируса, изјавила је порптпаролка задужена за здравље у Сан Француску Џена Лејн.

„Сан Франциско им је обезбедио одличне услове“, рекла је Лејнова медијима и додала да град ради шта може како би се помогло тим људима да не излазе по лекове, алхохол и канабис.

Све то је део пројекта чији је циљ да се умањи штета, а средства која се издвајају у ту сврху нису из буџета, односно не долазе од пореских обвезника. 

У хотелима у Сан Франциску смештено је и 270 бескућника који су или тестирани позитивно на коронавирус или су високо подложни инфекцији.

У Калифонрији је на коронавирус позитивно 59.829 особа, док је забележен 2.511 смртни случај.

Извор: РТС

 

Коментари / 0

Оставите коментар