Шта страначке колеге кажу за поступак Кошарца

Лазар Продановић и Душанка Мајкић осуђују поступак страначког колеге министра спољне трговине и еконоских односа БиХ Сташе Кошарца.

Република Српска 06.05.2020 | 21:32
Шта страначке колеге кажу за поступак Кошарца

Лазар Продановић, делагат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ сматра да је ужасно на који начин званичници руше углед институција, и то у најтежим тренуцима.

Коментаришући поступак Сташе Кошарца који је прије два дана био на, како су је назвали, корона фешти у једном сарајевском ресторану, Продановић каже да је то страшно.

"Ово је страшно шта смо дочекали да се изабрани званичници понашају на такав начин. Одавно су институције због појединаца изгубиле свој дигнитет и дуго се многи људи провлаче са неким малим казнама за ужасне ствари које раде“, рекао је Продановић за Буку. 

Како каже, ужасава га да гледа како се појединци односе према овој ситуацији, што смо видјели и у овом случају који је подигао јавност на ноге.

„Много је тих примјера. То није само случај из Сарајева. Ја сам у политику ушао јер нисам могао да поднесем на који начин се власт односила и шта је урадила свима нама у пријашњем периоду. Не желим да се данас неки званичници тако понашају. Мислим да морамо доста тога да мијењамо ако хоћемо да будемо сутра мирни. Бавимо се лажним и псеудо српством док нам се дешавају овакве ствари којима свједочимо и нико не чини ништа конкретно“, рекао је Продановић. 

Он се у потпуности слаже са ријечима предсједника СНСД-а када је у питању осуда оног што је урадио Сташа Кошарац. Ипак, Продановић наглашава да то није довољно и да се мора направити и сљедећи корак.

„Ја не бих ништа додао нити одузео од оног што је рекао предсједник Додик, али мислим да у наредном периоду СНСД мора много јаче да се одреди према овоме и да направи конкретне потезе. Што се мене тиче, ја ћу се такође јасно одредити по питању смјене министра, када за то дође вријеме. На основу мог коментара који сам вам дао, можете и наслутити који је мој став и како ћу се понашати“, рекао је Продановић.

Његова колегиница, делегаткиња Душанка Мајкић (СНСД), такође у изјави Буки, каже да се слаже да је понашање министра спољне трговине и економских односа заслужило санкцију, али није жељела да открије на шта тачно мисли. 

„Он је рекао да је спреман да буде санкционисан и сад ништа не зависи од њега. Признао је кривицу. Како ће се то сад завршити ми не знамо, али сигурно ће бити проблема да се све то проведе у Парламенту. Код разрјешавања министара олучују оба дома Парламента. Како би то ишло ја не знам, али би требало да се прође парламентарна процедура. До сада нисмо имали такав случај“, рекла је Мајкић за БУКУ.

Она наводи да није индивидуа која ће у парламенту сама оцијенти понашање на том догађају министра Кошарца, али подржава став предсједника СНСД-а.

„Предсједник Додик се веома јасно одредио према томе. Он је рекао да то није у реду и да не можете на једној страни имати једну мјеру, а на другој страни другу. Ако сви морају бити у кући, ако је то нешто што све вријеме руководство Републике Српске заговара, онда нема опроштаја ни према властитим људима. Мислим да сам била јасна, а што се тиче СНСД-а све је јасно речено. Сташа Кошарац, колико видим, не бјежи од кривице, али мислим да партија сад треба да направи потез и каже како ће се ово ријешити“, рекла је Мајкић.

Посланици Представничког дома Парламента БиХ поднијели су захтјев за иницирање гласања о реконструкцији Савјета министара БиХ, тачније смјени министра Сташе Кошарца.

У образложењу захтјева за смјену подсјећа се да је министар Кошарац у вријеме проглашеног стања несреће у ФБиХ и ванредног стања у Републици Српској, боравио у ресторану „Голф“ у Сарајеву, супротно мјерама за сузбијање пандемије вирусом корона и спречавање ширења заразе.

Погледајте фешту, гдје је био и Сташа Кошарац:

(БН/Бука)

 

Коментари / 74

Оставите коментар
Name

Борац Р СРПСКЕ

06.05.2020 20:12

То су велики срби као и додик сто је србинали за лову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.05.2020 20:51

Лазаре или дза или бу ? па реци јели полтрон,јели оптузиво борце да су бакировци,јели лаго народ,јели се он увлаци бакиру у гу.ицу ?јели поврјрдио све борци и породице погазио? јели лазо,реци једном се зиви јебига,де це ти дуса ?

Name

СТОЈАН МУТИКАША

06.05.2020 20:55

То сто је он у банцио и пио,мање висе лицна ствар и прекрсајни поступак. Но да ли је он отудјивао црквени градјевински материјал. Е то је требало утврдити и дати у јавност, а наравно и да сноси кривицну одговорност,ако је.

Name

За ре

06.05.2020 20:58

Добили сте од Бакира комплекс,не можете ништа коментарисати да га не поменете,добро би било да психолога посјетиш да те ослободи од ноћне море"Бакир".

Name

Подвојеност

06.05.2020 23:36

Лазар Продановић као доктор осуђује понашање Кошарца што није поштовао епидемиолошке мјере, али у исто вријеме није спреман за осуду што у дан помена на жртве Добровољачке улице он иде на дернек. Није спреман да призна да су они као "репрезентација" у најнеповољнијем положају и да су апсолутно зависни од воље Бакира и СДА. Нема трећег министра из РС у СМ БиХ, а смјеном Кошарца(морално би било да поднесе оставку, али морал и Кошарац не иду у истој реченици) би остали без другог и не би имали могућност да га именују без Бакирове дозволе. Чувена "репрезентација" је највећа срамота српског народа у историји и примјер како похлепа за власт урушава национални интерес.

Name

Ма

07.05.2020 04:42

Не треба ниста осудјивати Клосарца, јер је он на ту позицију досао по систему "негативне селекције" која влада у свим политицким партијама. Разговарајуци са народом, генерална је оцјена да једино Јелена Тривиц има од активних политицара кредибилитет и да би некакву промјену једино она могла направити уз кадрове слицних квалитета, поцевси са три посланика из Народне скупстине.

Name

Благоје

07.05.2020 05:20

Ако Кошарац остане министар, то је дефинитивно писање по народу. Кад нема бољег, не треба нам ни овакав министар. Шта би то онда требало неко да уради да би био смијењен? Зашто би био проблем и да останемо без једног министра? Не знам ни која нам је корист од овога? Нека Додик размисли, све ово иде на његов рачун. Само да се не заборави.

Name

Братунац

07.05.2020 06:03

Па др.Лазаре ста ви прицате...ви то све исто у Братунцу радите са својим пуленима Недјом и Петком Ранкицем....позавидили би вам и највеци мафијаси свјета у васим вјестинама у криминалним водама....

Name

ха ха

07.05.2020 08:45

А не смета кад им се баја дере у стилу немозе нам нико ниста и деградира памет присутних

Name

Сви сте ви исти

07.05.2020 08:46

Најлаксе је некога оптузивати а невидити сам себе,је..га, и преседник странке иде кад оце преко границе и неиде у изолацију нити га ко гони где је ту правда или све или нико.

Name

Па шта

07.05.2020 08:59

ако је био , нека плати казну као и сви, и бољи је опет од Додика и Продановића и Мајкићке и ове 4-те дебеле

Name

ха ха

07.05.2020 10:32

Продани пардон продановиц би оцрнио и свог родјеног ако то предходно уцини газда баја. Особе на снимку нит имају своје ја нит им је мозак потребан

Name

Мерц

06.05.2020 20:13

НИСУ БИЛИ НА КОРОНА ФЕСТИ НИ НА РОДЕНДАНУ....ИСТИНА ЈЕ ДА СУ БИЛИ НА ИФТАРУ....И ТАКО НЕСТО У САРАЈЕВУ СЕ ДЕСАВА СВАУ ВЕЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСа

06.05.2020 20:47

Шта има везе "на чему су били"? Изгледа да би им већи гријех био да су били на ифтару него сто непостују одредбе кризног стаба и медицинских стручњака. Е са таквим размишљањем нема нама напретка.

Name

глупост

06.05.2020 20:18

Срамите се и ви и ваша партија. Наравно да се многе ствари нису никад прије дешавале већ откако сте ви дошли на власт, Немате ни ви на високим функцијама срама и само знате потврдјивати шта је Додик рекао. Глупоштиња на висини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

06.05.2020 21:40

Упутили су му другарску критику.

Name

Кики

06.05.2020 20:21

Јест Сташа љигавац тешки, не волим га очима видјети, али ови његови су гори од хијена, кад велики Шеф неког начне остали навале ко хијене да га растргају. Није лако бити у том колу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринута

06.05.2020 20:27

Па ста ако је клосарац био на јуфтару он је сарајлица,теско то излази из њега.?

Name

ре

06.05.2020 20:35

Зато су људи дали своје зивоте,да би ове хијене узивале.Наравно,и пренијели све надлезноси на ниво БХ.Драги Срби,цувајте се сами себе!! Арцибалд Рајс.

Name

М

07.05.2020 05:35

Ре за Забринута; Ти си нај обичнија тука.

Name

Кондор

06.05.2020 20:28

Кошараца треба под хитно смјенит нема се шта разговара о томе. Крив је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

07.05.2020 13:46

Није га требало ни бирати. Сви сте (већина) знали какав је. Управо онакав какав се на ифтару представио и зато сте га бирали. ЗАТО. Не будите лицемјери. Дајем глас Кошарцу.

Name

Бобек

06.05.2020 20:28

Он није ни по чему заслужио да буде на било којој функцији даље од мјесне заједнице. Али зна коме треба ући у дупе и доћи до министарске фотеље. Крао је грађевински материјал у власништву СПЦ у Источном Сарајеву, уцјеном продаје ракију сумњивог квалитета по угоститељским објектима, од нелегално стеченог новца гради зграде у И. Сарајеву и тргује становима, чиме се још бави ни сам не зна али се зна да ништа није поштено. Вратити ђубре на почетну позицију тј. у Вишеград да га више не гледамо. Што би рек'о Мило: Сједи ђе си и за ђе си нијеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

06.05.2020 20:32

Црни Лазаре, који си ти полтрон и дупе увлакац!!! Фујј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

06.05.2020 21:34

Не треба нам у Висеграду, он је сарајлијица. Нек се тамо врати медј' своје

Name

Xxx

07.05.2020 10:36

Ре за Сара; Кошарац је ријетко одвратан тип али након твог коментара морам констатовати да се вратио, схвативши да нема живота у оној вукој.бини од Вишеграда.

Name

Тодор

07.05.2020 15:09

Нема даље. Увијек био

Name

иди плети приглавке

06.05.2020 20:35

кога интересује ста Мајкицка мисли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

06.05.2020 20:37

Е мој продановићу гдје ти зивис .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ромале

06.05.2020 20:38

Погледајте на овој фотки одрндале фаце Николу Шпирића, Душанку Мајкић, Милицу Марковић, Продановића. Сви су једно до другога без образа и части и усуђују се да критикују неког ко је као и они. Све их треба набит ногом и мрш у пензију поново да се више ни на слици не нађу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марас

07.05.2020 04:00

Зна Продановиц гдје зиви само сто не мозе доци до изразаја од несколовани и бахати политицара. Реце те па сто је и он ту па сви би били и борили се дс будемо успјесни.

Name

Мирко

07.05.2020 04:58

Ту је био и Љубо Мрда савјетник

Name

Нострадамус

07.05.2020 13:14

И то им дати пензију по 10.000 марака и доплатке за дјецу супруге и фамилију па 7.000 за сваког цлана клана наравно уз годисњицу бозицници за 25.децембар као и за 7.јануар и за Бајрам итд.Под условом да пристану на те јадне услове.

Name

Ко

06.05.2020 20:39

Коментарисе Мајкиц и Марковиц једна узела отпремнину и опет ангазована а друга тразила да јој градјани плате бању стока незасита мало вам било народски пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ко

06.05.2020 21:23

Мало им је кубик земље кад умру, треба им ставити 5 да не буде мало.

Name

Ре

07.05.2020 07:04

Све ће то Бог поравнати.

Name

оставка

06.05.2020 20:42

Морално би било да господин поднесе оставку сам. То би био прави чин и потез човјека који је на тако значајној функцији, јер на ту функцију не долазе балавци и неиживљени људи,не би требали долазити. Зато, најбоље рјешење за све грађане БиХ је оставка. И идемо даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милетови ХЕМЕРОИДИ

06.05.2020 20:57

И понеки А(НА)ЛПИНИСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

06.05.2020 20:59

Лазар је једно зло,и само му ногице вире из Додикове г.... па сам и он је исти као сви осудјује неког а и он је сам исти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улице

07.05.2020 04:20

Продановиц је пар еxеленце у политици.Доктор који је признат како код нас тако и у региону.Писати о њему на тај нацин мозес само сто га не познајес али ето некада га мозда сретнес у граду...Срамота да љагас некога кога и не познајесС тим да је и твој судрадјанин.

Name

Ре Улице

07.05.2020 07:19

Лаза се одавно не бави медицином. Давно је он то баталио. Оно др му служи само као украс, привјесак, за обману гласача, сакупљање политичких гласова. Тако да по томе не може бити 'признат' нигдје, па ни у Зворнику и околини. У политику је он заронио и још дубље код Додик Милорада, па му само стопала вире.

Name

Ре Улице

07.05.2020 08:54

Дал знас колико тај твој струцњак наплацује да некога запосли? Де,ботино немој се брукати.

Name

Сви

06.05.2020 21:01

Ви прдите у исту тикву,данас против њега, сутра нецете гласати да се смјени, мрррссссс стоко безрепа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

06.05.2020 21:17

Ако страначке колеге и Додо нису знали какав је Кошарац, онда су неспособни и не заслужују да буду ни у кућном савету. Ипак мислим да су лицемјери, знали су какав (никакав) је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

келем9

06.05.2020 21:17

Какав је то Техеран дје се пије вино за ифтар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ви вете ете то да казете

06.05.2020 21:23

Неморалне бруке! Сви сте ви и подлији и гори од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

06.05.2020 21:42

Нашао се ко ће коментарисати, Мајкицка, Продановиц, све сами ректални алпинисти ко и Стаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браним те ,, брани ме

06.05.2020 22:48

Састалио се друштво лажова да бране брата казива , све је то исто масло из СНСД-овог Чанка. Сви они срчу из истог тањура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

06.05.2020 23:43

Једна стара која одговара и данасњој ситуацји: "Краљу вјеран, Титу одан, овдје лези Лаза продан"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

07.05.2020 02:03

Ова мајкицка би била идеална замјена за клосарца. Све од зла оца, од горе матере. Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Сарајево

07.05.2020 03:38

Косарац је ријетко одвратан тип ја мислим да њега ни родјена мајка није могла волити и ово сто је сад урадио је за сваку осуду али лицемјерство неких који ово осудју је исто тако одвратно јер ти исти нису тако реговали кад је Мектиц друговао са комадантом црних лабудаова оне исте јединице која је цинила злоцине над Србима

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

07.05.2020 10:30

Ре за И Сарајево; Пријатељу, има ли ти на овој слици ико симпатичан???!!!

Name

Марас

07.05.2020 03:56

Докторе све похвале за вас рад! Високо котирате у Снсд и само требате да се заузмете и остро кренете против оваквих као сто су Косарац и Нешић и да их удаљите из политицког зивота! Нешић баца паре на слављу Кошарац дернеци у вријеме пандемије кад сав народ мора да сједи у куци јер је полицијски час. Будите храбри устаните на сједници парламнета и реците ста раде НАРОД ОЦЕКУЈЕ ОД ВАС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теско котирати

07.05.2020 05:34

Довољно је бити поданик без морала, лазов и криминалац и сви критерији су задовољени а само ЛИЦНИ успјех загарантован, на устрб свих нас и будуцих покољења.....

Name

Јадован

07.05.2020 04:41

Па шта сте навалили људи на њега није он од јуче такав а није ни једини , половина црвених кмера је таква ... зашто не кривите онога који их је поставио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

07.05.2020 05:04

Па смијените га таман остали и без министра у овој ситуацији а остати нећете сигурно! Шта ће такав човјек ту? То је најмање сто се урадити може а задржати морал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

07.05.2020 05:10

Бакир је своје смијенио, шта ови мудрују нешто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

07.05.2020 07:14

бабин зуцо је веци србин од свих у снсд

Name

07.05.2020 05:11

НИЈЕ ВАЖНО ШТА ЈЕ ОН ЛИЧНО РАДИО НИТИ КАКВА (НИКАКВА ЛИЧНОСТ) НЕГО ЈЕ ЖАЛОСНО И ЈАДНО ШТО ЈЕ ОН МИНИСТАР ИЗ РС, ПОНИЖАВА И ПОНИШТАВА СВАКОГА КО ЖИВИ У РЕПУБЛИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

07.05.2020 05:27

Још само да се криминалац Шпирић огласи и понови ријечи "Вође". На нашу жалост исти онај из Домановићеве сатире.ВОЂА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

07.05.2020 05:28

Ово ти је килава додикова репрезентација,од зла оца,од горе матере!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРДА ОПЕТ МРДА

07.05.2020 05:33

ХОЦЕ ЛИ ИКО САНКЦИОНИСАТИ ЉУБОМИРА МРДУ?? ТАЈ ЦОВЈЕК СЕ КРЕЦЕ МЕДЈУ ГРАДЈАНИМА А ОН ЈЕ ПРЕКО 65 ГОДИНА И БИО ЈЕ НА ДЕРНЕКУ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре болан

07.05.2020 07:12

Има он најмање пет шест потврда за слободно кретање. И овдје и по земљи Србији. Море да мрда како хоће и како воли. То је ВИП.

Name

Крив

07.05.2020 06:15

Неко одрадио посо снимио јел и тај добио казну полиција одрадила посо наплатила и тоје то и немислим да треба мјењати косарца само им веце казне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

07.05.2020 06:56

То је онај косарац што на тв лафо брани србе преко дана на ртрс а увеце теревенци са браћом муслиманима. Један голем варалица лазњак и пробисвјет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иронија

07.05.2020 07:02

па ово блесав види да је све договорено и изрежирано

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАГОР

07.05.2020 07:31

Гомла полтрона и дупеувлакаца..несмију да имају свој став нити своје мисљење..цекају да виде на коју це ногу да устане главни баја и ста це он да саопсти и онда они то редом понављају јао папагаји..срамота..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

07.05.2020 08:13

Несмију они ништа док бог не каже,који се боји да Бакир убаци свог човјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.05.2020 09:26

Сви ви на власти сте излизани политичари, да сте се нормалном народу почели гадити, до повраћања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

07.05.2020 10:19

Кодарац није ниста прекрсио, вец је доказао да власт без везе уводи мјере и казњава јадни народ. Требали смо сви бити храбри као он и не постовати репресију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

даре

07.05.2020 11:15

Није проблем само он или ови у Бијељини што су ухваћени па се ућутали мислећи да ће проћи и заборавити се,проблем је што сви они али буквално сви мисле да не морају поштовати закон и да ће се увјек неко наћи да им то среди и да је закон за обичне смртнике а они не морају везати појас,не морају се кретати возилом у ограничењу да се могу паркирати гдје год хоће и све друго што раде јер боже и они су људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

07.05.2020 15:47

Додик наредио да се снимак избрисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леле

07.05.2020 19:55

Види Мајкићку и Марковићку на слици , ко два дивља вепра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиленце

08.05.2020 09:36

Ста це реци. Мало цовјек протјеро кера са старим друством из сехера. Рано другарство се не заборавља а богами ту је моца од јањетине пиценце па и томпус да се бар мало осјети ко ТИТО. Е мој тиле ево замјеника јос ско је томпус из кубе. На следецем томпусу це да кубанци изгравирају златним словима стаса као сто су гравирали за тилета

ОДГОВОРИТЕ