Антитијела која спречавају продор вируса корона

Немачки лекари успели су да докажу постојање антитела која спречавају продор вируса у ћелије.

Свијет 06.05.2020 | 11:08
Антитијела која спречавају продор вируса корона

"То је јасан напредак који показује да се налазимо на правом путу ка развоју лека против ковида 19", објаснио је Лука Цицин Саин са "Хелмхолц центра за истраживање инфекција" у Брауншвајгу.

Лист Брауншвајгер цајтунг наводи да су Цицин Саин и његов тим анализирали 6.000 различитих вештачки направљених људских антитела.

Том приликом су пронашли више од 750 антитела која се "каче" на вирус корона, што је предуслов за успешну борбу против њега.

Сада ће се тестирати делотворност антитела.

Циљ научника је да пронађу лек којим би тешко оболели корона пацијенти могли бити акутно лечени.

"Принцип на којем радимо је такозвана пасивна имунизација", објаснио је Штефан Дибел са Техничког универзитета у Брауншвајгу.

Потрага за најбољим кандидатом антитела за каснији лек треба да се настави до средине јуна, рекао је Томас Ширман из биотехнолошке компаније "Јумаб", која је укључена у овај пројекат.

Циљ научника је да до јесени први пацијенти са ковидом могу бити лечени њиховим леком.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

кмкок

06.05.2020 12:35

Сад це их Бил Гатес купити и затворити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данка

06.05.2020 13:17

Ријетко се кад наредни пут понови исти вирус, он временом, у зависности од бројних фактора мутира, теско је направити адекватну вакцину. Вакцина треба бити на лицној И добровољној основи, то је једино логицно. Вируси нас прате цијелог зивота, тренирају нас имунолоски систем, који је релативно слаб у осиромасеном друству, дајуци му додатно на интензитету психицким притисцима. Вируси нису толики непријатељи, колико су све игре И закулисне радње, које људи циљано смисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девијант

06.05.2020 13:29

Интересантно размишљање. Али немој заборавити да је код вируса еболе смртност већа од 80%, да вирус ХИВ доводи до потпуног уништења имуног система, постоји још доста вируса који доводе до смртног исхода за обољелог чак и код младих и здравих људи.

Name

Ре Девијант

06.05.2020 21:36

Став Данке и размисљање су по мени 100% исправни и утемељени сто струцним знањем, а прије свега употребом сопственог мозга. Поразмисли на тему ебола, хив, корона итд којим девијантним протоколом се ти људи лијеце, а све по препоруци свјетске здравствене организације. Лијеце их ненормално јаким лијековима који би у тој комбинацији и коња укинули с ногу.