Затражена стручна анализа о повећању броја заражених

Штаб за ванредне ситуације у Републици Српској затражио је данас од Министарства здравља и социјалне заштите да сачини стручну анализу због чега је протеклих неколико дана забиљежен повећан број заражених новим вирусом корона.

Република Српска 04.05.2020 | 16:59
Затражена стручна анализа о повећању броја заражених

Усвојен је и закључак о регулисању радног времена апотека у Републици Српској.

"С циљем спровођења ванредних мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона ограничава се рад апотекама у трајању од 7 до 19 сати, осим оних које организују дежурство или приправност", саопштено је из Бироа за односе с јавноћу Владе Републике Српске.

Јединица локалне самоуправе дужна је да, у вријеме када апотеке не раде, обезбиједи континуирано снабдијевање лијековима и медицинским средствима, путем дежурства или приправности у најмање једној апотеци.

(Фена) 

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Јаффа

04.05.2020 15:26

Са истом намјером као “стручна анализа” за пирален?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

04.05.2020 15:54

Стручна анализа ће несумњиво утврдити да је кривац НАРОД тј НЕОДГОВОРНИ ГРАЂАНИ који су славили ускрс и нису носили маске. Ја бих да се спроведе анализа која ће утврдити КО НИЈЕ КРИВАЦ за ширење заразе. Нпр нису криви: ПЕДЕСЕТ ЉУДИ НА ЧЕЛУ СА ИНЖЕЊЕРОМ ИГОРОМ КОЈИ СУ ОТВАРАЛИ КРАЈИШКУ КУЋУ, СТЕВАНДИЋ И ПЕТ ЉУДИ КОЈИ СУ НОСИЛИ КИНДЕР ЈАЈЕ ПРЕД БОСКОМ, ДОДИК КОЈИ НИЈЕ ИШАО У КАРАНТИН ПО ПОВРАТКУ ИЗ БГ, СЕКТАШИ НА КОМЕМОРАЦИЈАМА...

Name

Ре

04.05.2020 16:04

Наравно да су одговорни појединци, градјани, нико се не придрзава мјера, пустите сад политику, колико вас носи маску и рукавице!?

Name

Дејан

04.05.2020 16:20

Довољан је један неодговоран појединац па да се створи ново заристе. Данас у граду сцена да не повјерујес, видим групе од 5-6 људи и спустили маске како би се исприцали. Такви послије додју куци и лијепе коментаре по порталима.

Name

Борац

04.05.2020 17:15

Систем нас лазе,систем је за све крив.

Name

Милиц

04.05.2020 15:29

Стаба,анализа,здравства и циркуса ахахахааа....све странацка сектаска багра полуписмени циркусанти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЗБЛ

04.05.2020 15:32

до погоршања епидемиолошке ситуације је дошло због незнања и неспособности чланова штаба, као и клептоманије у вријеме кад је не треба бити. То је анализа. НЕМАТЕ ЕПИДЕМИОЛОГА ДА ВОДИ ОВУ ПРИЧУ ГЛУПАНИ ! Постоји ли прави професор епидемиологије у Републици Српској да га замолите за помоћ ? Што се не направи стручни тим доктора (специјалист епидемиолог, специјалист хигијене, специјалист инфектолог) који везе са политиком немају а да имају знање па да они руководе са кризом. У те стручњаке не убрајам др Стевандића који благе везе негао ничему осим лагања и увлачења Додику знате већ гдје и др Џајића званог офрље јер таква му је медицинска пракса. Њих двојица благе везе о епидемиологији и заразним болестима немају. Ако ми немамо квалитетног епидемиолога тражите помоћ из ФБИХ, Хрватске или Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

04.05.2020 16:27

Вјероватно це бити крива ФБиХ јер је раније почела ублазавати мјере. Нашој власти су сви криви осим њих. Да ли ми имамо само др Сераница као епидемиолога? Гдје су остали???

Name

Дејо

04.05.2020 17:15

Не свирај дзаба, Сераниц је ок али га слабо ко слуса и увазава, погледај само како страни медији пису о њему...

Name

за ДЗБЛ

04.05.2020 18:08

потписујем све..када видим Радојицица са све меканим гласом како објасњава медицинске ствари па Цвијановицку..да ли ти људи схватају ДА НИСУ ПОЗВАНИ И ДА НИСУ КОМПЕТЕНТНИ ако нема епидемиолога има инфектолога,пнеумолога у БЛ. Али ово је сељацка власт код које нема ријеци извините,погријесили смо и сл.Култура коју је наметнуо СНСД.

Name

Бањалучанин

05.05.2020 00:14

Можда Шеранић и није најбољи на свијету, али кад би њега слушали, било би боље, него што се пусти месарима, учитаљицама, кочијашима и осталим стручњацима да одлучју. Сигурно има и неки пензионисани доктор, који је испекао занат у Југославији, и који би добро дошао у кризном штабу. А такви увијек хоће помоћи.

Name

Интергај

04.05.2020 15:43

Е ово је права мјера, апотеке од 7 до 19 х, ова мјера це све ријесити! Ахахаахаха, будалетине ненормалне, зовите неког струцног? Зар да уцитељица енглеског и диспецер воде кризни стаб?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

04.05.2020 16:05

Каква уцитељицааа преводилац енглеског!! Сфор је довео скупа са месаром елитаа докторати у рату сколовани постратни партијаси!!страсно ста урадисе од народа!!!

Name

кмкок

04.05.2020 15:55

Па наравно да је висе позитивни кад се висе градјана и тестира...прије два мјесеца су тестирали 60 људи дневно и имали 4-5 позитивних а сада кад тестирају неколико стотина дневно логицно је да имају 60 позитивних...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин 88

04.05.2020 16:05

Серпе и поклопце у 8. Мозда их то продрма. Укидајте полицијски, за Дјурдјевдан ограницити СВИМА, дакле и балвану, број гостију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

латамајсторе

04.05.2020 16:13

Нецемо далеко,на пример у Хрватској.Њихов васкрс и први мај су протекли без икаквог полициског цак им је било и допустено окупљање у мањим групама.Сваки дан континуирано имају смањивање броја позитивних,а ста је са нама. Репресија,аутомтске пуке на улицама,полициски за све наведене празнике и опет повецање броја заразених.И ко је крив,народ је крив. Е па није багро лоповска.Крива је неструка,маму вам је..м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

04.05.2020 16:23

Која струцна анализа. Зар је теско признати да нисте дорасли овом послу. Само сте ви криви и нико висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта ко је рекао, ја сам рекао!

04.05.2020 16:23

Политика и струка не иду заједно! Ако си доктор, лекар, онда буди то зашта си се школовао! Мани се политике. Сада је то све дошло на наплату. Сви глуме неке патриоте, од врховног вође надаље, а на крају се све своди на то ко ће колико уграбити. Е, моје патриоте, најебасмо са вама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деа

04.05.2020 16:29

Увели закон о наплати за неносење маски и рукавица, а немас их где купити у Зворнику, Ваљда је дрзава дузна да их обезбеди да народ мозе да купи, нетрази дзаба, продају крпене маске у апотеци, а преко интернета медицинске,, Брука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Деа

04.05.2020 17:13

Морас сацекати док додје хуманитарна помоц.

Name

НАЈБОЉЕ ДА

04.05.2020 16:47

Именујете комисију,МИX МАЈМУНА,од комисија за УБИЈЕНОГ ДАВИДА,УБИЈЕНУ ТРУДНИЦУ,ИТД,имала би "комисија,миx дебила"стотињак чланова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да нује урусен здравствени

04.05.2020 17:08

Систем и да нису ПОДОБНИ струцњаци,а не ПРАВИ, до тога не би ни досло,поред све врсте репресије па и са дугим цијевима, али над обицним градјанима.

Name

Последњи кинески цар

04.05.2020 16:53

Пратећи ситуацију од почетка епидемије и понашање наше власти, могу са сигурношћу потврдити да су скоро 95% ствари, мјера, уредби "преписали" од Србије. Жао ми је што једну ствар нису преписали, а мислим да је веома битна како у лијечење обољелих људи, њиховом смјештају и заштити, тако и у случају заштите мединских радника и лијечењу осталог становништва које нема тај несретни вирус, а којем је неопходан наставак лијечења. Србија је, ја мислим већ у другој недељи формирала тзв. "Ковид амбуланте", односно одредила је који су медицински центри искључиво надлежни за лијечење обољелих од вируса и у њиховом збрињавању. Тако су успјели спријечити у великом проценту "сусрет" заражених са другим пацијентима како у пријему пацијената тако и њиховом збрињавању. Такође, на тај начин су и велики број медицинског особља заштитили од директног додира са обољелим и потенцијално обољелим. Истовремено су омогућили и добром дијелу становништва да настави своја започета лијечења. Код нас то није случај. У породици имам случај да онколошки болесник, који има и друге здравствене проблеме / кардиоваскуларне, хипертензија и др. / није у стању два мјесеца примити терапију, односно урадити неопходне налазе да би ту исту терапију могао примити. И сад', куда са њим? У УКЦ? На крају ове "тугованке" да га одведем, како Радојичић воли рећи, "у кластер"? На крају, када смо успјели самодисциплином да избјегнемо ту заразу, и да га спасимо новог, по њега вјероватно смртоносног оболења, треба да га горе предам на милост или немилост, на лутрију, на ризик, па шта буде? Нећу и не смијем. А да су организовали те Ковид амбуланте, могли су обезбједити да се и остали болесни народ настави лијечити у другим амбулантама и болницама. Овако, ионако катастрофално дуге листе чекања /за УЗВ, Ехо срца, ЦТ,МР/ сада ће постати бесконачно дуге. Тек ће нам умирати људи због кашњења у лијечењу. Канцер не мирује, он напредује из дана у дан, за тако нешто нема чекања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Л

04.05.2020 19:02

А имају ли у Србији мобилну болницу..а а,треба то напунити да није узалуд купљена!

Name

Као прво

04.05.2020 17:03

Треба имати струцњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДОВАН К

04.05.2020 19:15

У реп.штабу сем Шеранића имамо два пања мушки и женски (Скретничар и Бисерка), плус два узурпатора са нивоа БиХ, нема основа да неко ко нема ниједну функцију у РС буде у штабу, осим ако то није знање , а код ових је равно предходним пањевима, остаје Шеранић да им донесе сок , кафу или да он води , командује????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито..

04.05.2020 19:25

Какав стаб..па они су пропали политицари..марионете Милорада..сами себе прогласе за кризни стаб..везе они немају...свугдје у свјету све мање заразених од вируса а код нас све висе..у словенији ни кедан данас..у хрватској 3..а у рс..која броји једва 800000становника..6о и кусур...какв кризни стаб и бакраци..везw 9ни мемају само лапрдају и затворили нас у торове...сто би бора цорба рекао нама атавили амове а себи саградили храмове...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

05.05.2020 01:01

У Словенији престали тестирати, по наредби страних власника Словеније, провјерено! Узимају узорке, не тестирају и за 24 сата јаве како нико није позитиван. Ко умре од короне, пишу му неку другу дијагнозу и узрок смрти, тако да не улази у статистику. Нека објасне како им је смртност популације у априлу већа за 35% у односу на април прошле године?! Све лажи на све стране, како коме одговара!

Name

НЕШО БЛ

04.05.2020 19:38

Ста це вам струцне анализе говеда иду да се прицесцују исту касику њих 50 ставља у уста,за Васкрс браца срби славе уз алкохол и пјесму,код мене у улици 20 говеда код сељака арлауце,досла полиција онда им крив Додик и дрзава,фуј најгори смо!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

05.05.2020 04:01

Кад се ово мало смири треба поново довести Русе да све сперу још пар пута са нашим средствима.Нека се нешто дешава,јер овде је економија небитна ствар већ којекакве глупости које се врте у круг.

ОДГОВОРИТЕ