Цела Југа је знала за Селму из песме "Бијелог дугмета" а она и даље живи у Загребу и има 90 година!

Један од највећих хитова бивше Југославије "Селма" пева о Селми Борић која живи у Загребу и има 90 година.

Забава 04.05.2020 | 15:39
Цела Југа је знала за Селму из песме "Бијелог дугмета" а она и даље живи у Загребу и има 90 година!

Песму Бијелог дугмета певала је цела Југославија, а Селма се и данас сећа Владе Дијака који је опевао њихову нереалну љубав, које Селма није била свесна. 

Селма је испричала да је 1949, када је имала свега 19 година, упознала Владу, који је био заљубљен у њу. Испратио је у воз, прозор поред којег је села био је разбијен. Он јој је добацио: “Селма, не нагињи се кроз прозор“.

Након тог сусрета, Владо Дијак је написао песму, коју је касније отпевао Жељко Бебек.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

... у посјети код моје драге Селме ... #селма #бијелодугме

А пост схаред бy БЕБЕК (@зељкобебек) он <тиме стyле="фонт-фамилy: Ариал,санс-сериф; фонт-сизе: 14пx; лине-хеигхт: 17пx;" датетиме="2018-03-15Т23:08:39+00:00">Мар 15, 2018 ат 4:08пм ПДТ

<сцрипт срц="//www.инстаграм.цом/ембед.јс">

Влада њој никада конкретно није изјавио љубав, само је задивљено гледао, растали су се, а никад се чак нису ни пољубили.

"Ех како је то било студент, вечно путовање на релацији Сарајево Зеница Загреб и увек ме јако били кад се сетим те прошлости. Невероватно како се сећам једног датума - 6. март тада сам се срела са Владом и он је мене пратио на воз и нашао ми је место у возу. Ја сам особа која не знам плакати, мало сам плакала у животу, а када се сетим Владе, као да ми сузе крену на очи", сећа се и данас Селма. 

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-05-04/05042020024635.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="1000" />

7. март 1949. године јој је писао први пут - "Јуче 6. 3. када си ми дала оно коферче и цегер да их однесем у воз и да ти нађем место, нећеш можда веровати, али сам и по том коферчету осетио и да за мене он има неку има неку вредност и да га ценим него било какав кофер", писало је у писму, на које Селма никада није одговорила. А Влада је писао, надао се. 

"Ја ценим да ћеш ми одговорити на ово писмо, али се немој ограничавати на такав одговор. Пиши ми да ли је икада за ово време постојало један моменат када сам ја за те некада значио. Не полази да си ти мени значила све. Основно што је у мојим осећањима данас јесте да ништа није тако горко као срећа која касно дође", завршио је писмо, а те последње речи писма су постала Селмина судбина. 

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-05-04/05042020024659.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="1000" />

"Увек се сетим тих дана који су код мене оставили велики печат, Нешто за чим жалим. Некако мислим да сам ја требала некакву чвршћу везу успоставити са Владом", рекла је Селма, удала се за другог. 

Када је све то прошло, схватила сам да сам га волила. А у току тога нисам била свесна. Он је био један од најважних мушкараца у мом животу. Али ето, данас више нећу путовати, осећам се уморна", рекла је Селма. 

"Три пута сам била у Сарајеву, и три пута смо се срели. И тај трећи пут кад смо се срели, пио је само ракију. Живео је превише боемски.  Када је умро била сам у Мостару и хтела сам да идем на сахрану, али ми сестра није дала. 

Када је Владо умро, и нешто је и у њој умрло, окончала је брак. 

"Када је Влада умро некако је то све остало у прошлост и то ми је јако жао, А он је остао део мог живота и моје младости", рекла је Селма.

"Где год је ишао он се мени јављао разгледницом и увек је писао: Поздравља те Дијак Владо, што ракију пије рано", открила је опевана Селма. 

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-05-04/05042020024742.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="1000" />

"То је био диван и поштен човек, његов чуперак на челу и задивљен погледен, њему ништа није друго требало него да гледа. А можда је био срећан што смо се срели и што смо имали наивну везу, која није била реална ни материјална", рекла је Селма за Експлозив. 

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зива

04.05.2020 20:20

И здрава била Селма јос много година.

ОДГОВОРИТЕ