Снежана Ђуришић: Заједно сам са Титом секла рођенданску торту!

Мало је познато да је Јосип Броз Тито "отворио врата славе" певачици Снежани Ђуришић. Она је једном приликом баш о томе и проговорила, напомињући да су маршал, као и Силвана Арменулић, и те како заслућни за њену каријеру. Снежана је Силвану упознала 1971. године, када је имала свега 15.

Забава 04.05.2020 | 14:28
Снежана Ђуришић: Заједно сам са Титом секла рођенданску торту!

"Радо се сећам тих тренутака. Силвана тада велика звезда, а ја девојчица, која сања да буде велика као она. Имала сам петнаестак година. И већ сам имала снимљену плочу иза себе, неке фестивалске наступе, тек се уписала у средњу музичку школу… Пуно су ми значили њена подршка и савети у тим годинама", присетила се она. 

Ђуришићка је затим наставила о томе како јој је у ствари све жеље испунио нико други него - Јосип Броз Тито, који ју је први приметио.

"Ја сам живела у Краљеву, али сам имала срећу да ме као младу и талентовану пионирку позову да певам заједно са Зораном Лековићем на Титовом рођендану у Дому омладине. Заједно сам с Титом секла рођенданску торту. У разговору ме је питао шта бих волела да будем кад порастем. Ја сам одговорила да бих волела да будем певачица и да бих волела да упишем средњу музичку, али да нећу моћи зато што те школе нема у Краљеву."

"Он ме онда приупита где ми тата ради и ја му све то испричам, рекла сам чак и број војне поште у којој је тата радио. То је био мај месец, а ми смо већ у септембру живели у Београду. Мени је тата после причао да су само дошли неки људи и рекли: 'Ђуришићу, пакуј се, селиш се у Београд!' Судбина је хтела да ми доласком у Београд прва подршка на естради буде Силвана", закључила је својевремено певачица. 

Јосип Броз Тито преминуо је на данашњи дан пре 40 година, 4. маја 1980.

Извор: Курир.рс Фото: профимедиа/принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар